نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان در جمع طلاب و روحانیون سطح شهر زاهدان تبیین کرد
کارآمدی و تأثیرگذاری یک روحانی متخلق را عملا به نمایش بگذارید
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: طلاب و روحانیون در هر مکانی که هستند باید از خودشان یک الگوی موفق نشان دهند و کارآمدی و تأثیرگذاری یک روحانی متخلق را عملا به نمایش بگذارند.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان، آیتالله مصطفی محامی در دیدار جمعی از طلاب و روحانیون سطح شهر زاهدان که با موضوع کادرسازی و تربیت نیرو برگزار شد ضمن گرامیداشت نام و یاد شهدای مدافع امنیت استان عنوان کرد: جهت کادرسازی و تربیت نیرو به همفکری، همکاری و همدلی نیاز داریم و باید به فعالیتهای خود استمرار ببخشیم چرا که تربیت نیرو تنها با برگزاری یک جلسه امکان پذیر نخواهد بود.
امام جمعه زاهدان با اشاره به آیه "وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا" عنوان کرد: طبق این آیه از قرآن کریم هر کس یک نفر را احیا کند مثل این است که همه مردم را احیا کرده است و آنچه در ظاهر آیه مشاهده میشود بعد از جریانات هابیل و قابیل است و پس از آن بیان میکند: " مِنْ أَجْلِ ذَلِکَ کَتَبْنَا عَلَى بَنِی إِسْرَائِیلَ أَنَّهُ مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَیْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِی الْأَرْضِ فَکَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِیعًا وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا" از این جهت بر بنی اسرائیل این را مقرر کردیم که کشتن بی وجه یک نفر مانند کشتن همه مردم است و احیای یک نفر نیز مانند احیای همه مردم است.
آیتالله محامی بیان داشت: در لایههای دیگر تفسیر قرآن و با مراجعه به آیات قرآن کریم در مییابیم کخ حیات تنها منحصر به حیات جسمی و مادی نیست بلکه ارزشمندتر از آن حیات روحانی است به گونهای که روح و جان انسان زندگی پیدا کند و به تعبیر قرآن کریم حیات طیبه داشته باشد و آیه قرآن خطاب با مومنین میفرماید "یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا استَجیبوا لِلَّهِ وَلِلرَّسولِ إِذا دَعاکُم لِما یُحییکُم" ای کسانی که ایمان آوردهاید وقتی خدا و پیغمبر شما را به سوی آنچه که زنده میکند میخواند پاسخ مثبت دهید وارد میدان شوید و به آن عمل کنید.
وی ادامه داد: اگر دعوت پیامبر اکرم(ص) را اجابت کنیم به حیات میرسیم و برای همین در آیات قرآن کریم آمده است: "مَن عَمِلَ صالِحًا مِن ذَکَرٍ أَو أُنثیٰ وَهُوَ مُؤمِنٌ فَلَنُحیِیَنَّهُ حَیاةً طَیِّبَةً وَلَنَجزِیَنَّهُم أَجرَهُم بِأَحسَنِ ما کانوا یَعمَلونَ".
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: دعوت خدا و رسول به سوی یک حیات ویژه است و این یک حیات اکتسابی است و باید برای رسیدن به آن تلاش کنیم و احیای روح و جان میتواند مصادیق مختلفی داشته باشد.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: یکی از مصادیق کار، هدایت مردم و آشناسازی آنها با محتوای دعوت خداوند و رسول اکرم(ص) و آشنایی آنها با معارف دین است.
وی افزود: ممکن است ما ابزار ارتباطی مختلفی داشته باشیم اما پایگاه مسجد در صدر قرار دارد و پایگاه مسجد محل نشر دین و دفاع از دین است و تنها به اقامه نماز خلاصه نمیشود.
آیتالله محامی اذعان داشت: کادرسازی و تربیت نیرو سخت و نیازمند سرمایهگذاری است و برای این کار باید برنامهریزی داشته باشیم و در این برنامهریزی رعایت چند نکته حائز اهمیت است.
وی اضافه کرد: نکته اول این است که در امر کادرسازی و تربیت نیرو چه از حیث عمومی مردم و چه از حیث تربیت طلبه، کمیت مهم نیست بلکه کیفیت مهم است چرا که در مواردی ممکن است خیلی از افراد پای منبر شما نشسته باشند اما درکی از سخنرانیهای شما نداشته باشند یا در مواردی فرد مطلب را اشتباه متوجه شود و یا در حالت دیگر فرد مطلب را درک میکند اما تاثیری روی آن ندارد.
وی افزود: اما در مواردی هم با یک حلقه کوچک ارتباط دارید که اگر تاثیر نفس داشته باشید سخنان شما در عمق جان فرد نفوذ کرده و او را متحول خواهد کرد.
آیتالله محامی گفت: در دوران آغاز انقلاب نیروهای پای کار همین حلقههای محدود بودند که به تدریج جمع شدند و بار انقلاب را به دوش کشیدند و ادامه انقلاب نیز به همین شکل است و باید بتوانیم آدم تربیت کنیم البته خودمان نیز باید از شایستگی لازم جهت تاثیرگزاری روی دیگران برخوردار باشیم.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: نکته مهم دیگر این است که برای تربیت نیرو و کادرسازی به صورت کیفی باید کار استمرار داشته باشد و مربی که بخواهد متربی را رشد بدهد باید دست او را گرفته و پا به پای او راه برود.
آیتالله محامی با اشاره به آیه"کونُوا دُعَاةً لِلنَّاسِ بِغَیرِ أَلْسِنَتِکمْ" اظهار داشت: باید همه آنچه که خواندهایم و برای مردم بیان کردهایم خودمان هم انجام دهیم و در واقع با عمل خود تبلیغ کننده باشیم و یک الگوی اخلاقی و عملی نشان دهیم تا جاذبه لازم را داشته باشد و در میان دیگران اشتیاق ایجاد کند.
وی گفت: ما باید به طور خاص کارکرد، توانمندیها و تاثیرگذاری یک فرد طلبه را در جامعه نشان دهیم تا دیگران انگیزه ورود به حوزههای علمیه را داشته باشند و اگر پدر و مادرها خروجی حوزه را فردی شایسته ببینند طبعأ از ورود فرزندانشان به حوزه استقبال خواهند کرد و در غیر این صورت ممانعت به عمل خواهند آورد و برای همین ما باید کارآمدی و تأثیرگذاری یک روحانی متخلق را عملا به نمایش بگذاریم و در هر مکانی که هستیم از خودمان یک الگوی موفق نشان دهیم تا جاذبه ای برای جذب دلها ایجاد کند .