نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان

استعدادهای دانش‌آموزان همچون گنجینه‌ای در دست معلمان است/ لزوم تقویت قوه فهم دانش آموزان برای رسیدن به رشد و کمال

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: استعدادهای بالقوه فرزندان جامعه همچون گنجینه‌ای در دست معلمان است و این معلمان هستند که باید در مسیر تقویت فهم دانش آموزان برای رسیدن به رشد و کمال تلاش کنند.

 

 

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان، آیت‌الله مصطفی محامی در دیدار جمعی از معلمان زاهدانی که به مناسبت هفته گرامیداشت مقام شامخ معلم برگزار گردید؛ ضمن گرامیداشت نام و یاد شهدا، تبریک هفته معلم و تسلیت سالروز شهادت امام صادق(ع) عنوان داشت: خداوند متعال پیامبرش را مبعوث کرد و اهل بیت(ع) نیز راه او را ادامه داده و از معلمان جامعه بشری بودند.

امام جمعه زاهدان در واکنش به اظهارات مدیرکل آموزش و پرورش استان مبنی بر رتبه پایین شاخص‌های استان در مقایسه با سایر استان‌ها گفت: برای کم کردن فاصله خود با سایر استان‌ها باید تلاش و همت مضاعفی داشته باشیم چرا که سایر استان‌ها نیز بیکار نبوده و در حال کار و تلاش هستند و نمی‌توان این فاصله را با کار معمولی جبران کرد.

آیت‌الله محامی بیان داشت: طرح‌ها و برنامه‌های ‌خوبی در سطح مدارس استان صورت می گیرد اما مهم این است که خروجی مطلوبی به دست بیاوریم چرا که فرصت خدمت کوتاه است و حتی اگر ۳۰ سال هم باشد با یک چشم به هم زدن به پایان می‌رسد.

وی ادامه داد: خداوند استعدادهای بالقوه‌ای در نهال این دانش ‌آموزان قرار داده و گنجینه‌های ویژه‌ای در اختیار شما معلمان هستند و باید از این فرصت نهایت استفاده را صورت دهید و که اگر بتوانید در این جهت به خوبی عمل کنید آینده کشور تضمین خواهد شد و در غیر این صورت آینده کشور آسیب خواهد دید.

امام جمعه زاهدان گفت: آثار عملکرد شما در شرایط کنونی مشخص نیست اما در آینده مشخص می‌شود که عملکرد شما چگونه بوده است. وی اظهار داشت: خداوند متعال پیامبر اکرم(ص) را به عنوان معلم مبعوث کرد و خودش نیز وارد میدان شد و در آیات قرآن آمده است: " الرَّحْمَن، عَلَّمَ الْقُرْآنَ، خَلَقَ الْإِنْسَانَ، عَلَّمَهُ الْبَیَانَ" خداوند قرآن را یاد داد، انسان را آفرید و به او بیان آموخت و خداوند خود نیز تعلیم کننده است و به پیغمبرش فرموده "علّمک مالم تکن تعلم"چیزی به تو آموخت که نمی‌توانستی به آن‌ها دست پیدا کنی و بر همین اساس در جامعه مخلوقات پیامبر اکرم(ص) معلم اول و تعلیم یافته خداوند متعال است.

آیت‌الله محامی با اشاره به حدیث "أنَا مَدینَةُ العِلمِ وعَلِیٌّ بابُها، فَمَن أرادَ العِلمَ فَلیَأتِ البابَ" اضافه کرد: من شهر علم هستم و علی درب آن و هر کس بخواهد وارد شود باید از دروازه وارد شود و لذا امام علی(ع) واسطه این فیض الهی است که خداوند به پیامبرش داده و از پیامبر به واسطه امام علی(ع) به امت می‌سرد و بر همین اساس به امام علی(ع) معلم دوم می‌گویند.

وی گفت: اینکه نکته تنها در رابطه با تعلیم نیست بلکه در خصوص تربیت و پرورش هم وجود دارد و لذا مربی اول خداوند متعال است که پیامیرش را تربیت کرده و در جامعه بشری پیامبر این فیض را به جامعه بشری منتقل می‌کند و در روایتی از امام علی(ع) آمده است: "انا ادیب الرسول‌الله" من تربیت شده به دست رسول خدا هستم و منم که مومنین را تربیت می کنم و در عالم تربیت نیز پیامبر مربی اول و امام علی(ع) مربی دوم است.

امام جمعه زاهدان گفت: مردم باید قدر معلمان را بدانند اما شما معلمان هم باید قدر خود را بدانید و خداوند متعال را شاکر باشید که توفیق گذر عمر در این راه را پیدا کرده‌اید و شغل شما با سایر مشاغل متفاوت است چرا که شما با روح و جان انسان‌ها سرو کار دارید. وی گفت: باید خداوند متعال را به طور را قولی و عملی شاکر باشید و شکرگزاری عملی این است که شب و روز نشناسید و همواره در حال کار و تلاش کنید.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان با قرائت حدیث "الْکَمَالُ‏ کُلُ‏ الْکَمَالِ‏ التَّفَقُّهُ‏ فِی الدِّینِ وَ الصَّبْرُ عَلَى النَّائِبَهِ وَ تَقْدِیرُ الْمَعِیشَهِ" بیان کرد: کمال انسان در سه نکته جای دارد از جمله فهم عمیق از دین، برنامه‌‌ریزی صحیح در زندگی، و صبر در سختی‌ها و مشکلات و از همین رو تقویت قوه فهم دانش‌آموزان و فرزندان جامعه برای رسیدن به رشد و کمال و بهره‌‌گیری از عقلانیت در مسیر زندگی ضرورت است. آیت‌الله محامی گفت: آموزش مهارت برنامه‌ریزی درست به دانش آموزان یکی از رویکردهای مهم در دستگاه‌ تعلیم و تربیت، برای به کارگیری در ابعاد مختلف زندگی آنان است.

   




نظرات کاربران