دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان و هیئت همراه
صادرات میتواند خیلی از مشکلات سیستانوبلوچستان را رفع کند
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: صادرات میتواند خیلی از مشکلات استان را رفع کند و با توجه به شرایط تحریم و همجواری با دو کشور شرقی، باید بر این مقوله تمرکز کرد.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان، آیتالله مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان به همراه جانشین، استاندار، رئیس کل دادگستری، فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده انتظامی، مدیرکل اطلاعات و معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستانوبلوچستان، با دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور و معاونین مربوطه دیدار کردند.
نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان در این دیدار که در اواسط مردادماه سال جاری در تهران صورت گرفت، ضمن معرفی اعضاء جلسه، تحقق امنیت پایدار را مستلزم توسعه اقتصادی و فرهنگی دانست و اظهار داشت: ساماندهی مرزها، مبارزه با قاچاق سوخت، کالا و مواد مخدر نیاز به طرحی نو دارد.
نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان در ادامه به اهمیت به کارگیری نیروهای اهل سنت در امور اقتصادی و همچنین تامین امنیت اشاره کرد.
در ادامه مهندس احمدعلی موهبتی استاندار سیستانوبلوچستان با اشاره به نقش نماینده ولی فقیه در استان در ایجاد درک و گفتمان واحد در استان، به گزارشی از اقدامات از جمله طرح آبیاری اراضی منطقه سیستان، راهآهن، کارخانه بافت بلوچ، ساماندهی و تقویت کشتارگاههای استان و... پرداخت و خاطرنشان کرد: برای تقویت زیرساختی استان هم به حمایت معنوی و هم حمایت قانونی و مادی نیاز داریم.
وی با اشاره به این که امنیت نیاز به سرمایهگذاری دارد و سرمایهگذاری نیاز به احساس امنیت، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات استان، قاچاق کالا و سوخت است که در صورت اجرای کامل طرح رزاق با همکاری مجموعهها، وضعیت سوخت ساماندهی میشود.
حجتالاسلام علی مصطفوینیا رئیس کل دادگستری سیستانوبلوچستان ضمن تاکید بر مباحث مطرح شده، رسیدگی به موضوع اتباع خارجی را در استان مورد اشاره قرار داد.
سردار محمد کرمی فرمانده قرارگاه قدس سپاه با اشاره به انسجام خوب بین مجموعههای نظامی و امنیتی استان و نقش آن در امنیت پایدار، بیان داشت: توسعه امنیت پایدار بدون توسعه اقتصادی امکان پذیر نیست.
سردار کرمی موضوع کمبود معلم در آموزشوپرورش استان و مشکل دانشآموزان بازمانده از تحصیل را مورد اشاره قرار داد و بر ضرورت اتخاذ تدبیر مناسب برای این مسائل تاکید کرد.
سرار محمد قنبری فرمانده انتظامی سیستانوبلوچستان با ابراز تاسف از سیاهنماییهایی که در کشور درباره سیستانوبلوچستان میشود، خاطرنشان کرد: برطرف شدن این نگاه و برداشت باعث رونق سرمایهگذاری در استان خواهد شد.
مدیرکل اطلاعات استان با اشاره به ضرورت تقویت وحدت در استان، به طرح مباحثی در رابطه با تنگناهای اقتصادی، مشکلات فرهنگی و فضای مجازی پرداخت و بیان داشت: بین مسئولان و همچنین نمایندگان استان هماهنگیهای مناسبی شکل گرفته است.
در بخش دوم نشست، امیر دریابان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور ضمن ابراز خیرمقدم و تقدیر از هماهنگیهای میان مسئولان استان، اظهار داشت: از زمان حضور آیتالله محامی این کار خوب شروع شده و وجود زبانی واحد در انتقال مشکلات، در کمک گرفتن از مرکز مؤثر است.
دریابان شمخانی با اشاره به این که مشکلات دو قسم است، قسم اول را مربوط به کشور دانست که باید در سطح کشوری تدبیر شود و قسم دوم را ویژه استان معرفی کرد و بیان داشت: برخی از مشکلات استانی تاریخی اند و به آسانی قابل حل نیستند و برخی دیگر قابل حل هستند که باید تدبیر و پیگیری شود.
وی با اشاره به ریزشهای جوی اخیر و توسعه کشاورزی در استان و همچنین بهرهمندی استان از ظرفیت بنادر و ترانزیت، عنوان داشت: صادرات میتواند خیلی از مشکلات استان را رفع کند و با توجه به شرایط تحریم و همجواری با دو کشور شرقی، باید بر این مقوله تمرکز کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور با اشاره به ظرفیتهای مناسب مبادلات تجاری با دو کشور همسایه افغانستان و پاکستان، بر ضرورت برنامهریزی برای این موضوع تاکید کرد.
وی ضمن قبول این نکته که تصویر رسانهای که از استان به افکار عمومی منتقل شده تقویت کننده حس ناامنی است، بر مشارکت مسئولان استانی و کشوری برای حل این مسأله تاکید کرد.
استاندار سیستانوبلوچستان در پاسخ به این نکته، به راهاندازی صندوق حمایت از امور فرهنگی استان اشاره و تصریح کرد: متاسفانه وقتی فیلم سینمایی تهیه میشود که نظارتی بر آن صورت نمیگیرد، همان نگاه منفی و خشن نسبت به استان را ترویج میکند.
در پایان آیتالله مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به تنوع قومی و مذهبی در استان به عنوان یک فرصتِ استفاده نشده، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب حدی برای رشد اقتصادی، فرهنگی و مدیریتی اهل سنت قائل نیستند.