نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان: سالهاست که بر سر سفره احسان و تلاش شهدا نشستهایم/ هزینه مقاومت کمتر از سازش است/ از شائبه ایجاد اختلاف و تقرقه پرهیز کنیم
نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان در خطبههای نماز جمعه زاهدان گفت: شهدا با جانفشانی و ایثار، عزت و تمامیت ارضی کشور را حفظ کردند و ما بر سر سفره احسان و تلاششان نشستهایم و مدیون آنها هستیم.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان، آیتالله محامی نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان و امام جمعه زاهدان در خطبههای امروز نماز جمعه زاهدان ضمن توصیه به رعایت تقوا، یکی از راههای تحصیل تقوا را عمل به درسهای قیام عاشورا در زندگی فردی و اجتماعی دانست و با اشاره به ایام عزاداری حضرت اباعبدالله(ع) و اسارت خاندان حضرتشان و همچنین ولادت امام محمدباقر(ع) به روایتی و همچنین شهادت حضرت رقیه(س) و فرا رسیدن سالروز آغاز جنگ تحمیلی و هفته دفاع مقدس و گرامیداشت یاد امام خمینی(ره) و شهدای گرانقدر دفاع مقدس و عرض ادب و احترام به خانوادههای شهدا، ایثارگران و رزمندگان دفاع مقدس اظهار داشت: این عزیزان با جانفشانی و ایثار، عزت، استقلال و تمامیت ارضی کشور را حفظ کردند و ما بر سر سفره احسان و تلاششان نشستهایم و مدیون آنها هستیم.
آیتالله محامی ضمن گرامیداشت یاد شهدای مدافع حرم، امنیت و سلامت، از خداوند متعال توفیق قدردانی از نعمتهای بزرگ عزت، سلامتی و امنیت را مسئلت نمود.
امام جمعه زاهدان خطبه اول را به بیان نکات فرهنگی قیام عاشورا اختصاص داد و اظهار داشت: اگر چه ظاهر نهضت عاشورا یک درگیری نظامی بود اما حقیقت این نهضت، یک حرکت فرهنگی بزرگ و سترگ است و فعالیتهای فرهنگی چه در ریشهها ، چه در اقدامات حین و فعالیتهای بعد از قیام عاشورا موج میزند.
وی با اشاره زمینههای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی قیام مبنی بر گسترش فساد و آسیبهای اجتماعی، عمل نکردن به حق و پرهیز نکردن از باطل و حاکمیت شخصی مثل یزید و عدم اعتراض جامعه منحط آن زمان، بیان داشت: امام حسین(ع) هدف قیام را امربهمعروف و نهیازمنکر و اصلاح امت و عمل به سیره پیامبر اکرم(ص) و امام علی(ع) عنوان میکند که این هدف هم یک امر فرهنگی است.
آیتالله محامی، روشنگری و ارسال سفیر و نماینده، دعوت مردم و ارسال نامه به مناطق مختلف، سخنرانیها در سفر و خصوصا در شب و روز عاشورا و حتی گفتگوهای خصوصی و دوجانبه و دعوت از افراد و تاثیر بر نفسهای مستعدی همچون جناب زهیرابن قین و حُر ابن یزید ریاحی را از جمله اقدامات فرهنگی قیام عاشورا دانست و بیان داشت: جنگ نصف روزه در عاشورا سرشار از نکات فرهنگی از جمله عزت، غیرت، شهامت، اخلاق، ادب، دینداری، ولایتمداری صبر، ایثار و مقاومت است.
امام جمعه زاهدان با اشاره به تعبیر امام راحل(ره) که محرم را ماه پیروزی خون بر شمشیر میدانست، ابراز داشت: این قیام خودش یک حرکت فرهنگی بود و حاوی درسی بزرگ به همه مردم که در راه دین باید از خود گذشت و این همان پیروزی خون بر شمشیر است و هر چند خون به دست دشمن ریخته میشود اما هدف، آرمان و مقصد تحقق پیدا میکند.
نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان به اقدامات فرهنگی کاروان اسرا از جمله سخنرانیها، افشاگریها و رساندن پیام عاشورا به مردم رساندن به مردم اشاره کرد و اظهار داشت: بعد از نهضت عاشورا ائمه هدی(ع) مثل امام سجاد(ع) و امام باقر(ع) و سایر ائمه(ع) وارد قیام مسلحانه نشدند چون درسی که میبایست به جامعه اسلامی داده میشد با قیام عاشورا صورت پذیرفت و نیاز به تکرار نبود بنابراین ائمه(ع) پس از قیام عاشورا با کار فرهنگی به دنبال یادآوری آموزههای عاشورا بودند از جمله امام سجاد(ع) و سایر ائمه(ع) به روشهای مختلف ازجمله برپایی مجلس عزا و گریه بر امام حسین(ع) و هزاران ابزار دیگر آموزههای عاشورا را برای مردم زنده نگه داشتند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی سیستانوبلوچستان، قیام عاشورا را صحنه تقابل فرهنگ اصیل اسلامی در برابر استبداد دوران جاهلیت اولی دانست و خاطرنشان کرد: امام حسین(ع) در قیام عاشورا درسهای بلند و ماندگاری را به جهانیان آموخت و پیروزی امام حسین(ع) در قالب همین نهضت فرهنگی قابل تعریف است.
وی با اشاره به احوالات منافقان یا افراد ضعیف و سستعنصر در زمان پیامبر(ص) که در زمان درگیریها و سختیها به انتقاد، اشکال و تشکیک میپرداختند، عنوان داشت: همین طور در زمان امام حسین(ع) عده ای افق دید امام را نداشتند و از قیام عاشورا برداشت یک درگیری محدود نظامی داشتند که عدهای اندک در برابر لشکر بیش از سی هزار نفره دشمن قرار گرفتند و مشخص است که کشته میشوند و سوال میپرسیدند چرا خودمان را به هلاکت بیاندازیم بنابراین به امام حسین(ع) توصیه میکردند که این مسیر را نرود و نهایتا با امام همراه نشدند و متاسفانه عده ای در جبهه دشمن قر گرفتند و با امام مخالفت کردند ولی در این قیام فرهنگ اسلام اصیل و فرهنگ استبداد دوران جاهلیت در برابر هم قرار گرفتند و امام حسین(ع) کاری کرد که حق و باطل مشخص باشد و تا قیامت هر کس به این صحنه نظر بیاندازد بتواند مسیر حق را تشخیص دهد.
آیتالله محامی با اشاره به الگو شدن قیام عاشورا در طول تاریخ برای مسلمانان واقعی عنوان داشت: عدهای در دوران انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره)، درسهای عاشورا را خوب آموختند و برای دفاع از دین و آرمانشان انقلاب کردند و پیروز شدند.
نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان ادامه داد: عدهای بعد از حمله دشمنِ مورد حمایت شرق و غرب، با همه هستی در جبهههای نبرد حق علیه باطل حضور پیدا کردند و از هستیشان گذشتند اما از خاک و عزت کشورشان هرگز.
امام جمعه زاهدان خاطرنشان کرد: رزمندگان اسلام چنان دفاع جانانهای کردند که نه تنها دشمن بعثی به اهداف خود نرسید بلکه درس عبرتی شد که پس از آن حمله به ایران حتی به مخیله هیچ کشوری خطور نکند.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با استناد به آیه شریفه 251 سوره مبارکه بقره « وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَلَٰکِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعَالَمِینَ»( و اگر خداوند، بعضی از مردم را به وسیله بعضی دیگر دفع نمیکرد، زمین را فساد فرامیگرفت، ولی خداوند نسبت به جهانیان، لطف و احسان دارد.) و آیه شریفه 40 سوره مبارکه حج« وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِیَعٌ وَصَلَوَاتٌ وَمَسَاجِدُ یُذْکَرُ فِیهَا اسْمُ اللَّهِ کَثِیرًا ۗ وَلَیَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِیٌّ عَزِیزٌ» (و اگر خداوند بعضی از مردم را بوسیله بعضی دیگر دفع نکند، دیرها و صومعهها، و معابد یهود و نصارا، و مساجدی که نام خدا در آن بسیار برده میشود، ویران میگردد! و خداوند کسانی را که یاری او کنند (و از آیینش دفاع نمایند) یاری میکند؛ خداوند قوی و شکست ناپذیر است) ادامه داد: خداوند به دست رزمندگان اسلام از گسترش فساد در زمین جلوگیری کرد و سبب حفظ دین و دیانت و نمادهای دینداری شد و به برکت دفاع مقدس دین و دینداری و مراکز دینی و عبادی استوار باقی مانده است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان با اشاره به تکرار تاریخ و کسانی که در زمان رسول اکرم(ص) و امام حسین(ع) تشکیک و شبههآفرینی میکردند، خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس نیز همین طور بود و عدهای در برابر مدافعان دین و آرمان، تشکیک کردند که چرا جنگ کنیم و چرا فرزندانمان کشته شوند؟ بهتر است مصالحه کنیم که خداوند در آیه شریفه 154 سوره مبارکه آل عمران میفرماید « ثُمَّ أَنْزَلَ عَلَیْکُمْ مِنْ بَعْدِ الْغَمِّ أَمَنَةً نُعَاسًا یَغْشَىٰ طَائِفَةً مِنْکُمْ ۖ وَطَائِفَةٌ قَدْ أَهَمَّتْهُمْ أَنْفُسُهُمْ یَظُنُّونَ بِاللَّهِ غَیْرَ الْحَقِّ ظَنَّ الْجَاهِلِیَّةِ ۖ یَقُولُونَ هَلْ لَنَا مِنَ الْأَمْرِ مِنْ شَیْءٍ ۗ قُلْ إِنَّ الْأَمْرَ کُلَّهُ لِلَّهِ ۗ یُخْفُونَ فِی أَنْفُسِهِمْ مَا لَا یُبْدُونَ لَکَ ۖ یَقُولُونَ لَوْ کَانَ لَنَا مِنَ الْأَمْرِ شَیْءٌ مَا قُتِلْنَا هَاهُنَا ۗ قُلْ لَوْ کُنْتُمْ فِی بُیُوتِکُمْ لَبَرَزَ الَّذِینَ کُتِبَ عَلَیْهِمُ الْقَتْلُ إِلَىٰ مَضَاجِعِهِمْ ۖ وَلِیَبْتَلِیَ اللَّهُ مَا فِی صُدُورِکُمْ وَلِیُمَحِّصَ مَا فِی قُلُوبِکُمْ ۗ وَاللَّهُ عَلِیمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ»( سپس بدنبال این غم و اندوه، آرامشی بر شما فرستاد. این آرامش، بصورت خواب سبکی بود که (در شب بعد از حادثه احد،) گروهی از شما را فرا گرفت؛ اماگروه دیگری در فکر جان خویش بودند؛ (و خواب به چشمانشان نرفت.) آنها گمانهای نادرستی -همچون گمانهای دوران جاهلیت- درباره خدا داشتند؛ و میگفتند: «آیا چیزی از پیروزی نصیب ما میشود؟!» بگو: «همه کارها (و پیروزیها) به دست خداست!» آنها در دل خود، چیزی را پنهان میدارند که برای تو آشکار نمیسازند؛ میگویند: «اگر ما سهمی از پیروزی داشتیم، در این جا کشته نمیشدیم!» بگو: «اگر هم در خانههای خود بودید، آنهایی که کشتهشدن بر آنها مقرر شده بود، قطعاً به سوی آرامگاههای خود، بیرون میآمدند (و آنها را به قتل میرساندند). و اینها برای این است که خداوند، آنچه در سینههایتان پنهان دارید، بیازماید؛ و آنچه را در دلهای شما (از ایمان) است، خالص گرداند؛ و خداوند از آنچه در درون سینههاست، با خبر است.) و این نگاه محدود مادی را نقض میکند.
آیتالله محامی در پایان خطبه اول توفیق قرار گرفتن در مسیر شهدا و دفاع مقدس را از خداوند مسئلت نمود و به قرائت فرازهایی از پیام منشور روحانیت از امام خمینی(ره) پرداخت که به این شرح است: « در یک تحلیل منصفانه از حوادث انقلاب خصوصاً از حوادث ده سال پس از پیروزی باید عرض کنم که انقلاب اسلامی ایران در اکثر اهداف و زمینهها موفق بوده است و به یاری خداوند بزرگ در هیچ زمینهای مغلوب و شکست خورده نیستیم، حتی در جنگ پیروزی از آن ملت ما گردید و دشمنان در تحمیل آنهمه خسارات چیزی به دست نیاوردند. البته اگر همه علل و اسباب را در اختیار داشتیم در جنگ به اهداف بلندتر و بالاتری مینگریستیم و میرسیدیم ولی این بدان معنا نیست که در هدف اساسی خود که همان دفع تجاوز و اثبات صلابت اسلام بود مغلوب خصم شده ایم. هر روز ما در جنگ برکتی داشتهایم که در همه صحنهها از آن بهره جستهایم. ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نمودهایم، ما مظلومیت خویش و ستم متجاوزان را در جنگ ثابت نمودهایم، ما در جنگ، پرده از چهره تزویر جهانخواران کنار زدیم، ما در جنگ، دوستان و دشمنانمان را شناختهایم، ما در جنگ به این نتیجه رسیدهایم که باید روی پای خودمان بایستیم، ما در جنگ ابهت دو ابرقدرت شرق و غرب را شکستیم، ما در جنگ ریشههای انقلاب پر بار اسلامیمان را محکم کردیم، ما در جنگ حس برادری و وطندوستی را در نهاد یکایک مردمان بارور کردیم، ما در جنگ به مردم جهان و خصوصاً مردم منطقه نشان دادیم که علیه تمامی قدرتها و ابرقدرتها سالیان سال میتوان مبارزه کرد، جنگ ما کمک به افغانستان را به دنبال داشت، جنگ ما فتح فلسطین را به دنبال خواهد داشت، جنگ ما موجب شد که تمامی سردمداران نظامهای فاسد در مقابل اسلام احساس ذلت کنند، جنگ ما بیداری پاکستان و هندوستان را به دنبال داشت، تنها در جنگ بود که صنایع نظامی ما از رشد آنچنانی برخوردار شد و از همه اینها مهمتر استمرار روح اسلام انقلابی در پرتو جنگ تحقق یافت. همه اینها از برکت خونهای پاک شهدای عزیز هشت سال نبرد بود، همه اینها از تلاش مادران و پدران و مردم عزیز ایران در ده سال مبارزه با آمریکا و غرب و شوروی و شرق نشأت گرفت. جنگ ما جنگ حق و باطل بود و تمامشدنی نیست، جنگ ما جنگ فقر و غنا بود، جنگ ما جنگ ایمان و رذالت بود و این جنگ از آدم تا ختم زندگی وجود دارد. چه کوتهنظرند آنهایی که خیال میکنند چون ما در جبهه به آرمان نهایی نرسیدهایم، پس شهادت و رشادت و ایثار و از خودگذشتگی و صلابت بیفایده است! درحالی که صدای اسلامخواهی آفریقا از جنگ هشت ساله ماست. علاقه به اسلامشناسی مردم در آمریکا و اروپا و آسیا و آفریقا یعنی در کل جهان از جنگ هشت ساله ماست. من در اینجا از مادران و پدران و خواهران و برادران و همسران و فرزندان شهدا و جانبازان به خاطر تحلیلهای غلط این روزها رسماً معذرت میخواهم و از خداوند میخواهم مرا در کنار شهدای جنگ تحمیلی بپذیرد. ما در جنگ برای یک لحظه هم نادم و پشیمان از عملکرد خود نیستیم. راستی مگر فراموش کردهایم که ما برای ادای تکلیف جنگیدهایم و نتیجه فرع آن بوده است. ملت ما تا آن روز که احساس کرد که توان و تکلیف جنگ دارد به وظیفه خود عمل نمود. و خوشا به حال آنان که تا لحظه آخر هم تردید ننمودند، آن ساعتی هم که مصلحت بقای انقلاب را در قبول قطعنامه دید و گردن نهاد، باز به وظیفه خود عمل کرده است، آیا از اینکه به وظیفه خود عمل کرده است نگران باشد؟»
امام جمعه زاهدان در خطبههای دوم نماز جمعه زاهدان ضمن تاکید بر رعایت تقوا، عنوان داشت: تقابل جبهه حق و باطل از زمان حضرت آدم(ع) شروع شده و تا قیامت ادامه خواهد داشت.
آیتالله محامی با اشاره به آیه شریفه 120 سوه مبارکه بقره « وَلَنْ تَرْضَىٰ عَنْکَ الْیَهُودُ وَلَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ ۗ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَىٰ ۗ وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِی جَاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ ۙ مَا لَکَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِیٍّ وَلَا نَصِیرٍ» (هرگز یهود و نصاری از تو راضی نخواهند شد، (تا به طور کامل، تسلیم خواستههای آنها شوی، و) از آیین (تحریف یافته) آنان، پیروی کنی. بگو: «هدایت، تنها هدایت الهی است!» و اگر از هوی و هوسهای آنان پیروی کنی، بعد از آنکه آگاه شدهای، هیچ سرپرست و یاوری از سوی خدا برای تو نخواهد بود.)، ادامه داد: دشمن دست از دشمنی برنمیدارد مگر این که در برابر او تسلیم شوید ولی تا زمانی که شما بخواهید بر اساس معیار دین تصمیم بگیرید و استقلال خودتان را حفظ کنید، دشمن دشمنی میکند و نتیجه تسلیم جز تسلط دشمن بر مال، جان و ناموس و غارت هستی کشور و ذلت مردم نیست که هم زیان دنیا و هم زیان آخرت را در بر دارد.
نماینده ولی فقیه در استان با یادآوری سرنوشت کسانی که در نهضت عاشورا به طمع دنیا امام حسین(ع) را تنها گذاشتند و به دنیای خود هم نرسیدند و اجل به آنها مهلت نداد و فرصت بهره مندی از دنیا نیافتند و با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری مبنی بر این که هزینه مقاومت کمتر از تسلیم در برابر دشمن است، بیان داشت: یکی از درسهای عاشورا این است که باید در برابر دشمن مقاومت کرد و این اقدام باعث حفظ دین، آخرت و همچنین عزت، اقتدار و سربلندی در همین دنیاست.
وی با اشاره به این که تقابل ما با دشمن از جنس فرهنگی است و دشمن فرهنگ ما را نشانه گرفته است، تاثیرگذاری بر آموزشوپرورش و مقوله تربیت نسل جدید را یکی از اهداف ویژه دشمن دانست و افزود: اجرای سند 2030 در ترویج سبک زندگی غربی و همچنین کمتوجهی به امور پرورشی، گلایه رهبر معظم انقلاب را به دنبال داشت و مسئولان مرتبط باید اهتمام بیشتری در این زمینه داشته باشند.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی در ادامه به جلسه مشترک میان مسئولان آموزشوپرورش و حوزههای علمیه و ارائه گزارشهای خوب در این زمینه اشاره و نسبت به ادامه این فعالیتها و عمق پیدا کردن آن و مشاهده نتیجه که تربیت دانشآموزان عالم و متعهد است ابراز امیدواری کرد.
نماینده ولی فقیه با اشاره به لزوم دفاع متقابل با دشمن در عرصههایی که مورد هدف قرار داده از جمله امنیت، اقتصاد، سلامت و وحدت عنوان داشت: برای تامین امنیت باید تجهیزات نظامی و دفاعی و نیروهای رزمنده و قوی و با مهارت داشته باشیم و در حوزه اقتصاد باید با اقتصاد مقاومتی و تکیه بر توان داخلی و بهرهگیری از متخصصان داخلی، اصلاح الگوی مصرف و کم کردن فاصله طبقاتی و گسترش فرهنگ کمک مومنانه، توطئههای دشمن را خنثی کنیم و در زمینه سلامت با رعایت دستورالعملهای بهداشتی با دشمن مقابله کنیم.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: اگر میبینیم که دشمن وحدت را نشانه گرفته باید با تقویت وحدت، از تشنج و التهاب در جامعه به هر بهانه دینی، مذهبی، قومی، جناحی و سیاسی بپرهیزیم و جو جامعه را آرام نگه داریم تا همه در آرامش خاطر و با اتحاد و انسجام، در راه اصلاح خودشان، دین و ایمان و آرمانشان و در حفظ عزت و استقلال کشور بایستند.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان ادامه داد: باید از شائبه ایجاد اختلاف، تفرقه و تشنج پرهیز کرد و حواسمان باشد که ممکن است فردی ناخواسته و بدون توجه این کار را کند ولی آب به آسیاب دشمن ریختن است و بدتر آن است که منافع شخصی، قومی، حزبی و جناحی مدنظر باشد و التهاب و دوقطبی در جامعه ایجاد کند و از این آب گل آلود برای خودش ماهی بگیرد که این اقدام ضربه زدن به منافع دینی، مذهبی و ملی به خاطر منافع شخصی یا قومی است و حتی اگر این هم نباشد و با نیت خیر هم صورت بگیرد باید توجه کنیم که آب به آسیاب دشمن ریختن است و دشمن سوءاستفاده میکند.
آیتالله محامی در پایان اظهار داشت: امیدوارم خداوند قوت، قدرت و بصیرت کامل عنایت نماید تا دشمن و توطئههایش را درست بشناسیم و آن قدر قوی باشیم تا بتوانیم مقابله کنیم و راه عزت و افتخار شهدا و امام شهدا را ادامه بدهیم.