نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان در نشست مدیران حراست دانشگاهها، پژوهشکدهها و پارکهای علم و فناوری استان
کار حراست، جلوگیری از انحراف و جلوه دعوتگری به دین و صراط مستقیم الهی دارد
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: کار حراست، جلوگیری از انحراف فرد یا دستگاه از مسیر حق بوده و جلوه دعوتگری به دین و صراط مستقیم الهی رادارد.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان، آیتالله مصطفی محامی در نشست مدیران حراست دانشگاهها، پژوهشکدهها و پارکهای علم و فناوری استان با اشاره به اهمیت مراکز علمی و دانشگاهی عنوان کرد: مراکز علمی و دانشگاهی نقش ویژهای در رشد و پیشرفت کشور دارند و طبعأ حفظ، حراست و صیانت از این مجموعهها نیز دارای اهمیت است و به هر میزانی که اهمیت کار بیشتر باشد دارای سختی بیشتر است و ارزش مضاعف خواهد داشت.
امام جمعه زاهدان به بیان چند نکته پرداخت و افزود: حقیقت حراست صیانت، حفظ، هدایتگری و دستگیری است نه مچگیری و مجازات، چرا که ما به دنبال رشد و تعالی دستگاهها هستیم و حراست باید در این جهت تلاش کند.
آیتالله محامی بیان داشت: حراست یک کار جمعی و نیازمند همکاری بخشهای مختلف است و اگر بخواهیم کار به درستی انجام گرفته و به اهداف دست پیدا کنیم حراست به تنهایی از عهده کار بر نخواهد آمد و مجموعه اساتید، کادر و مدیران باید با یکدیگر هماهنگ بوده و هم افزایی داشته باشند.
وی ادامه داد: حراست باید هم از افراد و هم از خود دانشگاه باشد و افراد شامل اساتید، دانشجویان و کادر دانشگاه هستند و باید متناسب با هر کدام برنامهریزی و کار صورت گیرد. امام جمعه زاهدان افزود: حراست از فرد و دانشگاه حساسیت و ظرافت کار را بیشتر میکند چرا که باید هم حقوق افراد و هم حقوق جامعه رعایت شود.
وی عنوان داشت: باید خط اعتدالی بدون افراط و تفریط دنبال شود و برای رسیدن به اهداف حراستی مجموعهای از کارهای پیشینی، هنگام واقعه و اقدامات پسینی لازم است و علیرغم اهمیت همه بخشها کارهای پیشینی مهمتر و تاثیرگذاری آن بیشتر است.
آیتالله محامی گفت: پیشگیری هم دارای اقتضائاتی از جمله عقل و تدبیر است چرا که برخورد هیجانی صحیح نیست و ممکن است گاهی نتیجه معکوس به همراه داشته باشد.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان رعایت عدل و انصاف را از دیگر موارد مهم دانست و عنوان کرد: امام علی(ع) در نهجالبلاغه توصیهای نسبت به فرزندشان امام حسنمجتبی(ع) دارند از جمله اینکه خود را جای دیگران قرار بده و همانگونه که دوست داری با تو برخورد کنند با دیگران به همان شکل برخورد کن و در جایگاه حراست نیز باید چنین نگاهی وجود داشته باشد و عدل و انصاف رعایت شود.
وی بر لزوم برخود با شرح صدر، حلم و اخلاق تاکید کرد و گفت: اگر میخواهیم مخاطب خود را حفظ کنیم باید با حلم و اخلاق برخورد کنیم. امام جمعه زاهدان افزود: کار حراست و جلوگیری از انحراف فرد یا دستگاه از مسیر حق جلوه دعوتگری به دین و صراط مستقیم الهی است و مصداقی برای دعای ماه مبارک رمضان است که می فرماید: "اللّٰهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَیْکَ فِى دَوْلَةٍ کَرِیمَةٍ تُعِزُّ بِهَا الْإِسْلامَ وَأَهْلَهُ، وَتُذِلُّ بِهَا النِّفاقَ وَأَهْلَهُ، وَتَجْعَلُنا فِیها مِنَ الدُّعاةِ إِلَىٰ طاعَتِکَ، وَالْقادَةِ إِلىٰ سَبِیلِکَ" خدایا دل ما یک دولت کریمه میخواهد که باعث عزت اسلام و ذلت کفر و نفاق باشد و حال ما باید در این دولت کریمه نقش مخالف با بی تفاوت را داشته باشیم یا اینکه جز دعوتگران به این دولت کریمه باشیم که در مسیر بندگی خدا پیشرو، راهبر و هدایتگر جمع هستند که در این صورت کرامت دنیا و آخرت را خواهیم داشت.
وی گفت: شرایط دعوتگری و راهبری را باید رعایت کنیم و این هدایتگری به نوعی احیا است و در آیه قران آمده اگر کسی یک نفر را بکشد مثل این است که همه مردم را کشته و در مقابل اگر یک نفر را زنده کنی انگار همه مردم را زندگی کردی و تفسیر آن همان هدایتگری است و رسول اکرم(ص) وقتی علی(ع) را به یمن ماموریت داد به او فرمود: اگر خداوند یک نفر را به دست تو هدایت کند ارزش بسیار زیادی دارد و ما میتوانیم با برخوردهای خود یک فرد یا دستگاهها را هدایتگری و احیا کنیم و اگر بد عمل کنیم و برخورد نامناسب داشته باشیم به نوعی قتل نفس محسوب میشود.
امام جمعه زاهدان گفت: ریشه مشکلات، شرارتها درگیری ها و انحرافات یا ناشی از جهل و نفهمی یا جهالت و نادانی است و پادزهر آن رشد عقلی و علمی است که علم برای جلوگیری از نادانی و عقل برای پرهیز از نفهمی است و باید شبهاتی که در ذهن مخاطبان وجود دارد را پاسخ بدهیم.
وی گفت: باید در دل و فکر افراد نفوذ کنیم که این کار با اجبار و بخشنامه و آیین نامه شدنی نیست و اثرگذاری ماندگار و ریشه ای این است که با عقل و منطق در فکر و با اخلاق و معنویت در دل جاذبه ایجاد کنیم و این کار تنها با حرف عملیاتی نخواهد شد و باید با کار و نشان دادن یک الگوی موفق کار را پیش ببریم.
وی افزود: امام علی(ع) در نهجالبلاغه عنوان کردند: "من نَصَبَ نَفْسَهُ لِلنَّاسِ إِمَاماً، فَلْیَبْدَأْ بِتَعْلِیمِ نَفْسِهِ قَبْلَ تَعْلِیمِ غَیْرِهِ؛ وَ لْیَکُنْ تَأْدِیبُهُ بِسِیرَتِهِ قَبْلَ تَأْدِیبِهِ بِلِسَانِهِ؛ وَ مُعَلِّمُ نَفْسِهِ وَ مُؤَدِّبُهَا، أَحَقُّ بِالْإِجْلَالِ مِنْ مُعَلِّمِ النَّاسِ وَ مُؤَدِّبِهِمْ"کسی که میخواهد در جامعه پیشوا و تاثیرگذار باشد ابتدا باید روی خود کار کرده و سپس به سراغ دیگران برود و قبل از اینکه با زبان دعوت کند باید با عمل دعوت کننده دیگران باشد و کسی که ابتدا روی خود کار میکند تا یک وجود پاک باشد سزاوارتر به تکریم است تا کسی که به تعلیم دیگران میپردزاد.
وی گفت: بیشترین تاثیرگذاری در مراکز دانشگاهی برای جایگاه استادی است و لذا باید در مخاطبان خود یک نگاه ویژه به استاد داشته و از آنها صیانت و حفاظت کنیم و دوم اینکه از خود آنها برای رسیدن به اهداف صیانتی و حفط دانشجویان و جهتگیری دانشگاهها در مسیر تعالی جامعه بهرهگیری کنیم و باید نگاه فرهنگی و تربیتی بر نگاه امنیتی قالب باشد و با سماحت، اخلاق و محبت برخورد کنید.
آیتالله محامی با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) گفت: اگر کسی به شما بدی کرد شما در جواب به او خوبی کنید زیرا از خوبی شما شرمنده میشود و به دوست شما تبدیل خواهد شد و چنین چیزی را در سیره پیامبر اکرم(ص) و امامین انقلاب مشاهده کردهایم.