نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان تبیین کرد:
تحکیم وحدت در جامعه با التزام به عقلانیت، اعتدال، انصاف و اخلاق
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: محوریت اسلام بر اساس عقلانیت، اعتدال، انصاف و اخلاق از اقتضائات حفظ و تحکیم وحدت در جامعه است.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان، آیتالله مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان در سیزدهمین یادواره شهدای وحدت استان که در محل تالار فردوسی دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد ضمن گرامیداشت نام و یاد شهدا اظهارداشت: شهید یک انسان دارای کمال و در سلسله ارزشها دست بالا را دارد و شهدا نیز در عالم شهادت خود دارای مراتب هستند همانگونه که پیامبران الهی نیز دارای مراتب بوده و برخی نسبت به برخی دیگر فضیلت بیشتر و دارای رتبههای بالاتر هستند.
امام جمعه زاهدان افزود: این رتبهبندی معیارهای متفاوت داشته و خداوند متعال نیز با نکته سنجی هر کس را در جایگاه خود قرار میدهد که یکی از این معیارها میزان خلوص نیت شهداست.
آیتالله محامی بیان داشت: خداوند متعال شهدای را برای بندگان خاص خود قرار داده و افراد باید ویژگیهای خاصی داشته باشند تا برای شهادت انتخاب شوند.
وی حساسیت کار و ثمره شهادت را از دیگر معیارهای ارزشگذاری عنوان کرد و اظهار داشت: شهدای مدافع وطن، شهدای مدافع حرم، شهدای مدافع امنیت و استقلال، شهدای وحدت و شهدای سلامت انواع مختلفی از شهدا هستند که مردم کشور ما را همواره مدیون خود کردهاند اما در میان همه اینها وحدت یک امر استراتژیک، مهم، زیربنایی و راهبردی آن هم نه تنها برای استان و کشور ما بلکه برای جهان اسلام است و دامنه تاثیرگذاری وحدت تنها به استان و کشور محدود نشده و کل جهان اسلام را فرا میگیرد.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: اهمیت وحدت هم با توجه به مبانی دینی و هم بر اساس فرمایشات امامین انقلاب میباشد و آیات قرآنی امت اسلامی را امت واحده خوانده و به هر چه که عامل وحدت در جامعه اسلامی باشد امر فرموده و هر چه زمینه اختلاف باشد را مورد نهی قرار داده است.
امام جمعه زاهدان با اشاره به آیه ۱۰ سوره مبارکه حجرات گفت: إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَیْنَ أَخَوَیْکُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ" مومنان برادران هم هستند و اگر مشکل و اختلافی پیش آمده باید به سرعت در جهت رفع اختلاف تلاش کنید زیرا اینها برادران شما هستند و خداوند خواستار تثبیت فضای صمیمت و دوستی در جامعه اسلامی است.
آیت الله محامی تصریح کرد: اگر ما ملسمانان میخواهیم که در جهان سرافراز و سربلند باشیم باید در بین کشورهای اسلامی وحدت، اتحاد، همبستگی و برادری وجود داشته باشد.
وی بیان کرد: هرگاه که در جهان اسلام وحدت و همبستگی وجود داشت کشورهای اسلامی پیشرفت کردند و هرگاه که تفرقه بین دولتهای اسلامی ایجاد شد متاسفانه کشورهای اسلامی توسعه و پیشرفت خودشان را از دست دادند.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان تاکید کرد: سیاست استعماری و سیاست شیطانی برای مقابله با جهان اسلام ایجاد تفرقه است و در برابر این سیاست شیطانی باید بیدار، هوشیار وحدت، همبستگی و اتحاد خودمان را حفط کنیم.
آیت الله محامی گفت: دشمنان قسم خورده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورهای اسلامی بدنبال سوژه و مسالهای برای ایجاد هیاهو و تفرقه در بین ملت های مسلمان هستند و در مواردی نیز موفق شدهاند گرچه در هدف نهایی خود که براندازی نظام اسلامی است موفق نشدهاند و به لطف الهی موفق نخواهند شد و شرط موفقیت این است که زمامداران به درستی زمامداری کرده و مردم نیز به درستی همراهی و پای کار باشند.
وی با اشاره به آیه یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرکُم وَیُثَبِّت أَقدامَکُم خاطر نشان کرد: داوند با کسی احد اخوت نبسته است و همه ما باید تلاش کنیم تا از بروز تفرقه در بین مسلمانان جلوگیری شود و راه حل خنثی سازی توطئههای دشمنان تقویت وحدت و اتحاد در جهان اسلام است.
امام جمعه زاهدان وحدت و تقویت اتحاد و همبستگی در جهان اسلام را دارای شرایطی دانست و گفت: محوریت اسلام بر اساس عقلانیت، اعتدال، انصاف، حاکمیت ارزشهای اخلاقی و پرهیز از برخوردهای احساسی از اقتضائات حفظ وحدت، اتحاد و همبستگی است و همه ما از هر قوم، مذهب و طایفهای باید به آنها عمل کنیم تا راه نفوذ دشمنان برای ایجاد تفرقه بسته شود.
وی با اشاره به نامه امیرالمومنین علی(ع) خطاب به امام حسن مجتبی(ع) در نهج البلاغه اظهار کرد: در این نامه حضرت می فرماید« یا بُنَیَّ اجْعَلْ نَفْسَکَ مِیزَاناً فِیمَا بَیْنَکَ وَ بَیْنَ غَیْرِکَ؛ فَأَحْبِبْ لِغَیْرِکَ مَا تُحِبُّ لِنَفْسِک وَ اکْرَهْ لَهُ مَا تَکْرَهُ لَهَا، وَ لَا تَظْلِمْ کَمَا لَا تُحِبُّ أَنْ تُظْلَمَ، وَ أَحْسِنْ کَمَا تُحِبُّ أَنْ یُحْسَنَ إِل
َیْکَ» (پسرم خود را میزان بین خود و دیگران قرار بده، بنا بر این آنچه براى خود دوست دارى براى دیگران هم دوست بدار، و هر چه براى خود نمى خواهى براى دیگران هم مخواه، به کسى ستم مکن چنانکه دوست دارى به تو ستم نشود، و نیکى کن چنانکه علاقه دارى به تو نیکى شود) که این سخنان نورانی می بایست سرلوحه عمل همه ما، مسئولان، مردم و همه طبقات قرار بگیرد.