پیام نماینده ولی فقیه در سیستان‌وبلوچستان به نخستین همایش ملی چالش ها و راهکارهای تعالی خانواده در مذاهب اسلامی

نماینده ولی فقیه در سیستان‌وبلوچستان به همایش ملی چالش‌ها و راهکارهای تعالی خانواده در مذاهب اسلامی پیامی صادر نمود.

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان آیت الله مصطفی محامی نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان در پیام ویدئویی به نخستین همایش ملی چالش ها و راهکارهای تعالی خانواده در مذاهب اسلامی، عنوان داشت: خانواده به عنوان اولین و کوچکترین نهاد اجتماعی یکی از موثرترین نهادها و دارای ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی، تربیتی، فقهی، حقوقی، روانشناختی، زیستی و اقتصادی است که در علوم مختلف مورد توجه و بررسی قرار گرفته است.
امام جمعه زاهدان افزود: در منظومه معارف اسلامی نیز خانواده از جایگاه ویژه ای برخوردار است و مجموعه بزرگی از آیات قرآنی و احادیث نورانی و سنت نبوی در این باره وارد شده و به ابعاد مختلف نهاد خانواده پرداخته است.
آیت الله محامی بیان داشت: تعریف ماهیت خانواده و کارکرد های آن، ترغیب به تشکیل خانواده و توجه به ابعاد مختلف، تاکید به رعایت آداب و حقوق خانوادگی، تاکید بر فرزند آوری و تربیت فرزندان، تقویت روابط عاطفی در خانواده، تلاش برای جلوگیری از وقوع طلاق، توجه به اقتصاد خانواده و ایفای نقش های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از جمله موارد مورد تاکید در معارف اسلامی است.
وی ادامه داد: خداوند در قرآن کریم و احادیث شریف الگوها و خانواده هایی را برای ما ذکر کرده که می توانند برای همه مومنان الگو و یا درس عبرتی باشند.
این استاد درس خارج حوزه علمیه گفت: ارائه انبوه این مباحث نشان دهنده اهمیت موضوع خانواده در نگاه اسلام و منظومه معارف اسلامی است اما متاسفانه در جامعه اسلامی ما سبک زندگی ایرانی اسلامی در بسیاری از موارد مورد غفلت و کم توجهی قرار گرفته که یکی از مهمترین آن ها نهاد خانواده است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان ادامه داد: متاسفانه جامعه ما از فرهنگ غربی و چه بسا فرهنگی که غربیان برای ما می پسندند تاثیر گرفته به گونه ای که غربیان برخی موارد را برای خود نمی پسندند اما ما را به سوی آن تشویق می کنند و در نهایت بخش زیادی از جامعه ما از این فرهنگ تاثیر پذیرفته است.
آیت الله محامی تصریح کرد: در نتیجه مشاهده می کنیم که تشکیل خانواده و فرزند آوری کمتر و کانون خانواده سرد و پایه های آن متزلزل شده و رعایت اخلاق و حقوق خانواده مورد غفلت قرار گرفته است.
نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان خاطر نشان کرد: در استان سیستان‌وبلوچستان با توجه به آداب و رسوم مختلف شاهد نقاط قوت و ضعف در نهاد خانواده هستیم و انتظار از علما، دانشمندان حوزوی و دانشگاهی و فرهیختگان جامعه این است که این مباحث را به صورت جدی مورد بررسی قرار دهند و انتظار از این همایش این است که خروجی آن نقشه راهی برای مقابله با چالش ها و برطرف کردن آسیب ها و تعالی نهاد خانواده در کشور و خصوصا استان ما باشد که نیازمند اینگونه مباحث هستیم.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی گفت: طبعا همه مباحث در یک همایش نخواهد گنجید و نیازمند برگزاری سلسه همایش هایی هستیم تا نتیجه آن نقشه راه کامل و عامل تعالی خانواده در جامعه باشد.
نماینده ولی‌فقیه در استان گفت: این تازه آغاز راه است و باید با توفیقات الهی و همت و همکاری مردم، مسئولان و فرهیختگان بر اساس نقشه راه حرکت کرده و در جامعه فرهنگ سازی کنیم.
وی خاطر نشان کرد: باید سبک زندگی اسلامی ایرانی مطلوب در منظومه معارف دینی را در جامعه تحقق ببخشیم و جامعه را به سوی آن سوق داده و نسل جدید را بر اساس این فرهنگ تربیت کنیم.




مطالب مرتبط

نظرات کاربران