با حضور نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان برگزار شد
نشست پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشگاه فرهنگیان استان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان، آیتالله مصطفی محامی در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه فرهنگیان استان پس از استماع سوالات و مطالبات دانشجویان به ارائه نکات مد نظر پرداخت و عنوان داشت:
در آیات و روایات مختلف همواره بر عقلانیت و اعتدال تاکید شده و این تاکید نشان از تاثیر عقلانیت در عرصههای مختلف زندگی افراد است که انسان بر اساس فهم دقیق و برداشت درست از وقایع بتواند تحلیل، جمع بندی و تصمیم گیری کند.
امام جمعه زاهدان افزود: اعتدال از دیگر نکات مهم است یعنی نباید معتقد باشیم که تنها ما درست فکر میکنیم و یا بالعکس بی تفاوت باشیم که هر کس به هر شیوه که خواست فکر کند و باید در عقاید هم اعتدال را رعایت کنیم.
آیتالله محامی بیان داشت: امام علی(ع) در وصیت به فرزندشان امام حسن مجتبی(ع) میفرمایند: فرزندم خود را جای مردم بگذار آن گونه که دوست داری با تو برخورد کنند با مردم برخورد کن و آن گونه که دوست نداری با تو برخورد کنند تو نیز آن گونه برخورد نکن و این مصداق اعتدال است اما متاسفانه ما گاهی دچار افراط و تفریط میشویم و دوست داریم حقوق ما را رعایت کنند اما خودمان حاضر نیستیم حقوق دیگران را رعایت کنیم.
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر علت
عدم شفاف سازی در سیستان و بلوچستان، وعدههای نمایندگان مجلس، اختلاف نمایندگان با یکدیگر و ارائه گزارش عملکردهای غیر واقع اظهار داشت: متاسفانه این مسئله تنها در سیستان و بلوچستان نیست و در بسیاری از نقاط کشور این وعدههای انتخاباتی بیان میشود که بخشی از کار به عهده ما و بخشی به عهده نمایندگان است ابتدا اینکه نماینده چرا و با چه هدفی نماینده میشود برای مثال در دوران انقلاب سراغ افراد مشهور و بزرگ میرفتند تا کاندید شوند و تبلیغی هم نیاز نداشت چون مردم آنها را میشناختند و به آنها رأی میدادند و حتی برخی از کاندیداها حقوق نمیگرفتند و از امکانات دولتی استفاده نمیکردند اما در شرایط کنونی فرد میلیاردی هزینه میکند تا رأی بیاورد و برای او رأی آوردن هدف است و خود را به آب و آتش میزند که یکی از راهها بیان وعده دروغین است.
وی اضافه کرد: حال اگر پول هزینه شده در تبلیغات از جیب خودش باشد باید آن را در دوران نمایندگی با سودش کسب کند و اگر هزینهها از جیب فرد دیگر باشد به نوعی سرمایهگذاری کرده تا بعد از انتخاب شدن امتیازاتی بگیرد.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: بخشی دیگر کار به ما مردم، حافظه ما و مطالبهگری ما مربوط میشود و باید هوشیار باشیم که وعدهها چه بوده و بعد پیگیری کنیم و هنگام رأی دادن چشم بسته و یا نگاه قومی و قبلیهای نداشته باشیم.
آیتالله محامی عنوان کرد: اختلاف نمایندگان با یکدیگر هم از دیگر مصیبتهای ماست و برخی از بنده درخواست دارند که کاندیداها را جمع و برای آنها صحبت کنید که البته بنده در دوره قبل برای نمایندگان یک منشور با چندین بند ارائه کرده و تاکید داشتم که باید یک مجمع داشته و با هم کار کنید که متاسفانه این کار صورت نگرفت نکردند و زمانی که جهت ارائه گزارش نزد ما میآیند و گزارش زحمات خود را ارائه می کنند به آنها میگویم که نتیجه عملکرد یک نفره شما چنین بوده و حال اگر همین کار به صورت جمعی صورت میگرفت خیلی نتیجه بهتری داشت اما باز هم زیر بار نمیروند.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان در تبیین گلایه یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه ۲۰ سال است سیستان به خود آب ندیده گفت: کار دست خود ما در استان بوده و بنده در جمع مسئولان و ائمه جمعه سیستان گفتم که مسئولیتها در سیستان از همان ابتدا به عهده خود سیستانیها بوده و شخصیتهای زیادی در منطقه دارید و بودجههای زیادی هم به منطقه اختصاص داده میشود اما با این حال چرا وضعیت این گونه است.
وی ادامه داد: در حوزه آب هر کس حرفی میزند و نظر فرد دیگر را نقض میکند مثلا یک نفر بحث انتقال آب دریای عمان را مطرح میکند فرد دیگر خواستار استفاده از چاه ژرف بوده و دیگری طرح متفاوت تری ارائه میکند و زمانی که حرف ما در منطقه یکی نباشد مسئولان در مرکز هم دیگر آن حرفها را قبول نمیکنند.
امام جمعه زاهدان افزود: بنده از همان سالهای ابتدایی حضور در استان به عنوان نماینده ولیفقیه از معضل آب سیستان سخن گفتم اما مردم و مسئولان مطالبه و پیگری نکردند و در حال حاضر آن را دنبال میکنند به گونهای که فرد مسئول تازه آمده و طرح ارائه میکند و بنده عنوان کردم که باید خجالت بکشید بعد از این همه سال تازه به فکر ارائه طرح هستید و بعد در پاسخ گفت مسئولان خشکسالی را باور نکردهاند و بنده نیز مطرح کردم بیست سال است که قحطی است و دیگر چه باید بشود تا مسئولان خشکسالی را باور کنند.
آیتالله محامی در پاسخ به مطالبه حقابه سیستان توسط یکی از دانشجویان بیان کرد: ما به طور مکرر گفتیم طالبان دستنشانده آمریکاست و آمریکا او را رشد داده و در حال حاضر هم کیسه کیسه به آنها دلار میدهد و ما نباید فریب جنگ زرگری آنها را بخوریم و نباید به وعدههای آنها دل خوش کنیم و بنده تاکید کردم که اهرمهای فشار مختلفی در اختیار ایران است و قرار نیست خدمات بدهیم اما خدماتی از آنها دریافت نکنیم و البته منافع ملی را باید در نظر گرفت و از ظرفیت دیپلماسی و اهرمهای فشار هم بهره برد.
وی ادامه داد: در دورهای مطالبات مردم بالا گرفت و شخص رئیس جمهور هم در این جهت سخن گفتند که بنده تاکید داشتم این موضعگیریها نباید مقطعی باشد که متاسفانه همین اتفاق افتاد و دیگر مورد مطالبه مردم قرار نگرفت.
امام جمعه زاهدان به درخواست یکی از دانشجویان در تبیین حوادث جمعه هشت مهرماه سال گذشته در زاهدان عنوان کرد: موضع بنده در خصوص وقایع جمعه هشتم مهرماه بررسی جامع، دقیق، منصفانه و برخورد بازدانده با متخلف و احقاق حق از همه اطراف قضایا بود که بر گرفته از مبانی دینی و عدل و انصاف بود اما خیلیها از بنده ناراحت شدند اما عنوان کردم که این اعتقاد ماست و نمیتوانیم دین خود را بدهیم تا افرادی از ما تعریف کنند.
وی افزود: برخی عنوان میکردند این واقعه فراموش شده و شما چرا تکرار میکنید که در مایه مطرح کردم اگر پدر، برادر یا فرزند خود شما هم در این واقعه شهید یا جانباز قطع نخاع شده بود آیا فراموش میکردید و بنده پیرامون این مسئله خدمت مقام معظم رهبری نامه نوشتم و با رئیس قوه قضائیه مکاتبه و حتی گفتگوهای شفاهی داشتیم که بعد رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح را به استان فرستادند که حرفهای خوبی هم زدند اما بعد خبری نشد و عنوان کردم این یک پرونده ملی حساس و مهم است وباید با یک حساسیت و دقت پیگیری شود.
وی ادامه داد: حرف ما در رسیدگی به پرونده این است که یک دادگاه عادلانه برگزار شود و حکم پرونده را بیان کنند حال ممکن است حکم پرونده قصاص باشد ممکن است دیه باشد حبس باشد یا هر چیز دیگری و حتی بنده مطرح کردم یک حیث این پرونده شخصی است اما حیث دیگر پرونده عمومی است و مدعیالعموم باید پیگیر باشد چرا که استان آسیب دید و این کینه و بدبینی ایجاد شد.
وی افزود: مقام معظم رهبری فرمودند دستگاها به وظیفه خود عمل کنند و من برای دلجویی و عرض تسلیت هیئتی به استان میفرستم و بروید حرف دل مردم را بشنوید که این بر اساس سیاست وحدت بود و کار مورد پیگیری قرار گرفت و مقام معظم رهبری فرومودند کسانی که ثابت شد بیگناه کشته شدهاند شهید اعلام شوند و حتی اگر فردی مشکوک به شرارت است کشته و کشته شده باز هم شهید اعلام شود که این اقدام در خصوص شهدا انجام شد و در خصوص جانبازان نیز همچنان در حال انجام بوده و پرونده بسته نشده است.
آیتالله محامی اظهار کرد: بنده گفتم برخی آقایان در زمان انتخابات یادشان میآید که مردم هستند و وقتی انتخابات تمام شود مردم را فراموش میکنند در صورتی که مسئولان در طول سال باید با عملکرد مطلوب خود امید آفرینی کنند تا در ایام انتخابات مردم با انگیزه در انتخابات شرکت کنند.
وی در تبیین سخنان یک دانشجو مبنی بر انداختن رأی سفید در صندوق آن هم بر اساس مقبولیت نظام اسلامی اما عدم وجود کاندید اصلح اظهار کرد: به بیا گزینههای پیش رو در حوزه انتخابات اشاره کرد و گفت:
معنای رآی سفید این است که من نظام اسلامی را قبول دارم اما در بین کاندیداها فرد شایسته را پیدا نکردهام و این دارای چند نکته است ابتدا اینکه با این کار برای حل مشکل استان و قانونگذاری درست کاری صورت ندادهاید اما از جهت اینکه مشارکت داشتهاید و نظام را قبول دارید درست است و نکته مهم این جاست که رأی سفید مستمسکی برای دشمن نشود و از آن به عنوان یک حضور اعتراضی به نظام استفاده نکند و اگر آمار رأی سفید بالا برود در راستای خواست دشمن است و باید از بین همین افراد سعی کنید گزینههایی را انتخاب کنید.
آیتالله محامی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر اجباری یا اختیاری بودن شرکت در انتخابات و اهمیت آن در گزینش نیروهای آموزش و پرورش گفت: همان گونه که شما در شرکت یا عدم شرکت در انتخابات اختیار دارید دستگاه تعلیم و تربیت نیز اختیار دارد شما را رد و یا پذیرش کند و باید توجه داشت که دانشگاه فرهنگیان میخواهد کانال ورودی معلمان باشد و دستگاه آموزش و پرورش یک گنج ارزشمند در اختیار دارد و اگر شما به عنوان یک پدر که به نظام عقیده دارد حاضرید فرزند خود را به معلمی بسپارید که به نظام و انقلاب معتقد نیست و برای حفظ این حق جامعه وزارت آموزش و مرورش و گزینش باید بررسی چنین مواردی را بررسی کند چرا که قرار است معلمان نیروهای در تراز انقلاب تربیت کنند نه اینکه انقلاب را قبول نداشته باشند و تیشه به ریشه بزنند.
وی در پاسخ به سخنان یکی از دانشجویان مبنی بر علت تفکیک دانشجویان دختر و پسر در دانشگاه فرهنگیان عنوان کرد: طبق مبانی دینی و طبق تجربه بشری اختلاط بدون حساب و کتاب سطح آموزش و پرورش را کاهش میدهد و تجربه غربیها در دانشگاههای موجه و معتبر همین بوده است و برای دانشجویان محدودیت در پوشش قائل میشوند و آنها را تفکیک میکنند.
آیتالله محامی گفت: در پاسخ به سوال یکی از دانشآموزان مبنی بر اینکه بعد از ۴۴ سال با تقدیم این همه شهید آیا چنین زندگی حق ماست عنوان کرد:
باید معیارها را در هر عرصهای بیان کنید و عقلانیت اینجا خود را نشان میدهد چرا که گاهی مجموعهای از اطلاعات را سر ما میریزند و انسان تحت تاثیر قرار میگیرد و بنده هم در خطبه گفتم آیا وضعیت اقتصادی باید به گونهای باشد که طرف کلیه بفروشد یا مرد خانه شرمنده خانواده خود باشد اما نکته مهم این جاست که در کنار کمبودها نکات مثبت را هم ببینیم.
وی افزود: مثلا در طول ۴۵ سال از انقلاب چند مدرسه ساختهایم؟ چه تعداد دانشآموز داریم؟ تعداد افراد با سواد، پزشک، پرستار و .. چه تعداد رشد کرده است و ما با وجود تقدیم شهدای زیاد استقلال خود را حفظ کردهایم و حتی یک وجب از خاک کشور را دست بیگانه ندادهایم آن هم کشوری که در گذشته نه با حمله نظامی بلکه با تهدید بخشهایی از خاک کشور را از ما جدا میکردند و اینها نکاتی است که ما باید به آن افتخار کنیم و نشان دهنده این است که ما مقداری از راه را آمدهایم و همچنان را نرفته در پیش داریم.
وی اذعان داشت: ما باید هوشیار باشیم و در دام دشمن نیفتیم از این جهت که دشمن دنبال میکند تا درگیری قومی و مذهبی درست کند و میخواهد نظام اسلامی و استقلال ما نباشد و در این جهت از هر ایزاری استفاده میکند.