نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان
امام حسین(ع) پا جای پای جد گرامیشان گذاشتند/ برای دفاع از نظام اسلامی و ولایت فقیه آماده خون دادن باشیم/ نقش وقف در جلوگیری از تشدید فاصله طبقاتی
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان گفت: وقف از انباشت ثروتها جلوگیری میکند و اجازه نمیدهد که اموال در دست یک فرد و گروه خاص قرار بگیرد و در نهایت از تشدید فاصله طبقاتی جلوگیری میکند چون هم از ثروت غنی میکاهد و هم نیاز فقیر را برطرف میکند.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان، آیتالله مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان در خطبه اول نماز جمعه 18 مهرماه زاهدان، بنا به روال هفتههای گذشته یکی از راههای به دست آوردن تقوا را پیروی از پیامبر اکرم(ص) و ائمه هدی(ع) و حرکت در مسیر دین و ولایت الهی عنوان کرد و ضمن تسلیت اربعین اباعبدالله(ع) و ایام عزاداری رحلت رسول اکرم(ص)، شهادت امام حسن مجتبی(ع) و شهادت امام رضا(ع)، اظهار داشت: امام حسین(ع) همان گونه که جد بزرگوارشان رسول اکرم(ص) مسئولیت هدایتگری جامعه اسلامی را بر عهده داشتند، برای اصلاح امت رسول خدا(ص) قیام نمود و در واقع امام حسین(ع) پا جای پای جد بزرگوارشان گذاشتند.
امام جمعه زاهدان با اشاره به آیه شریفه 29 سوره مبارکه فتح « مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ ۚ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ»(محمّد (ص)؛ فرستاده خداست؛ و کسانی که با او هستند در برابر کفّار سرسخت و شدید، و در میان خود مهربانند) و آیه شریفه 7 سوره مبارکه رعد « إِنَّمَا أَنْتَ مُنْذِرٌ ۖ وَلِکُلِّ قَوْمٍ هَادٍ»(تو فقط بیم دهندهای! و برای هر گروهی هدایت کنندهای است)، بیان داشت: پیامبر اکرم(ص) فرستاده و حبیب خداوند و هدایتگر قوم بود و مشابه این تعبیرها و مسئولیتها برای امام حسین(ع) نیز در زیارت اربعین به کار برده شده است.
آیتالله محامی با قرائت فرازهای ابتدایی از زیارت اربعین از جمله « اَلسَّلامُ عَلی وَلِیِّ اللَّهِ وَ حَبیبِهِ. اَلسَّلامُ عَلی خَلیلِ اللَّهِ وَ نَجیبِهِ. ...جَعَلْتَهُ حُجَّةً عَلی خَلْقِکَ مِنَ الاْوْصِیاَّءِ»( سلام بر ولی خدا و دوست او سلام بر خلیل خدا و بنده نجیب ...(شهادت میدهم) از اوصیائی که حجت تو بر خلقت هستند قرارش دادی) ابراز داشت: امام حسین(ع) دلیل الهی، حبیب و خلیل خداست و حجت خداوند بر خلق است.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با استناد به آیه شریفه 125 سوره مبارکه نحل« ادْعُ إِلَىٰ سَبِیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ ۖ وَجَادِلْهُمْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ »( با حکمت و اندرز نیکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشی که نیکوتر است، استدلال و مناظره کن)؛ آیات شریفه 45 و 46 سوره مبارکه احزاب « یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ إِنَّا أَرْسَلْنَاکَ شَاهِدًا وَمُبَشِّرًا وَنَذِیرًا وَدَاعِیًا إِلَى اللَّهِ بِإِذْنِهِ وَسِرَاجًا مُنِیرًا»( ای پیامبر! ما تو را گواه فرستادیم و بشارتدهنده و انذارکننده و تو را دعوتکننده بسوی خدا به فرمان او قرار دادیم، و چراغی روشنیبخش) و با اشاره به واقعه غدیر و اعتراف گرفتن پیامبر اکرم(ص) از مردم که «من به رسالت الهی عمل کردم و معارف و احکام دین را به شما گفتم» و اعتراف مردم و صحه گذاشتن خداوند بر این موضوع، بیان داشت: همان گونه که خداوند در آیه شریفه 107 سوره مبارکه انبیاء « وَمَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِینَ»(ما تو را جز برای رحمت جهانیان نفرستادیم) پیامبر اکرم را «رحمه للعالمین» و بر اساس آیه شریفه 4 سوره مبارکه قلم«وَإِنَّکَ لَعَلَىٰ خُلُقٍ عَظِیمٍ»(و تو اخلاق عظیم و برجستهای داری) برخوردار از «خلق عظیم» میداند، امام حسین(ع) نیز برخودار از همین صفات بود.
نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان با اشاره به فرازهای دیگری از زیارت اربعین « فَاَعْذَرَ فیِ الدُّعآءِ وَ مَنَحَ النُّصْحَ وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبادَکَ مِنَ الْجَهالَةِ وَ حَیْرَةِ الضَّلالَةِ»( او نیز در دعوت مردم جای عذر و بهانهای (برای کسی) نگذارد و بیدریغ خیرخواهی کرد و جان خود را در راه تو داد تا برهاند بندگانت را از (گرداب) جهالت و نادانی و سرگردانی (در وادی) گمراهی)، عنوان داشت: امام حسین(ع) مردم را به نحو احسن و با موعظه بلیغ به دین خدا دعوت کرد به گونهای که هیچ عذری برای کسی باقی نگذاشت تا هر انسان منصف و عاقلی تا قیام قیامت بتواند حق و باطل را از هم تشخیص بدهد.
آیتالله محامی عنوان داشت: همان گونه که پیامبر اکرم(ص) حتی برای کفار دل میسوزاند و مردم را مهمان سفره اخلاق بزرگش مینمود، امام حسین(ع) نیز خیرخواهیاش را به همگان بخشید.
با تطبیق این فرازها با آیات شریفه 1 و 2 سوره مبارکه طه«طه مَا أَنْزَلْنَا عَلَیْکَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَىٰ»(ای پیامبر ما قرآن را بر تو نازل نکردیم که خود را به زحمت بیفکنی)؛ آیه شریفه 3 سوره مبارکه شعراء« لَعَلَّکَ بَاخِعٌ نَفْسَکَ أَلَّا یَکُونُوا مُؤْمِنِینَ»(گویی میخواهی جان خود را از شدّت اندوه از دست دهی بخاطر اینکه آنها ایمان نمیآورند) و روایت نبوی«مَا أُوذِیَ نَبِیٌّ مِثْلَ مَا أُوذِیت»( هیچ پیامبری مثل من اذیت نشد)، بیان داشت: همان گونه که پیامبر اکرم(ص) برای دعوت به دین، خودش را به زحمت انداخت و تا حد مرگ پیش رفت و اذیتهای فراوانی متحمل شد و تمام هستیاش را برای دعوت مردم هزینه کرد، امام حسین(ع) هم، این چنین بود و برای همان هدف مقدس و همان رسالت بزرگ قیام نمود.
رئیس شورای فرهنگ عمومی سیستانوبلوچستان پس از اشاره به فرازهای مذکور از زیارت اربعین به تبیین سه کارکرد و رسالت برگرفته از این فرازها برای ائمه جمعه و جماعات، مبلغان دینی، معلمان و فرهنگیان، اساتید دانشگاه، فرهیختگان و فعالان فرهنگی اجتماعی خصوصا جوانان با فرهنگ و با نشاط و پرشور پرداخت.
آیتالله محامی در تبیین کارکرد اول عنوان داشت: باید نهضت گسترده روشنگری برای جوانان با هدف آشنا نمودن آنها با معارف اسلامی و حقیقت وضعیت کشور، جهان اسلام و توطئههای دشمن به راه بیافتد به گونهای که هیچ عذری برای کسی باقی نماند و فضا غبارآلود نباشد که عدهای نتوانند حق را تشخیص دهند لذا همه ما در این باره مسئولیم و میبایست به کار فرهنگی گسترده و مستمر همت بگماریم.
نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان کارکرد دوم برگرفته از فرازهای مذکور را تلاش گسترده فرهنگی از سر خیرخواهی عنوان کرد و گفت: فراتر از انتسابات حزبی، قومی، قبیلهای و جریانی، خیرخواه همه مردم باشیم و تلاش کنیم همه مردم را بر سر این سفره بنشانیم.
امام جمعه زاهدان در توضیح کارکرد سوم خاطرنشان کرد: این راه علاوه بر این که مستلزم صرف مال است گاهی جان هم میخواهد و اگر این روشنگری، دفاع از نظام اسلامی و ولایت فقیه و ولی الهی و پیروی از ولایت فقیه، خون جگر بخواهد باید آماده باشیم اگر نیاز به دادن خون باشد باید آماده باشیم و همه، سربازان پا به کار ولایت باشیم.
نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان هشدار داد: نکند تاریخ تکرار شود و ولی الهی تنها بماند و مدعیان دینداری با توجیهات نابهجا ولی الهی را تنها بگذارند و جمعی نتوانند مسیرشان را مشخص کنند و دچار فتنههای استکبار جهانی و صهیونیسم بینالمللی شوند و از کاروان حسینی عقب بمانند.
آیتالله محامی امام جمعه زاهدان در خطبه دوم ضمن تاکید بر این که یکی از راههای تحصیل تقوا، تربیت فرزندان صالح و همچنین نشر علم سودمند و صدقات ماندگار است و با اشاره به حضور در منازل خانوادههای شهدا و شنیدن وصف شهدا از زبان این عزیزان، اظهار داشت: این انسانهای شایسته، نور چشم خانواده، شهر و جامعه اسلامی و مایه افتخار در دنیا و آخرت هستند و انسان به حال خوش، معنویت، اخلاق و عبادت آنها غبطه میخورد.
نماینده ولی فقیه در استان ضمن ابراز خیر مقدم به آیتالله سلیمانی نماینده ولی فقیه در کاشان و گرامیداشت هفته پیوند اولیاء و مربیان و روز وقف، در تبیین حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که حضرت میفرمایند: «إذا مات ابن آدم انقطعَ عمله إلا من ثلاث: ولدٌ صالح یدعو له، علم ینتفع به من بعدِهِ و صدقة جاریة »( هنگامى که فرزند آدم از این جهان به سراى باقى مىرود، پرونده اعمال او بسته مىشود جز در سه چیز، فرزند صالحی که برای او دعای خیر نماید، علم و دانشی که دیگران از آن بهره مند گردند و صدقه جاریه)، عنوان داشت: در تعلیم و تربیت فرزندان سه کانون مهم خانه و خانواده، آموزشوپرورش و دانشگاه و همچنین مساجد، مطرح هستند و پدر و مادر و بزرگ ترها در خانه؛ معلم و استاد در مدرسه و دانشگاه؛ و ائمه جماعات و مبلغان و روحانیون در مساجد این نقش را ایفا میکنند.
وی تاکید کرد: برای تحقق اهداف کامل تربیت علمی، دینی، اخلاقی، معنوی، اجتماعی و سیاسی، این سه کانون باید به صورت دقیق، عمیق، مستمر، پایدار، با برنامه و هماهنگ تلاش نمایند.
امام جمعه زاهدان در ادامه با اشاره به سنت پیامبر اکرم(ص) در وقف و سیره حضرت علی ابن ابیطالب(ع) در این باره و تلاش ایشان برای حفر چاه و آباد کردن نخلستان و وقف نمودن آنها به محض اتمام کار و این که ائمه هدی(ع)، علما و مؤمنان و زنان و مردان نیک برای ساختن خانه آخرت، وقف میکردند، خاطرنشان کرد: وقف از جهات مختلف، اهمیت دارد و دارای آثار متفاوتی برای واقف و کسانی که وقف برای انها انجام شده است و اجتماع میباشد.
نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان در تشریح آثار وقف برای واقف گفت: مهمترین تاثیر تربیتی وقف برای واقفی که در زمان حیات و به دست خویش مالش را وقف میکند به مصداق «موتوا قبل ان تموتوا»(قبل از آنکه مرگ به سراغتان آید، بمیرید) این است که قبل از کنده شدن از مال دنیا به وسیله مرگ، خودش مال دنیا را رها میکند بنابراین مرگ برای چنین فردی درد ندارد و اثر دوم اجر و مزدی مادی و معنوی هم در دنیا و هم در آخرت است که خداوند عنایت میکند و اثر سوم خصوصیت وقف به عنوان یک سرمایهگذاری ماندگار است و تا وقتی که موقوفه باقی بماند، اجر و مزدش هست و به تعبیری به حساب واقف واریز میشود.
نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان در تشریح آثار وقف برای کسانی که وقف برای آنها انجام شده عنوان کرد: اثر اول این است که بسیاری از کارهای خیر در جامعه از جمله گسترش فضاهای علمی، فرهنگی و مذهبی و فعالیتهایی که در این مجموعهها انجام می شود به واسطه موقوفات انجام میشود و دوم این که سرمایه بسیاری از مجموعههای خیریه که به نیازمندان کمک میکنند از طریق موقوفهها تامین میشوند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان در تشریح آثار اقتصادی و اجتماعی وقف بیان داشت: وقف از انباشت ثروتها جلوگیری میکند و اجازه نمیدهد که اموال در دست یک فرد و گروه خاص قرار بگیرد و در نهایت از تشدید فاصله طبقاتی جلوگیری میکند چون هم از ثروت غنی میکاهد و هم نیاز فقیر را برطرف میکند.
آیتالله محامی ضمن تاکید بر ضرورت فرهنگسازی وقف افزود: مسئولان اوقاف و دستگاههای مربوطه، آثار خوب موقوفات را به جامعه گزارش بدهند تا مردم دلگرم شوند.
امام جمعه زاهدان با اشاره به مناسبت روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی عنوان داشت: ما در استان بیشتر از بلایای طبیعی، گرفتار بلایای غیرطبیعی هستیم که مربوط به کم تدبیری خود ماست و این که با وجود امکانات و زمینههای رشد فراوان همچنان در این سطح از محرومیت غیرطبیعی قرار داریم و باید در فرصتی دیگر به آن بپردازیم که « شرح این هجران و این خون جگر، این زمان بگذار تا وقت دگر»