نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان:
عدم اطلاع رسانی برخورد با تخلفات، باعث ایجاد ذهنیت منفی در جامعه میشود
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: عدم رسانه ای کردن تخلفات یک حسن دارد از جمله اینکه جو متشنج نمی شود اما در عوض مشکلاتی را هم در بر خواهد داشت از جمله اینکه مردم این فسادها و تخلفات را میبینند و عدم اطلاع رسانی ذهنیت مردم را منفی می کند.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، آیت الله مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان در دیدار مدیرکل، معاونین و کارکنان دیوان محاسبات استان با اشاره به نقش ویژه و جایگاه حساس این مجموعه در پیشگیری و اصلاح روند تخلفات گفت: یکی از موارد مهم در میان دستگاه ها اصلاح سیستم و جلوگیری از بروز انحراف و فساد است و نباید اجازه داد تا یک تخلف اتفاق بیافتد و بعد به دنبال مچ گیری باشیم.
امام جمعه زاهدان افزود: تحفظ بر سلامت سازمان در خصوص بودجه اختصاص یافته، هزینه صرف شده و روند کاری که انجام می دهند یکی دیگر از عوامل مهم و تاثیر گذار است.
آیت الله مصطفی محامی حساسیت کار دیوان محاسبات را از دو جهت حائز اهمیت دانست و بیان کرد: رعایت حقوق افراد و متقابلا رعایت حقوق نظام و بیت المال کار را سخت و حساس می کند به گونه ای که اگر سهل انگاری صورت گیرد حق مردم و نظام از بین می رود و در مقابل اگر سخت گیری در خصوص افراد صورت گیرد حق افراد ضایع می شود و البته باید توجه داشت که هر چه کار سخت تر باشد تاثیر گذاری آن بیشتر و اجر آن نیز بیشتر می شود.
آیتالله محامی اظهار داشت: نیازمندی ها، استعدادها و سرمایه های موجود در استان و همچنین بودجه های تصویب شده و سرازیر شده در سیستان و بلوچستان و عدم حصول نتیجه مطلوب نشان از ضعف مدیریتی و یا فساد و تخلف است.
وی زمینه های فساد و لغزش را در سیستان و بلوچستان بسیار زیاد دانست و ادامه داد: گاهی در کل سیستم فساد و تاثیر و تاثر متقابل وجود دارد و گاهی هم مدیر فرد خوبی است اما در مدیریت ضعف دارد و مورد سوء استفاده قرار می گیرد که وجود هر یک از این ها نشان از ضعف نظارتی است و در این فضا نیاز به یک نظارت قوی وجود دارد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان گفت: دست یافتن به اهداف به صورت کامل امکان پذیر نیست اما اگر همتی در دیوان محاسبات استان وجود داشته باشد و از سوی مرکز هم پشتیبانی لازم صورت گیرد طبیعتا ورود بیشتری به دستگاه ها داشته و تاثیرات آن در کاهش تخلفات چشمگیر خواهد بود.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان عنوان داشت: عدم رسانه ای کردن تخلفات یک حسن دارد از جمله اینکه جو متشنج نمی شود و ذهن ها مشغول نخواهد شد اما در عوض مشکلاتی را هم در بر خواهد داشت از جمله اینکه مردم این فسادها و تخلفات را میبینند و عدم اطلاع رسانی ذهنیت مردم را منفی می کند.
وی ادامه داد: گاهی مردم شاهد برخی تخلفات هستند اما در جریان برخوردهای قانونی صورت گرفته قرار نمی گیرند و در چنین شرایطی احساس می کنند که هیچکس به فکر نیست و هیچ گونه نظارت و برخوردی صورت نمی گیرد.
امام جمعه زاهدان گفت: گاهی فرد درگیر پرونده انحراف و فساد است و یقین دارد که در حق او تخلفی صورت گرفته و وقتی نداند با فرد خاطی برخورد می شود گمان می کند همه مثل هم هستند.
آیت الله محامی خواستار برخورد جدی و قاطع در مواردی که فساد گسترده و سازمان یافته صورت می گیرد شد و خاطر نشان کرد: در شرایطی که به فساد صورت گرفته یقین پیدا می کنیم برخورد قاطع درس عبرتی برای دیگران می شود و اینکه متوجه خواهند شد که تخلف هزینه زیادی در بر دارد و اگر برخوردی صورت نگیرد و اطلاع رسانی نشود حالت بازدارنگی نخواهد داشت.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان با مهم برشمردن نگاه عمومی گفت: وقتی مردم از برخورد با متخلف خبردار شوند این گونه برداشت میکنند که سایر افرادی که با آنها برخورد صورت نمی گیرد سالم هستند اما وقتی اینکار نشود حق انسان های سالم هم ضایع می شود و به فساد محکوم می شوند.
وی بیان اقدامات و مجازات های صورت گرفته در خصوص متخلفان را برای مردم امیدار کننده دانست و ادامه داد: امیدواری به سیستم و نگاه مثبت مردم مهم است زیرا در غیر این صورت یاس و ناامیدی به وجود می آید مبنی بر اینکه سیستم های نظارتی کاری نمیکنند.
آیت الله مصطفی محامی گفت: دیوان محاسبات استان به لحاظ فنی و آگاهی از کار و همچنین از حیث نفس امور، نیازمند نیروها و مدیران قوی است تا تخلفات را کشف کنند و با کنترل نفس خود از کشیده شدن به سوی انحراف و خطا جلوگیری کنند.