به مناسبت هفته‌ جوان صورت پذیرفت

نشست‌ صمیمانه دبیران تشکل‌های مردم نهاد جوانان با نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان، آیت‌الله مصطفی محامی در نشست‌ صمیمانه با دبیران تشکل‌های مردم نهاد جوان که به مناسبت هفته جوان در محل حسینیه امام خامنه‌ای دفتر امام جمعه زاهدان برگزار شد ضمن استماع سوالات و مطالبات برخی از حاضرین مبنی بر تشویق جوانان، شرایط سخت دریافت وام ازدواج، اشتغال جوانان، جذب دانشجویان بومی در دانشگاه فرهنگیان، طرح رزاق، به بیان نکات مد نظر پرداخت و بیان داشت: پیامبراکرم(ص) اشرف مخلوقات جهان و حبیب خداوند بود و آیات فراوانی در خصوص ایشان وجود دارد اما در سوره ضحی با لحن عاطفی آمده است:"وَالضُّحَى، وَاللَّیْلِ إِذَا سَجَى، مَا وَدَّعَکَ رَبُّکَ وَمَا قَلَى، وَلَلْآخِرَةُ خَیْرٌ لَکَ مِنَ الْأُولَى، وَلَسَوْفَ یُعْطِیکَ رَبُّکَ فَتَرْضَى" خداوند به روز و شب قسم می‌خو‌رد که ای پیغمبر خداوند تو را رها نکرده است و همواره از تو حمایت کرده اما معنای حمایت این نیست که در دنیا سختی تحمل نکنی چرا که زندگی در جای دیگر است و مهم این است که آخرت برای تو بهتر است و جایگاه اصلی تو همان جاست و آنقدر خدا به تو خواهد داد که راضی شوی و آیه آخر برای امت حضرت محمد(ص) امیدوارکننده‌ترین آیه است.
 امام جمعه زاهدان افزود: جوانان باید قدر جوانی خود را بدانند و بیشترین بهره را از این ایام ببرند.
آیت‌الله محامی بیان داشت: بنده قبل از حضور در استان در جایگاه نماینده ولی‌فقیه خدمت مقام معظم رهبری نوشتم که اگر سیستان و بلوچستان در طول سال‌ها به خوبی مدیریت می‌شد در شرایط کنونی کشور می‌توانست دریچه‌ ارتباط با خارج از کشور و حل مشکلات باشد اما متاسفانه به گونه‌ای مدیریت شده که برای حل مشکلات خود نیازمند استان‌های معین می‌باشد.
وی ادامه داد: خدمات زیادی در طول دوران انقلاب صورت گرفته و به گفته خیلی از قدیمی‌ترها تفاوت شرایط کنونی با دوران قبل از انقلاب مثل روز و شب است اما علیرغم همه اقدامات صورت گرفته در استان، ما در غالب شاخص‌های توسعه ذیل جدول هستیم چرا که سایر استان‌های کشور نیز بدون تحرک نبوده و همواره رشد و پیشرفت داشته‌اند و برای کم کردن فاصله با سایر استان‌ها نیاز یک حرکت جهادی پر شتاب داریم.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: در حال حاضر شتاب پیشرفت در استان مطلوب است و با پشتوانه جوانان می‌توان همچنان پر شتاب حرکت کرد و اگر شرایط به هیمن شکل ادامه پیدا کند چهره استان طی سه تا پنج سال آینده متفاوت خواهد شد.
وی اذعان داشت: ما باید نیمه پر لیوان را ببینیم ببینیم که مایوس نشویم و به نیمه خالی لیوان هم توجه داشته‌ باشیم تا به وضع موجود اکتفا نشود و برای جبران کمبودها تلاش صورت گیرد.
آیت‌الله محامی گفت: شاخصه‌ها، توانمندی‌ها و ویژگی‌های انسان‌ها مشخص است و هر یک دارای تربیت خانوادگی و تعهد دینی متفاوتی هستند و تصمیم‌گیری‌های مسئولان بر اساس همین ویژگی‌ها و سلایق متفاوت خواهد بود و حتی در اجرای قانون هم به اشکال مختلف عمل می‌کنند.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: باید توان خود را به اثبات برسانیم و منتظر دولت و مسئولان نباشیم و خود را محدود به آن‌ها نکنیم و هر کسی بر اساس توان خود به کار و حرکت جهادی بپردازد.
امام جمعه زاهدان مشکلات وام ازدواج از قبیل طولانی شدن روند دریافت و نیز سخت‌گیری در روند تکمیل پرونده باید از طریق مسئولان در استان و مرکز کشور پیگیری شود و بنده هم در جلسات با مسئولان پیگیری لازم را خواهم داشت.
 وی گفت: در خصوص پذیرش دانشجویان غیر بومی در دانشگاه فرهنگیان بنده جلساتی در دانشگاه فرهنگیان داشته‌ام و بخش عمده‌ای از دانشجویان بومی هستند و در استخدام ماده ۲۸ نیز افراد زیادی از نیروهای بومی مورد پذیرش قرار می‌گیرند و در این جهت امتیازاتی هم در نظر گرفته‌اند البته بنده همواره تاکید کرده‌ام که باید ترکیبی از نیروهای بومی و غیر بومی را داشته باشید و حتی دانشجویان خود را به سایر مناطق کشور مهمان کنید زیرا در چنین شرایطی انتقال فرهنگ‌ها صورت می‌گیرد.
وی گفت: مشکل ما در حوزه اشتغال این است که کار را تنها جذب و استخدام در دستگاه‌های دولتی می‌دانیم در شرایطی که راه حل اشتغال با فناوری و ابتکار است و زمینه‌های آن نیز در استان موجود است از قبیل آموزش‌های فنی و حرفه‌ای که باید در این جهت نگاه خود را اصلاح کنیم.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: باید در کنار استفاده از نشاط، نوآوری و توان جوانی از عقل و تجربه نیروهای قدیمی‌تر هم استفاده کنیم.

وی گفت: یک نکته مهم در حوزه سرمایه گذاری‌ها این است که اگر اکتشاف و بهره‌برداری از معادن صورت می‌گیرد نفع آن به مردم استان برسد و این موضوع از نکات مورد تاکید ما در جلسات است و استاندار نیز بر این جهت اهتمام دارند.
وی گفت: باید آموزش‌ها را متناسب با ظرفیت‌ها و نیازهای استان تعریف کنیم و به تدریج دانشگاها بتوانند نیروهای متخصص را تربیت کنند تا بتوان در حوزه‌های مختلف از آن ها بهره‌ گرفت.
امام جمعه زاهدان گفت: کاهش سهمیه سوخت با توجه به پهناوری استان مشکلاتی را به همراه خواهد داشت که کار از طریق استانداری پیگیری شده و پاسخ ارائه شده این است که برای افزایش سهمیه استان وعده‌هایی داده شده هر چند کار سخت است چرا که این یک قانون کلی برای کشور است و در حال حاضر اقدام به توزیع کارت بنزین آزاد بین جایگاه‌ها شده تا مردم و مسافران حداقل به بنزین آزاد دسترسی داشته باشند و با مشکل سوخت مواجه نشوند و البته باید ببینیم این کار چه مقدار به حل مشکل کمک کرده است.
وی ادامه داد: عدم اشتغال برای بانوان در روستا نیز می‌تواند تدبیر شود چرا که ما طی بازدیدی که از آموزش و فنی و حرفه‌ای استان داشتیم برای ارائه آموزش‌ها در شهرستان‌ها اعلام آمادگی۸ کردند و می‌توان در شهرستانها مراکزی را جهت ارائه این آموزش‌ها در نظر گرفت.
وی ادامه داد: فقر دانش‌آموزان و مشکلاتی از قبیل کمبود مدرسه و مشکلات معیشتی از جمله مشکلات استان است و البته در سیستان و بلوچستان نهضت ندرسه‌سازی به خوبی عمل کرده اما میانگین تولد در استان زیاد است و به هر مقداری که مدارس در استان ساخته شود باز هم دچار کمبود خواهیم بود.
آیت‌الله محامی گفت: تلاش داریم تا مشکلات و مطالبات مردم را بیان کنیم و البته در پنج سال اخیر و به خصوص پس از دیدار مردم استان با مقام معظم رهبری نگاه‌‌ها به استان جلب شده و مسئولان زیادی به استان رفت‌وآمد می‌کنند.
وی افزود: برای ایجاد اشتغال کارهای زیادی صورت گرفته اما فرهنگ کار در استان ما آسیب دیده و یکی از گلایه‌های مسئولان در جلسات اجرای پروژه‌های عمرانی و اقتصادی و عدم استقبال جوانان جهت اشتغال در این پروژه‌هاست چرا که فرهنگ کار در استان ما آسیب دیده و بسیاری از افراد به دنبال مشاغل کاذب و با درآمد بالا هستند.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان گفت: اگر تنها به نیمی از بیانات مقام معظم رهبری در توجه شده بود در حال حاضر وضعیت کنونی ما این چنین نبود و حتی در سفر سال۱۳۸۱ ایشان به استان نکات مهمی برای استان مطرح کردند اما از ناحیه مسئولان مورد توجه قرار نگرفت که اگر در این جهت اقدامی صورت می‌گرفت وضعیت خیلی بهتر از شرایط حال حاضر بود.
امام جمعه زاهدان افزود: مطالبه گری جوانان باید به طور مستمر، کارشناسی شده و متمرکز صورت گیرد نه اینکه فهرست بلندبالایی از مشکلات بیان شود چرا که به فراموشی سپرده خواهد شد و بی تاثیر می‌ماند بلکه باید چند مشکل مهم را اولویت بندی و دنبال کنند.
آیت‌الله محامی گفت: سند توسعه استان باید پیوست اجتماعی داشته باشد که همواره تاکید کرده‌ایم که بخشی عمل و بخشی عمل نمی‌شود و نیاز به مطالبه گری مردم دارد و مسئولان باید شرح صدر و نقد پذیری داشته باشند و مردم و جوانان هم نقد منصفانه را بیاموزند.
آیت‌الله محامی گفت: در بیان مطالبات تنها کلی گویی فایده ندارد و باید موارد خاصی که نیاز به پیگیری دارد را بیان کنید تا بتوان دنبال کرد و به نتیجه برسد.
وی اظهار داشت: موضوع طرح رزاق در کشور و استان مورد بحث هست و در جلسه سران قوا هم طرح بحث و پیگیری شده است و نکته مهم این است که پول پاشی به مصلحت مردم نیست و به فرهنگ کار آسیب خواهد زد و اگر بخواهند خیر مردم را در نظر بگیرند باید زمینه اشتغال ایجاد شود و اگر خانواده‌ای نیازمند و از کار افتاده‌ای باشد نباید آن‌ها را رها کرد و باید از آن‌ها حمایت صورت گیرد.
وی گفت: در حوزه تامین آب برای منطقه سیستان متاسفانه هنوز به یک تصمیم واحد نرسیده‌اند و متحد نمی‌شوند و هر کدام یک طرح از جمله چاهک‌ها، چاه‌های ژرف و انتقال آب دریای عمان را دنبال می‌کنند و تا زمانی که همه یکصدا نشوند نباید امید به حل مشکل داشته باشیم.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: جهت حل مشکلات منطقه سیستان در سفر اول رئیس جمهور مصوبات خوبی داشتیم و در حال حاضر دنبال می‌شود و اگر طرح‌ و برنامه‌ها به نتیجه برسد به مرور وضعیت منطقه سیستان بهتر خواهد شد.




نظرات کاربران