نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در دیدار مدیرعامل شرکت گاز استان عنوان کرد:
جبران عقب‌ماندگی گازرسانی در سیستان و بلوچستان نیازمند مجاهدت شبانه‌روزی و اولویت‌بندی منطقی است/
امیدواریم با توان نیروهای بومی استان، شاهد اخبار خوش در حوزه گازرسانی باشیم/
برنامه‌ریزی بدون تخصیص اعتبار، جنبه نسیه پیدا می‌کند/
باید از همه مسیرها برای جذب اعتبار گازرسانی استفاده کرد؛ ما نیز همراه خواهیم بود/
گازرسانی به مناطق باید با در نظر گرفتن صرفه اقتصادی

 

️به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان، آیت‌الله محامی در دیدار مدیرعامل شرکت ملی گاز استان با تقدیر از تلاش‌ها و زحمات کارکنان این مجموعه، برای آنان در ارائه خدمات بیشتر آرزوی توفیق نمود. امام جمعه زاهدان پس از استماع گزارش مدیرعامل شرکت گاز، به برخی نکات مهم اشاره کرد و گفت: در گزارش ارائه‌شده به عقب‌ماندگی شدید استان در حوزه گازرسانی، چه در سطح شهرها و چه روستاها، اشاره شد و حال علت این وضعیت هرچه که باشد، اعم از کم‌کاری یا آغاز دیرهنگام پروژه‌ها، واقعیت موجود این است که با یک عقب‌ماندگی جدی مواجهیم و طبیعی است که جبران این وضعیت نیازمند مجاهدت مستمر و تلاش شبانه‌روزی است.

️آیت‌الله محامی با تأکید بر توان داخلی استان اظهار داشت: امیدواریم با توانمندی نیروهای استان این عقب‌ماندگی جبران شود و در ماه‌های آینده و تا پایان سال، شاهد اخبار خوشی در خصوص پیشرفت چشمگیر پروژه‌های گازرسانی باشیم.

️وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تأمین اعتبار برای اجرای پروژه‌ها پرداخت و تصریح کرد: در موضوع تأمین اعتبار، برنامه‌ریزی‌ها در صورت نبود تخصیص‌های مالی، جنبه نسیه پیدا می‌کند و باید تلاش کرد از همه مسیرها برای جذب اعتبار استفاده شود و ما نیز در حد توان در این مسیر همراه خواهیم بود تا با جذب اعتبارات بیشتر، اقدامات مؤثرتری در جهت جبران عقب‌ماندگی‌ها صورت گیرد.

️امام جمعه زاهدان افزود: استفاده از تمام ظرفیت‌ها، از جمله دستگاه‌های اجرایی و نمایندگان مجلس، ضروری است تا در تعامل با دولت و سازمان برنامه و بودجه، سهم مناسبی برای استان جذب شود و حتی می‌توان مطالبات نمایندگان را منوط به تأمین بودجه گازرسانی استان کرد و هرچه بتوان خدمت بیشتری به مردم ارائه داد، بهتر است و باید با همکاری و هم‌افزایی این مسیر را هموار ساخت.

️آیت‌الله محامی بر ضرورت اولویت‌بندی در اجرای طرح‌ها تأکید کرد و گفت: باید در اجرای پروژه‌ها اولویت‌بندی منطقی صورت گیرد و یکی از معیارها سهولت اجراست، اما مهم‌تر از آن، میزان بهره‌مندی عمومی است و شهرهایی که جمعیت بیشتری دارند، یا مناطقی که با گازرسانی به آن‌ها می‌توان صنایع و شهرک‌های صنعتی را فعال‌تر کرد، باید در اولویت باشند. ️وی با اشاره به برخی سیاست‌های کلی کشور در حوزه انرژی اظهار داشت: لازم است به صرفه اقتصادی گازرسانی لوله‌ای به نقاط مختلف کشور توجه شود، خصوصاً با توجه به ناترازی موجود در حوزه انرژی و در کشورهایی دیده شده که پس از آغاز گازرسانی لوله‌ای، به دلیل صرفه اقتصادی پایین، آن را متوقف کرده‌اند و در کشور ما نیز به دلیل یارانه‌ها و قیمت پایین انرژی مصرف بی‌رویه رواج دارد و این مسئله ناترازی‌ها را تشدید می‌کند.

️نماینده ولی‌فقیه در استان با تأکید بر موقعیت خاص سیستان و بلوچستان افزود: در استانی پهناور با تراکم جمعیتی پایین، باید بیش از سایر نقاط کشور به این مسئله توجه کرد و منافع ملی را مدنظر قرار داد گرچه گازرسانی به مردم راحتی بیشتری به همراه دارد، اما نباید منافع ملی نادیده گرفته شود.

️وی با اشاره به خاطره‌ای از بازدید خود از منطقه عسلویه بیان کرد: در بازدیدی که از عسلویه داشتیم، مسئولی با دلسوزی توضیح می‌داد که با چه سختی گاز تولید می‌شود و باید در صنایع پتروشیمی تبدیل به محصولات با ارزش افزوده شود، اما متأسفانه به راحتی در خانه‌ها سوزانده می‌شود و این اتلاف سرمایه است.

️وی ادامه داد: یکی از اشکالات سال‌های اخیر، حتی در دولت قبل این بود که در مواقع کمبود برق یا گاز، به جای آن‌که مصرف خانگی را محدود کنند، گاز و برق کارخانه‌ها را قطع می‌کردند اما در واقع این تصمیم به تولید کشور ضربه می‌زد و اگر مردم آگاه شوند که تحمل سختی‌ها به نفع اقتصاد کشور است، قطعاً همراهی می‌کنند.

️آیت‌الله محامی تصریح کرد: این موارد نیازمند سیاست‌گذاری کلان کشوری است، اما در سطح استان نیز باید اولویت‌بندی‌ها به درستی صورت گیرد و لازم است تا سخت‌گیری‌هایی که در سایر استان‌ها اعمال می‌شود در استان ما نیز انجام گیرد؛ چرا که در بلندمدت به نفع صنایع خواهد بود.

️وی با اشاره به موضوع قاچاق سوخت گفت: مسئله قاچاق سوخت نیز از دیگر مشکلات استان است چرا که پول و مسائل اقتصادی وسوسه‌برانگیز است و هیچ‌کس از وسوسه‌های شیطان در امان نیست و بنابراین باید با هوشیاری عمل کرد و الزام به استفاده از گاز توسط صنایع باید همراه با تضمین تأمین گاز از سوی شرکت گاز باشد و این امر نیز باید بر اساس اولویت‌بندی منطقی پیش برود.

️نماینده ولی‌فقیه در استان ضمن ابراز امیدواری نسبت به تلاش مضاعف نیروهای بومی استان گفت: امید است با اتکا به توان نیروهای داخل استان، که توان جذب اعتبار و اجرای پروژه‌ها را دارند، نیازی به استان‌های معین نباشد و خوشبختانه این ظرفیت وجود دارد.

️وی در پایان با اشاره به ظرفیت‌های بالای سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در همان سال‌های آغازین حضور در استان، در نامه‌ای خدمت مقام معظم رهبری نوشتم ظرفیت استان به گونه‌ای است که اگر به‌درستی مدیریت شود، می‌تواند در موقعیت خاص اقتصادی امروز کشور، نقش دریچه‌ای برای ارتباط با همسایگان و حل مشکلات کشور ایفا کند اما متأسفانه به گونه‌ای اداره شده که خود دچار مشکل است و برای رفع مشکلاتش نیاز به استان معین دارد.

️وی افزود: در حالی که ظرفیت انسانی و منابع استان بالا است، چنانچه نیروهای آن تصمیم به کار جدی بگیرند، با سرعت قابل قبولی حرکت خواهند کرد و اگرچه شروع کار ممکن است کند باشد، اما ادامه مسیر با شتاب و بهره‌وری همراه خواهد بود.

️آیت‌الله محامی تأکید کرد: امیدوارم خداوند متعال یاری‌گر شما باشد و بتوانید در خدمت‌رسانی به مردم موفق باشید چرا که خدمات شما یکی از جلوه‌های برکت نظام اسلامی است و می‌تواند زمینه‌ساز افزایش دلبستگی مردم به نظام شود. ️همچنین در ابتدای این دیدار سیدمحمود هاشمی مدیرعامل شرکت گاز استان نیز به ارائه گزارشی از عملکرد گذشته و طرح‌های پیش روی این مجموعه ارائه نمود.




نظرات کاربران