نماینده ولی فقیه در سیستان‌وبلوچستان: اختلافات نباید به نماز جمعه کشیده شود/ مسئولان به صورت منظم عملکرد خود را به ائمه جمعه گزارش دهند/ گزارشی از صرف بودجه‌هایی که از صندوق ذخیره ارزی برداشته شده ارائه شود

نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان گفت: اختلافات نباید به نماز جمعه کشیده شود وقتی مطالبات با دعوا مطرح می‌شود فرد مطالبه‌شونده هم در موضع دفاع برآمده و نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود.

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان، آیت‌الله مصطفی محامی نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان در سمینار فرمانداران و بخشداران استان که در محل تالار امام رضا(ع) دانشگاه سیستان‌وبلوچستان برگزارشده بود با اشاره به فرازهایی از نامه حضرت امیرالمؤمنین(ع) به مالک اشتر، به بیان مفاهیمی از جمله رعایت انصاف و پرهیز از ستم پرداخت و عنوان داشت: امیرالمؤمنین(ع) در این نامه می‌فرماید کسى که به بندگان خدا ستم کند، خداوند پیش از بندگانش دشمن او خواهد بود و کسى که خداوند دشمن او باشد عذرش را نمى پذیرد و در مقام نبرد با خداست تا زمانى که دست از ستم بردارد و توبه کند.

امام جمعه زاهدان ادامه داد: امام علی(ع) هیچ چیز را در تغییر نعمت‌هاى خداوند و تعجیل انتقام و کیفر او از اصرار بر ظلم و ستم، سریع تر نمی‌داند چرا که به تعبیر ایشان خداوند دعاى مظلومان را مى‌شنود و در کمین ستم کاران است.

نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان، سه معیار برای انتخاب در حوزه مملکت‌داری را از منظر امیرالمؤمنین(ع) مورد اشاره قرار داد و عنوان داشت: قرار داشتن در حد وسط و میانه از حق، دامنه بالا در عدل‌گستری و هم‌چنین دربرداشتن بیشترین رضایت مردم، مورد تاکید امام علی(ع) در انتخاب‌هاست.

آیت‌الله محامی در تبیین جایگاه خواص از منظر امیرالمؤمنین(ع) بیان داشت: ایشان نارضایتی عموم مردم را بسیار مهم برمی‌شمرند و اعتقاد دارند که نارضایتی عموم، رضایت خواص را از بین خواهد برد و هم‌چنین رضایت مردم، نارضایتی خواص را پوشش می‌دهد.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی در تبیین ویژگی‌های خواص مندرج در نامه امیرالمؤمنین خطاب به جناب مالک اشتر، خاطرنشان کرد: خواص از نگاه امام علی(ع) پرخرج‌ترین افراد در وقت آسانی و رفاه؛ کم‌یاری‌ترین افراد در زمان مشکلات؛ ناخشنودترین مردم در هنگام انصاف؛ بااصرارترین افراد در خواهش و خواسته؛ کم‌سپاس‌ترین مردم در هنگام بخشش؛ دیرعذرپذیرترین افراد در زمانی که نبخشی و منع کنی و هم‌چنین بی‌صبرترین افراد در حوادث روزگار هستند.

وی افزود: در مقابل، عوام از نگاه امیرمؤمنان(ع) پایه دین، مایه جمعیت و مهیا برای جنگ با دشمن هستند و خطاب به فرماندار مصر می‌فرماید که باید توجه و میل تو به آنان باشد.

نماینده ولی فقیه در استان ضمن یادآوری مباحثی که در نشست قبلی خطاب به فرمانداران و بخشداران استان مطرح ‌شده بود، عنوان داشت: 14 نکته محوری لزوم هماهنگی میان مسئولان کلیدی؛ لزوم هماهنگی میان دستگاه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی؛ تلاش برای رشد علمی و تحصیلات عالیه؛ عقلانیت و اعتدال؛ ارتباط با مردم؛ رشد علمی، مدیریتی و اقتصادی و ارائه خدمات نظام اسلامی به همه اقوام و مذاهب؛ حاکمیت و رعایت قانون؛ تقویت مدیریت و نظارت بر ادارات؛ تامین امنیت با مشارکت مردم؛ رشد اقتصادی با مشارکت مردم؛ جذب نیروهای متعهد و متخصص با نگاه فراقومی و فرامذهبی؛ تلاش مضاعف برای استفاده از ظرفیت‌ها؛ سرمایه‌گذاری و رسیدگی به روستاها و هم‌چنین کارشناسی دقیق در بررسی و تصویب طرح‌ها باید مدنظر قرار بگیرد.

نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان در بخش دیگر ضمن شنیدن درخواست‌ها، سؤالات و نقطه نظرات تعدادی از حاضران، به برخی از آنها پاسخ داد.

رئیس ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر سیستان‌وبلوچستان در پاسخ به درخواست فرماندار نیمروز مبنی بر ضرورت هم‌افزایی مسئولان و ائمه جمعه، تصریح کرد: مقام معظم رهبری تاکید دارند که اختلافات را به خطبه‌های نماز جمعه نکشانید چرا که وقتی در مقام دعوا بحثی مطرح می‌شود معمولا فرد مطالبه‌شونده یا بر سر لج‌بازی می‌افتد یا اعتنایی نمی‌کند و مشکل حل نمی‌شود.

وی با اشاره به این که مدیران اجرایی هم باید برای پیشگیری از اختلافات، به صورت منظم گزارش عملکرد خود را به ائمه جمعه ارائه دهند و پاسخگو باشند، ادامه داد: فرمانداران فرض کنند خودشان امام جمعه هستند و رابطه‌ای با مدیر اجرایی شهرستان ندارند و کسی نیست به حرف‌ها توجه کند طبیعی است که مسائل را در نماز جمعه مطرح می‌کنند.

آیت‌الله محامی در پاسخ به درخواست فرماندار کنارک مبنی بر بهره‌گیری از صندوق ذخیره ارزی برای طرح‌های کلان استان، ضمن درست دانستن این تقاضا، اظهار داشت: ما این موضوع را پیگیری کرده‌ایم و باید همانند موضوع راه‌آهن با درخواست رئیس‌جمهور از رهبر معظم انقلاب اسلامی انجام شود البته باید گزارشی از هزینه‌کرد صحیح و استفاده درست از بودجه‌های قبلی ارائه شود چرا که گاهی حرف و حدیث‌‌ها در مورد طرح آبیاری دشت سیستان و امثال آنها، انگیزه‌ها را کم می‌کند.

وی ناظر بر نکته دوم فرماندار کنارک مبنی بر درنظرگرفتن تسهیلات برای جذب نیروهای بومی در آزمون‌های استخدامی فراگیر، عنوان داشت: استفاده از نیروهای غیربومی مشکل عدم ماندگاری دارد و از طرفی امتیاز دادن به نیروهای بومی برای جذب هم مشکل ضعف این نیروها را به دنبال خواهد داشت و چنان که در مورد آموزش‌وپرورش این بحث مطرح شده باید راه میانه‌ای را دنبال کرد که یک نمونه این است که نیروهای بومی جذب بشوند اما مدتی در استان‌های دیگر آموزش ببیند تا ضمن کار بیشتر از قوت مناسبی برخوردار و هم‌چنین با فرهنگ‌های مختلف آشنا بشوند و سپس به استان بازگردند.

نماینده ولی فقیه در پاسخ به نقطه نظر مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مبنی بر برگزاری برنامه‌های توجیهی برای ائمه جمعه، خواستار ارائه طرح کارشناسی و متمرکز به همراه مستندات لازم برای این موضوع شد.

امام جمعه زاهدان در ادامه در پی تقدیر فرماندار دلگان از امام جمعه این شهرستان و هم‌چنین تشکر از عملکرد دفتر نهاد در منطقه برای ایجاد صلح و سازش میان طوایف، از خدمت‌رسانی‌ها و ارائه گزارش‌های فرماندار دلگان تشکر کرد.

نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان‌وبلوچستان در پایان ضمن تایید نکته فرماندار دشتیاری مبنی بر ضرورت ترویج فرهنگ کار، عنوان داشت: بخشی از این موضوع نیازمند فرهنگ‌سازی و بخشی نیازمند تسهیل شغل‌های واقعی و مفید از سوی مسئولان است.




مطالب مرتبط

نظرات کاربران