دیدار نماینده ولی فقیه و اعضای شورای تامین سیستانوبلوچستان با رئیس مجلس شورای اسلامی و مجمع نمایندگان استان
آیتالله محامی نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان به همراه جانشین، استاندار، فرمانده قرارگاه قدس سپاه، فرمانده انتظامی، فرمانده مرزبانی، مدیرکل اطلاعات، مدیرکل صداوسیما و معاونین سیاسی اجتماعی و امنیتی انتظامی استانداری در نشستی با رئیس مجلس شورای اسلامی و مجمع نمایندگان استان مسائل مختلف را مورد بحث و گفتگو قرار دادند.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان، آیتالله مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در سیستانوبلوچستان در نشست اعضای شورای تامین و نمایندگان استان با رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر تقویت ارتباطات مدیران با یکدیگر، انسجام بیشتر میان مردم و مسئولین را ضروری دانست و عنوان کرد: با توجه به جایگاه سیستانوبلوچستان به عنوان پایتخت وحدت اسلامی، توجه به وحدت و همدلی سیاست مبنایی استان است.
نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت، با بهکارگیری تعبیر «رنگین کمان قومی و مذهبی» برای توصیف تنوع اقوام و مذاهب در استان، این نکته را از ظرفیتهای مهم استان قلمداد کرد و متذکر شد: مقام معظم رهبری با نگاهی رفیع هیچ حدی برای اقوام و مذاهب قائل نیستند و همه باید زیر چتر نظام از حقوق یکسان شهروندی، اقتصادی، علمی و مدیریتی بهرهمند باشند و این نگاه میتواند فرصتی برای کشور باشد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان گفت: سیستانوبلوچستان علیرغم خدمات فراوان ارائه شده در سالهای پس از انقلاب اسلامی و به دلیل محرومیت تاریخی و بعضا ضعف مدیریتی هنوز فاصله زیادی با شاخصهای ملی و بینالمللی دارد و باید تلاش کنیم تا در این شاخص ها رشد و پیشرفت بیشتری حاصل شود.
نماینده ولی فقیه در استان بزرگترین سرمایه و ظرفیت سیستانوبلوچستان را مردم خوب، شریف و همیشه همراه آن دانست و تاکید کرد: سیستانوبلوچستان دارای منابع و ظرفیت سرشاری است که به خوبی از آن استفاده نشده و با بهرهگیری صحیح از این ظرفیتها، امکان حل مشکلات استان و حتی کشور وجود دارد.
امام جمعه زاهدان خواستار توجه و حمایت جدی مجلس شورای اسلامی به استان شد و ادامه داد: سیستانوبلوچستان در حوزههای مختلف از جمله تصویب منطقه آزاد سیستان، توسعه بندر چابهار، استفاده از ظرفیت مهم مرز و تصویب قوانینی که باعث تسهیل و تشویق سرمایهگذاری در استان شود نیاز به حمایت مجلس دارد تا فضای استان از حالت امنیتی خارج و تبدیل به فضایی اقتصادی، عمرانی، فرهنگی و اجتماعی بشود.
وی ادامه داد: بودجههای بیشتری باید در استان سیستانوبلوچستان برای انجام پروژهها و طرحهای ملی و عمرانی و همچنین کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله حاشیه نشینی، اعتیاد و... در نظر گرفته شود.
نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستانوبلوچستان با تاکید بر تبیین و ابلاغ سیاست نظام درباره تعامل با اقوام و مذاهب مختلف در کل کشور به خصوص استان سیستانوبلوچستان، گفت: با این اقدام، قانون مبنای کار قرار خواهد گرفت و ضمن برخورداری همه افراد از حقوق خود، با متخلفان طبق قانون عمل خواهد شد و مذهب و قوم در برخوردها تاثیری ندارد.
آیتالله مصطفی محامی ضمن تشکر از اعزام هیئتهای مختلف و پیگیریها و برنامهریزیهای صورت گرفته از سوی مجلس شورای اسلامی از رئیس مجلس برای سفر به استان دعوت کرد.
در ادامه این نشست احمدعلی موهبتی استاندار سیستانوبلوچستان با اشاره به همدلی و هماهنگی مناسب میان دستگاهها در استان، تصریح کرد: جلسات هماهنگی مناسبی میان نمایندگان مردم در مجلس و مسئولان استان برگزار شده و این بارقه امیدی است تا با هماهنگی و همدلی بین نمایندگان، مسئولان و مردم شاهد برکات و پیشرفت روز افزون در استان باشیم.
موهبتی با اشاره به سند آمایش استان که اخیرا به نتیجه رسیده به ارائه گزارشی در این باره پرداخت و افزود: راهکارهایی برای حل حاشیهنشینی در استان، تسریع احداث راه آهن، ارتقاء بندر شهید بهشتی و ترانزیت کالا در دستور کار استان است.
وی گفت: اگر چه رتبه خوبی در رشد میزان تخصیص اعتبار و بودجه در کشور را دارا هستیم اما رتبه ما در دریافت مبلغ پایین است و برای ارتقاء شاخصهای مختلف باید اعتبار بیشتری اختصاص داده شود.
همچنین در این نشست سردار کرمی فرمانده قرارگاه قدس جنوب شرق سپاه نیز تصریح کرد: گروههای معاند به دنبال اخلال در امنیت استان هستند اما همراهی و انسجام خوب میان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مرزبانی، نیروی انتظامی، ارتش و اطلاعات باعث شده تا امنیت در سراسر استان برقرار باشد.
وی استفاده از ظرفیت مرز را فرصت خوبی برای رفع نیازهای کشور و مشکلات مردم دانست و گفت: ساماندهی سوخت، ساماندهی بازارچههای مرزی و احداث کارخانهها در حوزه صنایع تبدیلی در استان به خصوص در نواحی مرزی میتواند برای ایجاد اشتغال و رفع محرومیت موثر باشد.
سردار کرمی خواستار ارائه طرحی از سوی مجلس و موظف کردن وزارتخانهها برای ساماندهی اتباع بیگانه شد و تاکید کرد: ساماندهی اتباع بیگانه در کشور میتواند علاوه بر تسهیل امکان تردد در ایران کاهش مشکلات امنیتی را نیز در پی داشته باشد.
سردار قنبری فرمانده نیروی انتظامی استان هم با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت امنیتی استان گفت: سیستانوبلوچستان در میزان وقوع جرم جزء پایینتر رتبههای کشور است اما در حوزه کشف جرم جزء استانهای اول کشور هستیم.
سردار ملاشاهی فرمانده مرزبانی استان هم با اشاره به همکاری و همدلی خوب ایجاد شده در استان گفت: با تمام توان برای ایجاد امنیت پایدار در استان پای کار هستیم و برای هوشمندسازی و رشد شاخصهای مرزبانی نیاز به حمایت و پشتیبانی بیشتر داریم.
در ادامه مدیر کل اطلاعات استان با اشاره به دغدغه رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر ایجاد امنیت پایدار، تاسیس شورای راهبردی در استان و انسجام مدیریتی و اشراف نماینده ولی فقیه به عنوان ریاست این شورا را در تقویت امنیت پایدار، مهم و ارزشمند توصیف کرد.
وی ضمن تقدیر از همراهی نمایندگان استان با شورای راهبردی، به بحث درباره شاخصهای امنیتی، عدم توسعهیافتگی و مشکلات اقتصادی و موانع موجود و راهکارها پرداخت.
مدیر کل اطلاعات به موانع و مشکلات بر سر راه توسعه اقتصادی استان از جمله محدودیتهای سرمایهگذاری، ریسک بالای سرمایهگذاری، هزینه بالای تولید، بوروکراسی(کاغذبازی) بیش از حد، عدم تناسب برنامهریزیها با نیازهای استان، بیثباتی در سیاستها، نبود وحدت رویه در ارائه تسهیلات بانکی و هدفمند نبودن یارانههای تولید اشاره کرد.
وی در ادامه به طرح راهکارهایی از جمله برنامهریزی مناسب طبق طرح آمایش استانداری، تاسیس قرارگاه جهاد و سازندگی با همکاری همه دستگاهها و نهادها برای سازندگی و محرومیتزدایی، راهاندازی کمیته تخصصی برای بررسی و پیگیری مباحث مربوط به دو کشور همسایه و ایجاد اشتغال پایدار برای مردم پرداخت.
سپس محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر استفاده از همه ظرفیتها برای حل مشکلات گفت: باید با بهرهگیری از تجارب گذشتگان و برنامهریزی دقیق، کارهای اساسی را انجام دهیم و در این دوره چهار ساله مجلس بتوانیم بسیاری از مشکلات استان را حل کنیم.
رئیس قوه مقننه افزود: با توجه به وضعیت بودجه کشور نباید نگاهمان فقط به بودجههای ملی و دولتی معطوف باشد و از همین حالا باید زمینه سرمایهگذاری های بزرگ در استان را فراهم کنیم و با اتکا به سرمایهگذاریهای مردمی زمینههای رشد و پیشرفت را حاصل کنیم.
وی با تاکید بر ضرورت کار نرمافزاری در رابطه با مسائل و مشکلات استان، گفت: علاوه بر اقدامات فوریتدار نیازمند انجام کارهای اساسی تر نیز هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سند توسعه دریایی کشور با اولویت سیستانوبلوچستان تصریح کرد: این سند مورد تاکید مقام معظم رهبری است و باید مبنای کار ما قرار گیرد و ما به عنوان مجلس باید قوانین متناسب برای اجرایی شدن این سند دریاپایه را تهیه و تصویب کنیم.
وی ادامه داد: در سطح دوم محرومیتزدایی در دستور کار قرار دارد که با بهکارگیری نیروهای انقلابی توانمند پیگیر حل مشکلات فعلی استان خواهیم بود.
قالیباف گفت: سفر به سیستانوبلوچستان در اولویتهای کاری است اما پیش از آن نیاز است تا گروههایی با حضور در استان مقدمات لازم را فراهم کنند تا با همکاری و مساعدتها مشکلات را برطرف نماییم.
وی خاطرنشان کرد: مردم باید رونق را در عمل با چشم خود ببینند و برای این کار ما از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد و باید به گونه ای عمل شود که مردم برای مشکلات و موانع استان را ترک نکنند بلکه وضعیت استان به شکلی باشد که دیگران علاقمند به حضور و سرمایهگذاری در این استان باشند.
لازم به ذکر است پس از این نشست، دیداری با حجتالاسلام نصرالله پژمانفر رییس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی برگزار شد.