نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در دیدار اعضای شورای امر به معروف و نهی از منکر استان تبیین کرد

نگاه به امر به معروف و نهی از منکر باید تربیتی و اصلاحی باشد

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر با نگاه تربیتی و اصلاحی، آسیب‌های جامعه را رصد و با مشارکت مردم در جهت اصلاح آن تلاش کند.

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان، آیت‌الله مصطفی محامی در دیدار دبیر و اعضای شورای ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان گفت: ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک وظیفه دینی و اجتماعی و با نگاه تربیتی و اصلاحی باید آسیب‌های جامعه را رصد و برای اصلاح این آسیب‌‌ها در تلاش باشد.

امام جمعه زاهدان افزود: آسیب‌های ما در جامعه معروف‌های ترک شده و منکرهای رواج پیدا کرده هستند و باید آن‌‌ها را رصد و در صدد رفع آن با مشارکت خود مردم باشیم.

آیت الله محامی بیان داشت: امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه دینی، اجتماعی و قانونی است و جدای از اینکه مسلمانان باید در این جهت احساس مسئولیت داشته باشند اما ستاد احیای امر به معروفی و نهی از منکر دارای یک جایگاه قانونی هم هست.

وی ادامه داد: نگاه به امر به معروف و نهی از منکر باید تربیتی و اصلاحی باشد چرا که تلاش معارف دینی و حتی هدف از رسالت پیامبران نیز همین تربیت و رشد انسان‌ها بوده است.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: ما باید با چنین نگاهی وارد کار شویم تا بتوانیم به اهداف نزدیک شویم چرا که اگر کار از روی اجبار صورت گیرد ممکن است فرد در لحظه اصلاح شود اما مجدد همان راه را ادامه خواهد داد اما وقتی تربیت صورت گیرد حالت خود کنترلی دارد و فرد خود را از انجام تخلف مصون می‌دارد.

رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان گفت: متاسفانه آسیب‌ها در سطح جامعه زیاد است و از آن‌جایی که نمی‌توانیم به همه آن‌ها رسیدگی کنیم باید کار را اولیت بندی و دنبال کنیم و بحث عفاف و حجاب تنها یکی از این محورهاست.

آیت‌الله محامی بیان داشت: بنده در گذشته نیز تاکید کرده‌ام که مطالبه‌گری و امر به معروف و نهی از منکر نباید با سیاسی کاری آلوده شود چرا که در این صورت دیگر قابلیت استفاده ندارد.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: اینکه بر اساس برخی دستورات و یا برخی بخشنامه‌ها تمرکز خود را روی یک حوزه گذاشته و از سایر موارد چشم پوشی کنیم درست نیست چرا که اگر فکر اصلاح جامعه هستیم و نگاه سیاسی نداریم باید همه موارد را در کنار هم ببینیم برای مثال پوشش بد برخی افراد در جامعه یک منکر است اما آیا زباله‌گردی و کارتن خوابی منکر نیست؟ آیا اختلاس منکر نیست و آیا پارتی بازی و عدم توجه به شایسته سالاری در عزل و نصب‌ها منکر نیست؟ و باید ببینیم آسیب کدام یک از این‌ها بیشتر است و اولویت بندی کنیم و در حد توان با آن مقابله کنیم.

وی اضافه کرد: گام بعد تلاش برای مقابله با این آسیب‌ها آن هم با مشارکت مردم است چرا که مخاطب امر به معروف و نهی از منکر تنها ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر نیست بلکه همه مردم مخاطب هستند و البته کار تا زمانی که مردمی نباشد انجام نخواهد شد چرا که معروف و منکر یعنی آنچه از نظر عُرف پسندیده یا ناپسند است و اگر چنین چیزی فرهنگ‌سازی نشود و مردم چیزی را بد ندانند عادی خواهد بود و تبدیل به عُرف جامعه می‌شود.

وی گفت: زمانی می‌توان کار کرد که معیارهای ارزشی جامعه تغییر نکند و دشمن همواره در تلاش است تا معیارهای ارزشی در جامعه را تغییر دهد.

امام جمعه زاهدان با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) اظهار داشت‌: "چگونه خواهید بود شما مسلمان‌ها زمانی که فساد در جامعه زیاد شود و کسی برخوردی نکند" و زمانی که سوال پرسیدند که آیا چنین شرایطی به وجود می‌آید حضرت در پاسخ فرمودند نه تنها تحقق پیدا می‌کند بلکه بدتر هم می‌شود و به جایی می‌رسد که در جامعه امر به منکر و نهی از معروف می‌کنند و حتی در گام بعد معروف را منکر و منکر را معروف می‌دانند.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: دشمن پله به پله پیش می‌رود و ذائقه مردم را تغییر میدهد و یکی از مصادیق آن بحث عفاف و حجاب است که به تدریج بی‌حجابی تبدیل به عُرف جامعه می‌شود.

وی عنوان کرد: در فضای اول انقلاب فرد بسیجی هنگام دریافت حقوق آن را برای کمک به دیگران هزینه می‌کرد اما حالا فرد حق بسیاری دیگر را تصاحب می‌کند و هنگامی که یک انسان پرهیزکار دست به چنین کارهایی نمی‌زند به او توهین می‌کنند و او را ساده و دیوانه خطاب می‌کنند.

وی ادامه داد: مردم کلید حل همه معماها هستند و این را در دوران دفاع مقدس مشاهده کردیم و اگر در حوزه امر به معروف و نهی از منکر هم مردم پای کار بیایند موفقیت حاصل خواهد شد.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: باید گزارشی از فعالیت‌های ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر و نیز میزان تاثیرگذاری این فعالیت‌ها ارائه شود تا پس از مشخص نمودن نقاط قوت و ضعف برای اجرای برنامه‌ها در آینده برنامه‌ریزی صورت گیرد

وی افزود: متاسفانه فضای مطالبه‌گری در سطح استان مطلوب نیست و مطالبه‌گران پای کار نمی‌آیند و به اقتضائات کار عمل نمی‌کنند.




نظرات کاربران