درباره ما

پایگاه اینترنتی آیت‌الله مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در سیستان‌وبلوچستان و امام جمعه زاهدان به آدرس http://mohami.ir/ ، ذیل «دفتر نمایندگی شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه استان سیستان‌وبلوچستانء جهت اطلاع‌‌رسانی اخبار و انتشار محتواهای معرفتی، بصیرتی و معنوی مربوط به آیت‌الله محامی و هم‌چنین تسهیل ارتباط با مخاطبان، از سال 1398 مشغول به فعالیت است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در تاریخ در تاریخ 29 بهمن‌ماه 1397، ایشان را به عنوان نماینده معظم له در استان سیستان‌وبلوچستان منصوب نمودند که متن حکم به شرح ذیل است:

بسم الله الرّحمن‌الرّحیم

جناب حجت‌الاسلام آقای حاج شیخ مصطفی محامی دامت توفیقاته
اکنون پس از پایان مسئولیت جناب حجت‌الاسلام آقای حاج شیخ عباسعلی سلیمانی دامت‌توفیقاته در دوره‌ای پر تلاش و موفق، ضمن تشکر از مجاهدتها و خدمات شایسته ایشان، جناب‌عالی را به نمایندگی خود در استان سیستان و بلوچستان و امام جمعه‌ی شهر زاهدان منصوب می‌نمایم.

جناب‌عالی با شناخت از استان و مسائل و مقتضیات آن، و با درایت و هوشمندی به حول و قوه‌ی الهی خواهید توانست کلیه‌ی امور مربوط به نمایندگان ولی فقیه را ساماندهی نمایید ان‌شاءالله.

پیشبرد و تمشیت امور دینی و فرهنگی و اجتماعی و سیاسی در میان آن مردم شریف و غیور و در آن خطّه‌ی مهم و حسّاس که از ظرفیت انسانی و اقتصادی و جغرافیایی برجسته‌ای برخوردار است، مهمترین کارویژه‌ی اصلی نمایندگی اینجانب است که با رعایت اخلاق و تدبیر و جلب رضایت مردم عزیز آن استان در چهارچوب سیاست‌های کلی و منافع و امنیت ملی نظام جمهوری اسلامی باید صورت گیرد و به توفیق و به فضل الهی موجب تقویت هویت دینی و ملّی و استحکام همبستگی آنان گردد ان‌شاءالله.

تکریم علمای دین و برجستگان علمی و دانشگاهی و توجه و اهتمام به مدارس علمیه و مراکز تبلیغی و هماهنگ ساختن نهادهای مسئول در رفع نیازمندی‌های آنان نیز از وظایف نمایندگی اینجانب است.
مجموع سیاست‌ها و برنامه‌های نمایندگی که در پیوست الزامی این حکم آمده است، همه‌ی دستگاههای مسئول در استان و کشور را موظف می‌نماید که با جناب‌عالی در انجام این مسئولیت مهم، همکاری نموده و هرگونه کمک لازم را به عمل آورند.
توفیقات جنابعالی را از خداوند متعال مسألت میکنم.

سیّدعلی خامنه‌ای
  ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ 

 

گزیده‌ای از شرح حال علمی نماینده ولی فقیه در سیستان‌وبلوچستان

آیت‌الله مصطفی محامی از سال 1360 وارد حوزه علمیه قم شدند، طی یک سال ضمن تکمیل مکاسب در خدمت مرحوم آیت الله ستوده رضوان الله تعالی علیه و کفایه نزد حضرت آیت الله سید حسین شمس و حضرت آیت الله محقق داماد دامت برکاته همزمان در درس خارج اصول حضرت آیت الله وحید خراسانی دامت برکاته حاضر شده و پس از یکسال ممحض در درس خارج گشته و تا پایان دهه 60 به همان درس اصول ادامه دادند و هم‌چنین بیش از یکسال در درس اصول حضرت آیت الله میرزا جواد تبریزی رحمت الله علیه نیز حاضر گشتند.

در مورد بحث فقه، نخست بحث زکاه را از نوار های آقای منتظری پی گرفتند و سپس در بحث خارج حضرت آیت الله وحید خراسانی دامت برکاته حاضر گشته و نیز مدتی شاید بیش از یکسال از فقه حضرت آیت الله تبریزی رضوان الله تعالی علیه بهره بردند.

در مورد فلسفه پس از خواندن منظومه و فلسفتنا یک دوره اشارات را خدمت حضرت آیت الله حسن زاده دامت برکاته گذرانده و بخشی از اسفار و تمهید القواعد را با اجازه حضرت آیت الله جوادی آملی دامت برکاته از نوار ایشان استفاده نموده و مباحثه کردند.

اما در مورد قرآن گرچه از آغاز طلبگی توفیق مباحثه تفسیر و حفظ سوره ها و اجزائی از قرآن برای ایشان حاصل شده بود، ولی شکوفائی بیشتر آن در قم و با شرکت چند صباحی در درس تفسیر آیت الله مشکینی دامت برکاته و سپس با آغاز درس تفسیر آیت الله جوادی آملی دامت برکاته انجام گرفت که تا اواخر دهه شصت ادامه یافت و با انجام تحقیقات قرآنی به صورت فردی و جمعی همراه بود و سرانجام به تشکیل گروه تفسیری برای تفسیر راهنما در مرکز فرهنگ و معارف قرآن سپس کنترل کارهای انجام گرفته منجر شد. چنانچه مطالعه و مباحثه کتب حدیثی مختلف نیز هر از چند گاهی در دستور کار ایشان قرار میگرفت.

ایشان در آغاز دهه هفتاد به مدت سه سال به کارهای فرهنگی، اجتماعی در سیستان و بلوچستان پرداخته با تاسیس دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در امور بلوچستان – سراوان- مسئولیت آنرا پذیرفته و سپس با حفظ سمت، معاونت امور شهرستانها و افزون بر آن معاونت امور سیاسی و اجتماعی دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در امور بلوچستان در زاهدان را قبول نموده و تا سال 1373 به انجام وظیفه در آن خطه مشغول بودند و درکنار آن چندین مقاله در موضوعات کلامی مورد اختلاف بین مذاهب اسلامی برای کنفرانسهای آنجا نیز تدوین گشت.

پس از بازگشت به قم عمدتا در چهار حوزه امور آموزشی؛ امور پژوهشی؛ مدیریت آموزشی ومدیریت پژوهشی به فعالیت پرداختند.

1- آموزش

تدریس مکاسب کفایه، بدایه و نهایه الحکمه، حلقات اولی، ثانیه  و ثالثه شهید صدر، تفسیر تربیتی وتفسیر موضوعی، فقه مقارن (المسائل الفقهیه مرحوم شرف الدین عاملی و الاعتصام بالکتاب والسنه جناب آقای سبحانی) به اضافه ایفای نقش به عنوان استاد راهنمای طلاب درس خارج و راهنمائی و مشاوره تعدادی پایان نامه در سطح 3 وکارشناسی ارشد همچنین مسائل متعدد اصولی ، فقهی به روش درس خارج و همچنین کتب متعدد تفسیری و روائی که مورد مباحثه قرار گرفت.

2- پژوهش

تهیه طرح و اقدام برای تدوین دائره المعارف قرآن کریم، تدوین چند مقاله برای آن، تهیه پاسخهای علمی برای پرسشهای اهل سنت ارسالی از بخش برون مرزی صدا و سیما و مشاوره و نظارت نسبت به برخی از پروژه های تحقیقاتی مورد نیاز ایشان وایفای نقش مشاور و ارزیاب در برخی از پژ وهشی تحقیقاتی وکتب تألیف شده است.

 

 

3- مدیریت آموزشی

ساماندهی امور طلاب بلوچستانی مقیم قم که شامل برگزاری کلاسهای آموزشی و کار بردی در امر تبلیغ برای منطقه، انجام امور پژوهشی و اقدام برای اعزام به منطقه  و سرکشی از ایشان می گشت و پذیرش مسئولیت معاونت آموزشی ـ پژ وهشی مرکز جهانی علوم اسلامی به مدت سه سال پس از یکسال مسئولیت تدوین طرح کلان مرکز جهانی علو م اسلامی و مدیریت مدرسه عالی فقه و معارف اسلامی (حجتیه) از سال 1380، از جمله موارد در این بخش است.

4- مدیریت پژوهش

آیت‌الله محامی مدیریت گروه دائره المعارف قرآن و مدیریت گروه تفسیر راهنما به مدت چند سال در مرکز فرهنگ و معارف قرآن و مسئولیت آن مرکز از سال 1375 تا 1383، مسئولیت همزمان مرکز مطالعات و تحقیقات اسلامی و معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی در سال1380، عضویت در شورای گروه تفسیر موضوعی و شورای پژوهش مرکز فرهنگ ومعارف قرآن، شورای پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی از سال 1383 را برعهده داشته‌اند.

ایشان پس از حضور در استان از سال 1398، به تدریس درس خارج فقه و اصول پرداختند و هم‌چنین به صورت روزانه برای طلاب حوزه علمیه، به تفسیر ترتیبی قرآن کریم پرداخته‌اند.




نظرات کاربران