نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان: عمده مشکلات کشور برخاسته از ضعف مدیریت و ضعف نظارت است
نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان گفت: عمده مشکلات کشور برخاسته از ضعف مدیریت و ضعف نظارت و نبود محاسبه جدی است.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان، آیتالله مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان در خطبههای نماز جمعه امروز زاهدان ضمن توصیه به رعایت تقوای الهی یکی از راههای کسب تقوا را تأسی به پیامبر اکرم(ص) و الگو گرفتن از زندگی ایشان با استناد به آیه « لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ»، معرفی کرد و اظهار داشت: در خطبههای سال گذشته به مناسبت شهادت امام سجاد(ع) در رابطه با بر عهده گرفتن امامت در موقعیت سخت قیام عاشورا و برخی از اقدامات مهم ایشان، مطالبی مطرح شد.
امام جمعه زاهدان با اشاره به موضوع اهانت مجله فرانسوی به ساحت مقدس پیامبر اکرم(ص)، خطبه اول را به تبیین شخصیت پیامبر اکرم(ص) با نگاه به آیات قرآن کریم و دعاهای صحیفه سجادیه اختصاص داد و بیان داشت: خداوند رحمان و رحیم پیامبری را برای جهانیان فرستاد که وجودش، حرکتش، بعثتش و تلاشش نه تنها برای مردم جزیرهالعرب بلکه برای کل عالم و نه تنها برای مردم آن زمان بلکه برای همه بشریت تا قیام قیامت رحمت است و در آیه شریفه 107 سوره مبارکه انبیاء فرمود: « وَمَا أَرْسَلْنَاکَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِینَ» (ما تو را جز برای رحمت جهانیان نفرستادیم).
آیتالله محامی با استناد به آیه شریفه 159 سوره مبارکه آل عمران که خداوند میفرماید: « فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُم... » (به (برکت) رحمت الهی، در برابر آنان [= مردم] نرم (و مهربان) شدی! و اگر خشن و سنگدل بودی، از اطراف تو، پراکنده میشدند)، خاطرنشان کرد: خداوند با توجه به رحمتش پیامبرش را برای برخورد با مردم خوشاخلاق و نرمخو قرار داد.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با تلاوت آیه شریفه 4 سوره مبارکه قلم «وَإِنَّکَ لَعَلَىٰ خُلُقٍ عَظِیمٍ» (و تو اخلاق عظیم و برجستهای داری)، عنوان داشت: خداوند بزرگ که جهان را کوچک میشمارد، اخلاق پیامبرش را اخلاق بزرگ یاد میکند.
وی با استناد به آیه شریفه 3 سوره مبارکه شعراء « لَعَلَّکَ بَاخِعٌ نَفْسَکَ أَلَّا یَکُونُوا مُؤْمِنِینَ» (گویی میخواهی جان خود را از شدّت اندوه از دست دهی بخاطر اینکه آنها ایمان نمیآورند) در عظمت اخلاق و خلق و خوی خوب پیامبر اکرم(ص) به تلاش و دلسوزی ایشان حتی برای کفار و ایمان آوردن آنها اشاره کرد.
نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستانوبلوچستان با اشاره به این که خداوند شخصیت پیامبر اکرم(ص) را یک وجود نورانی و هدایتگر معرفی میکند که مردم در پرتو نور وجود ایشان میتوانند راه سعادت خودشان را تشخیص بدهند، عنوان داشت: خداوند در آیات 45 و 46 سوره مبارکه احزاب میفرماید« یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ إِنَّا أَرْسَلْنَاکَ شَاهِدًا وَمُبَشِّرًا وَنَذِیرًا وَدَاعِیًا إِلَى اللَّهِ بِإِذْنِهِ وَسِرَاجًا مُنِیرًا»(ای پیامبر! ما تو را گواه فرستادیم و بشارتدهنده و انذارکننده و تو را دعوتکننده بسوی خدا به فرمان او قرار دادیم، و چراغی روشنیبخش).
امام جمعه زاهدان با استناد به 3 آیه ابتدایی سوره مبارکه طه که خداوند میفرماید« طه مَا أَنْزَلْنَا عَلَیْکَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَىٰ إِلَّا تَذْکِرَةً لِمَنْ یَخْشَىٰ» (ای پیامبر! ما قرآن را بر تو نازل نکردیم که خود را به زحمت بیفکنی، آن را فقط برای یادآوری کسانی که (از خدا) میترسند نازل ساختیم.) اظهار داشت: پیامبر اکرم(ص) آن قدر خودش را برای هدایت مردم به سختی انداخت و مشقتها را تحمل کرد که خداوند به او دلداری داد.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی در تشریح مطلب با استناد به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) که میفرمایند «کُلّ موْلودٍ یُولدُ على الفِطرَة...»(هر مولودی که به دنیا می آید بر فطرت توحیدی به دنیا میآید...)، ادامه داد: اگر کسی اهل معرفت و ترس از خداوند باشد، آیات الهی، معارفی را که خداوند در فطرتش قرار داده، برایش یادآوری میکند.
نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان با استناد به آیه شریفه 61 سوره مبارکه توبه « وَمِنْهُمُ الَّذِینَ یُؤْذُونَ النَّبِیَّ وَیَقُولُونَ هُوَ أُذُنٌ ۚ قُلْ أُذُنُ خَیْرٍ لَکُمْ یُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَیُؤْمِنُ لِلْمُؤْمِنِینَ وَرَحْمَةٌ لِلَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ ۚ وَالَّذِینَ یُؤْذُونَ رَسُولَ اللَّهِ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ » (از آنها کسانی هستند که پیامبر را آزار میدهند و میگویند: «او گوش(خوشباور) است!» بگو: «گوش(خوشباور) بودن او به نفع شماست! (ولی بدانید) او به خدا ایمان دارد؛ و (تنها) مؤمنان را تصدیق میکند؛ و رحمت است برای کسانی از شما که ایمان آوردهاند!» و آنها که رسول خدا را آزار میدهند، عذاب دردناکی دارند)، بیان داشت: پیامبر اکرم(ص) با همه عظمت و دلسوزیاش، مورد آزار و اذیت، بدگوییها و تهمتهای منافقان مدعی اسلام قرار میگرفت.
امام جمعه زاهدان با استناد به آیه شریفه 29 سوره مبارکه فتح « مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ ۚ وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ »( محمّد (ص) فرستاده خداست؛ و کسانی که با او هستند در برابر کفّار سرسخت و شدید، و در میان خود مهربانند)، عنوان داشت: پیامبر اکرم(ص) با وجود دلسوزی و تلاش برای هدایت مردم اما وقتی که پای وظیفه و دین خدا در میان بود با دشمنان خدا با کمال شدت و قاطعیت برخورد میکرد.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی در بخش بعدی با اشاره به این که امام سجاد(ع)، تنها امامی است که یک گنجینه ارزشمند از دعا و مناجات به نام صحیفه سجادیه را از خودشان به جای گذاشتهاند، به جایگاه دعا به عنوان ابزاری برای آموزش معارف بلند اسلام به جامعه در دوران خفقان بعد از شهادت امام حسین(ع) پرداخت و عنوان داشت: دو ویژگی مهم از ادعیه صحیفه سجادیه استشهاد متعدد به آیات قرآن کریم و آوردن مضامین این آیات نورانی در ضمن ادعیه و همچنین بهرهگیری متعدد از دعای ارزشمند صلوات بر محمد و آل محمد(ص) در جای جای دعاها و طرح حوائج در بین صلواتها است.
آیتالله محامی در این رابطه فرازی از دعای دوم صحیفه سجادیه را « اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ أَمِینِک عَلَی وَحْیک، وَ نَجِیبِک مِنْ خَلْقِک، وَ صَفِیک مِنْ عِبَادِک، إِمَامِ الرَّحْمَةِ، وَ قَائِدِ الْخَیرِ، وَ مِفْتَاحِ الْبَرَکةِ. کمَا نَصَبَ لِأَمْرِک نَفْسَهُ وَ عَرَّضَ فِیک لِلْمَکرُوهِ بَدَنَهُ وَ کاشَفَ فِی الدُّعَاءِ إِلَیک حَامَّتَهُ وَ حَارَبَ فِی رِضَاک أُسْرَتَهُ وَ قَطَعَ فِی إِحْیاءِ دِینِک رَحِمَهُ، و أَقْصَی الْأَدْنَینَ عَلَی جُحُودِهِمْ وَ قَرَّبَ الْأَقْصَینَ عَلَی اسْتِجَابَتِهِمْ لَک، وَ وَالَی فِیک الْأَبْعَدِینَ وَ عَادَی فِیک الْأَقْرَبِینَ و أَدْأَبَ نَفْسَهُ فِی تَبْلِیغِ رِسَالَتِک وَ أَتْعَبَهَا بِالدُّعَاءِ إِلَی مِلَّتِک وَ شَغَلَهَا بِالنُّصْحِ لِأَهْلِ دَعْوَتِک وَ هَاجَرَ إِلَی بِلَادِ الْغُربَةِ وَ مَحَلِّ النَّأْی عَنْ مَوْطِنِ رَحْلِهِ وَ مَوْضِعِ رِجْلِهِ وَ مَسْقَطِ رَأْسِهِ وَ مَأْنَسِ نَفْسِهِ، إِرَادَةً مِنْهُ لِإِعْزَازِ دِینِک، وَ اسْتِنْصَاراً عَلَی أَهْلِ الْکفْرِ بِک، حَتَّی اسْتَتَبَّ لَهُ مَا حَاوَلَ فِی أَعْدَائِک وَ اسْتَتَمَّ لَهُ مَا دَبَّرَ فِی أَوْلِیائِک. فَنَهَدَ إِلَیهِمْ مُسْتَفْتِحاً بِعَوْنِک، وَ مُتَقَوِّیاً عَلَی ضَعْفِهِ بِنَصْرِک، فَغَزَاهُمْ فِی عُقْرِ دِیارِهِمْ وَ هَجَمَ عَلَیهِمْ فِی بُحْبُوحَةِ قَرَارِهِمْ، حَتَّی ظَهَرَ أَمْرُک وَ عَلَتْ کلِمَتُک، وَ لَوْ کرِهَ الْمُشْرِکونَ اللَّهُمَّ فَارْفَعْهُ بِمَا کدَحَ فِیک إِلَی الدَّرَجَةِ الْعُلْیا مِنْ جَنَّتِک» (بارالها پس درود فرست بر محمد که امین وحی تو و بزرگوارتر از تمام خلق تو و بنده پسندیده در میان عبادِ توست، آن پیشوای رحمت، و قافلهسالار خوبی، و کلید برکت، چنان که او جان خویش را برای اجرای فرمان تو به زحمت انداخت و در راه تو بدنش را هدف ناراحتی قرار داد و در دعوت به سوی تو با نزدیکانش در افتاد و برای خشنودی تو با قبیله خود جنگید و در راه احیای دینت رشته خویشاوندی خود را گسیخت و نزدیکترین بستگان خود را به علّت انکار حق از خویش دور کرد، و دورترین مردم را به خاطر قبول دین تو به خود نزدیک فرمود، و محض تو با دورترین مردم دوستی کرد، و با نزدیکترین آنان دشمنی نمود و جانش را در رساندن پیام تو خسته کرد و به جهت فراخواندن مردم به آیین تو به زحمت افکند، و به نصیحت نمودن پذیرندگانِ دعوتت مشغول ساخت، تا آنجا که به دیار غربت و محل دور از اهل و عشیره و مرکز سکونت و نشو و نما و تولّد و آرامگاه جانش هجرت نمود. خواست او این بود که دین تو را عزیز کند و علیه کافران یاری جوید، تا جایی که هر چه درباره دشمنانت اراده کرده بود با پایداری به دست آورد و آنچه در مورد عاشقانت تدبیر نموده بود انجام گرفت. پس در حالی که از تو کمک میخواست، و در ضعف خود از تو نیرو میگرفت به جنگ کافران برخاست و تا پایان برنامه در پایگاه دیارشان مبارزه نمود و در میان قرارگاهشان بر آنان هجوم برد، تا فرمانت آشکار و کلمهات برتری یافت، گرچه مشرکان را خوشایند نبود. بارالها مرتبه او را به سبب زحماتی که در راه تو کشید به بالاترین درجات بهشت بالا بر) قرائت نمود.
وی با اشاره به این که مردم باید طبیعتا شکرگزار نعمت بزرگ وجود مبارک رسول اکرم(ص) باشند، عنوان داشت: در جاهلیت اُولی عدهای نه تنها به پیامبر اکرم(ص) ایمان نیاوردند بلکه به توهین، دشنام و افترا پرداختند و حتی به جنگ، قتل، و ترور ایشان روی آوردند و در دوران جاهیلیت مدرن، بشر متمدننمای امروز در برابر این نعمت الهی ناسپاسی کرده و با توهین، فتنهگری، توطئه و استفاده از هر ابزاری به مقابله با پیامبر اسلام(ص) و مسلمانان میپردازد.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: این اقدامات، ادامه راه جاهلیت اُولی است و برخی از انسانهایی که مدعی تمدن، رشد و پیشرفت علمی هستند همچنان از نظر عقلانیت، کودک باقی ماندهاند و به جای سپاسگزاری در برابر این نعمت، به مقابله برخاستهاند.
نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان گفت: روزنامه فرانسوی که قبلا به خاطر اهانت به پیامبر اکرم(ص) مورد حمله قرار گرفته بود، به بهانه فرا رسیدن روز محاکمه حملهکنندگان، توهینهای گذشته را مجددا نشر داده است.
آیتالله محامی با تاکید بر این که ما و همه مسلمانان غیور عالم، توهین به پیامبر رحمت(ص) را توسط نشریه فرانسوی و از ناحیه هر کس دیگر به شدت محکوم میکنیم، تصریح کرد: توهین به پیامبر اکرم(ص)، توهین به حدود دو میلیارد مسلمان و توهین به پیروان ادیان الهی و متدینان جهان است.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان ادامه داد: سکوت مجامع بینالمللی مدعی دفاع از حقوق بشر که در مسائل بسیار جزئی فریاد حقوق بشر سر میدهند و حتی در دفاع از برخی مفسدان و کسانی که دچار فساد اخلاقی، جاسوسی و امثالهم هستند پرچم حقوق بشر بلند میکنند اما در برابر چنین بهتانی هیچ حرفی نمیزنند محکوم است.
وی با اشاره به این که دشمنیها نشاندهنده زنده و رو به رشد بودن اسلام و نگرانی دشمنان از رشد اسلامگرایی و اسلامخواهی است، تصریح کرد: توجیه و حتی دفاع برخی مجامع و کشورها از این اقدام موهن و حرکت زشت و آلوده که تعدی به حقوق دیگران است و استفاده ابزاری و غلط از واژهها و مفاهیم خوب همچون آزادی بیان و عقیده به شدت محکوم است.
آیتالله مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان در خطبه دوم نماز جمعه امروز زاهدان طبق روال نمازهای جمعه گذشته با اشاره به این که یکی از راههای تحصیل تقوای الهی محاسبه نفس و نظارت فردی، اجتماعی، حقوقی و سازمانی است، اظهار داشت: رئیس وقت قوه قضائیه در سال ٩٧ با اجازه ولی فقیه دادگاههای ویژه مفسدان اقتصادی را راهاندازی کرد و در چند روز گذشته رئیس قوه قضائیه از رهبر معظم انقلاب درخواست کرد که این موضوع تمدید شود که معظم له با تاکید بر سه نکته ی تسریع در رسیدگی به جرایم اقتصادی، اتقان در رسیدگی و مجازات عادلانه با این درخواست موافقت نمودند.
آیتالله محامی با تاکید بر تقویت و گسترش نظارت دستگاههای مختلف، بیان داشت: این نظارت باید چه در سطح مسئولان ارشد در سه قوه، چه مدیران میانی و چه در سطح عموم مردم انجام شود.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان خاطرنشان کرد: اگر مدیران مجموعههای نظارتی از قبیل سازمان بازرسی و حتی عموم مردم و خصوصا اصحاب رسانه با نگاه دقیق و تیزبین، عملکردها را زیر نظر داشته باشند و با مطالبهگری از مسئولان توضیح بخواهند و مسئولان هم ملزم به پاسخگویی باشند و سیستم اداری شفاف باشد، زمینه فساد کمتر خواهد شد و ارتکاب تخلف نیز هزینه زیادی در برخواهد داشت.
نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت استان با تاکید بر سه نکته مقام معظم رهبری خطاب به قوه قضائیه در حوزه رسیدگی به مفاسد اقتصادی، تصریح کرد: برخورد با مفاسد باید اطلاعرسانی شود تا حالت بازدارندگی داشته باشد و در همان مدتی که هنوز ذهن مردم متوجه آن تخلف است، برخورد با مجرم مشاهده شود.
نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان بیان داشت: بخش عمدهای از مشکلات کلان کشور از قبیل مشکلات اقتصادی و سختی معیشت مردم، کاهش ارزش پول ملی، تورم و گرانیهای فراوان، رشد سرسامآور و بیحساب قیمتهای اجناس، ارز، خودرو، مشکلات اشتغال و تعطیلی برخی کارخانجات و بسیاری از مشکلات دیگر کشور، برخاسته از ضعف مدیریت و ضعف نظارت و نبود محاسبه جدی است که منجر به فسادهای اداری، اقتصادی و اختلاسها میشود.
امام جمعه زاهدان افزود: البته از نقشههای دشمنان و مشکلات تحریم و محاصره اقتصادی غافل نیستیم اما با مدیریت قوی و نظارت صحیح، مشکلات به مراتب کمتر خواهد بود.
آیتالله محامی با اشاره به این که دولت در سال پایانی فعالیت خود قرار داد، هشدار رهبری برای استفاده از روزهای باقیمانده را متذکر شد و ادامه داد: مجلس شورای اسلامی نیز در سال اول خود قرار دارد و نمایندگان باید هر چه زودتر با شرایط آشنا شوند و هر دو قوه باید برای حل مشکلات مردم از فرصتها استفاده حداکثری کنند.
وی با اشاره به دیدارهای اخیر هیئتی از استان با مسئولان ارشد قوه مجریه و قوه مقننه و دعوت از آنها برای سفر به استان، عنوان داشت: با توجه به نزدیک شدن فصل بودجهنویسی، حضور مسئولان کشوری در استان برای آشنایی با مشکلات مؤثر است.
نماینده ولی فقیه در استان با تاکید بر تقویت مدیریت و نظارت در استان، تصریح کرد: هر سال مشکلات آب برای کشاورزی و شرب در کل سیستانوبلوچستان وجود دارد و در سالهای اخیر نیز با وجود بارندگیها باز هم این مشکل پابرجاست که در صورت اعمال مدیریت و نظارت قوی، جلوگیری از مفاسد، سوءاستفادهها و یا سوءتدبیرها و این که اگر هر سال قدمی برداشته میشد، وضعیت بهتری داشتیم.
امام جمعه زاهدان با اشاره به مسأله نفت، گاز و کپسولها در استان، عنوان داشت: مسئولان گزارش دادند سامانهای طراحی شده که این ملزومات مردم در درب خانهها تحویل شوند، اگر این گزارش درست باشد یعنی راه حل موجود بوده و امکان این اقدام در گذشته نیز وجود داشته است.
آیتالله محامی با اشاره به دیدار اخیر با بازرس کل استان و خبر راهاندازی سامانه عمومی گزارشگران فساد، این برنامه را قدم خوبی برای نظارت عمومی عنوان کرد.