نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان 
لزوم شناخت مرز عزت و تواضع از مرز تکبر و ذلت/
ضرورت توزیع عادلانه خدمات در سطح استان/
لزوم اسفاده از ظرفیت‌های استان از جمله مرز/
مسئولان با روحیه جهادی و مدیریت قوی نظارت‌ها را دقیق‌تر کنند/
سزاوارترین مردم برای پرچمداری راه شهدا خود خانواده شهدا و جانبازان هستند/
چتر انقلاب را بر سر هموطنان خود بگسترانیم

نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان گفت: ظرفیت مرز در سیستان‌وبلوچستان به شیوه مطلوب استفاده نشده است.


به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، آیت الله مصطفی محامی نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در خطبه‌های نماز جمعه این هفته زاهدان یکی از راه‌های تحصیل تقوای الهی را بررسی آسیبها عنوان کرد: باید تلاش کنیم تا با آسیب شناسی دام‌های شیطان را شناسایی و از آن‌ها در امان بمانیم.
امام جمعه زاهدان با اشاره به تفسیر فرازهایی از دعای بیستم صحیفه سجادیه در هفته گذشته و درخواست‌های امام سجاد(ع) از خداوند متعال مبنی بر متمرکز شدن بر هدف، فعالت در عرصه امورات مورد سوال در فردای قیامت و تلاش در راستای هدف آفرینش گفت: برای انجام این امورات باید زمینه کار فراهم شود و نیازمند ابزار هستیم و اگر این ابزارها به اراده الهی در اختیار ما قرار گیرد باید در آن خصوص پاسخگو باشیم.
آیت‌الله محامی بیان داشت: گاهی ممکن است نعمت‌های در اختیار را به درستی استفاده نکنیم و این نعمت تبدیل به نقمت و مایه عذاب شود و به همین دلیل است که امام سجاد(ع) پس از درخواست‌ امکانات و نعمت‌ها از خداوند متعال درخواست دارد که این نعمتها باعث عذاب او نشود.
وی ادامه داد: امام سجاد(ع) می‌فرماید "وَ أَغْنِنِی وَ أَوْسِعْ عَلَیَّ فِی رِزْقِکَ ، وَ لَا تَفْتِنِّی بِالنَّظَرِ" بدین معنا که خداوندا رزق و روزیت را بر من بگستران، از خلق بی نیاز گردان و مرا با نظر به اموال دیگران مورد امتحان قرار مده تا به آنچه در دست دیگران است  توجهی نکرده و گرفتار دنیا خواهی نشوم.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان اظهار داشت: شارحان صحیفه سجادیه "نظر" را در جمله امام سجاد(ع) متفاوت معنا کرده‌اند ابتدا اینکه هر کس اهل مال دنیا می‌شود گرفتار دنیاخواهی و دنیا پرستی شده و در مسابقه تشریفات و جمع آوری اموال قرار می‌گیرد که چنین چیزی انسان را از هدفش باز می‌دارد.
امام جمعه زاهدان افزود: انسان اموال و امکانات را در راستای هدف متعالی، کمک به دیگران،حل مشکلات نیازمندان و آبادکردن خانه آخرت می‌خواست اما دچار فراموشی شده و آنقدر در مسابقه جمع آوری اموال درگیر شده و دچار غفلت می‌شود تا زمانی که به قبر برسد و واقعیت‌ها را بینند.
آیت‌الله محامی عنوان داشت: امام سجاد(ع) از خداوند وسعت رزق را می‌طلبد اما سریعا بیان می‌کند که خداوندا مرا با نظر و نگاه به اموال دیگران امتحان نکن تا این امکانات زیاد مرا در مسابقه دنیا خواهی وارد کند.
وی گفت: شارحان صحیفه سجادیه معنای دیگر "نظر" را مهلت عنوان کرده‌اند زیرا بحث دیگری در منظومه معارف اسلامی وجود دارد آن هم اینکه خداوند متعال بر اساس حکمت و رحمت خود امکانات را در میان مردم توزیع نموده و از آن‌ها امتحان می‌گیرد و این امتحان متفاوت و بر اساس غنا و فقر است.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان تصریح کرد: در روایات اهل بیت(ع)  آمده است که خداوند متعال از مومنان متناسب با حال آن‌ها امتحان می‌گیرد تا در این امتحان قبول شوند و مورد پاداش الهی قرار گیرند به گونه‌ای که برخی از بندگان جنبه غنا و دارایی را داشته و با این امتحان می‌توانند قبول شوند و در مقابل برخی جنبه غنا نداشاه و خداوند متعال آن‌ها را با نیازمندی مورد امتحان قرار می‌دهد.
امام جمعه زاهدان افزود: در مواردی خداوند با هدف عذاب بیشتر برخی بندگان امکانات و اموال را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد تا بیشتر دچار خطا شده و گرفتار عذاب استدراج شوند.
آیت‌الله محامی عنوان داشت: برخی دیگر نیز  "نظر" در جمله امام سجاد(ع) را اینگونه معنا کرده‌اند که خدایا به من امکانات عطا کن اما برای اینکه آن‌ها را در مسیر تو هزینه کرده و آخرت خود را تامین کنم نه اینکه ابزاری باشد برای مهلت دادن گرفتاری به عذاب بیشتر.
وی تصریح کرد: در جمله دوم امام سجاد(ع) بیان می‌دارد "وَ أَعِزَّنِی وَ لَا تَبْتَلِیَنِّی بِالْکِبْرِ" بدین معنا که خداوندا به من عزت بخشیده و ارجمندم ساز؛ تا در میان مردم دارای جایگاه و عزیز باشم و عزت چیزی است که انسان‌ها به دنبال آن هستند و نزد خداوند متعال بنده مومن او عزیز بوده و به منافقان نهیب می‌زند که شما ادعای اسلام می‌کنید و در محضر پیغمبر اکرم(ص) اظهار اسلام کرده اما به صورت پنهانی با کفار در ارتباط هستید و می‌فرماید شما به دنبال عزت هستید اما کجا به دنبال کفار رفته‌اید در صورتی که تمام منشأ عزت برای خداست و این عزت از جانب خدا به پیامبر اکرم(ص) عطا شده و پس از او نیز این عزت به سوی مومنان سرازیر می‌شود.
آیت‌الله محامی گفت: خداوند دوست دارد بنده مومن او عزیز باشد و به همین دلیل می‌فرماید ای بنده من اگر گناه و خطایی کردی لازم نیست نزد کسی اعتراف کنی تا نزد او سرافکنده شوی مگر اینکه حق الناسی به گردنت باشد و ما همانگونه که مجاز نیستیم جان خود را از بین برده و خودکشی کنیم مجاز به بردن آبروی خود نیستم.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان ادامه داد: گاهی یک انسان دارای عزت است اما عزت او دچار آسیب و همراه با تکبر می‌شود و به علت جایگاهی که در میان مردم دارد فخر فروشی کرده و با تکبر برخورد می‌کند که امام سجاد(ع) به خداوند می‌فرماید مرا در جامعه عزیز گردان اما مبتلا به کبر نکن و بر مدار بندگی‌ات قرار ده تا خدمتگذار خلق خدا باشم.
وی بیان داشت: باید مرز عزت و تواضع را از مرز تکبر و ذلت بشناسیم و انسان باید عزیز باشد نه متکبر و دارای تواضع باشد نه ذلت که گاهی این‌ها با هم اشتباه گرفته می‌شود و فرد دچار تکبر و فخر فروشی است و می گوید این عزت است که در واقع اینگونه نیست و گاهی برعکس فرد ظلم پذیر است و در برابر ظلم سکوت می‌کند و می‌گوید تواضع کردم در صورتی که این تواضع نیست بلکه تواضع به این معناست که انسانی عزیز، بزرگ و دارای جایگاه در برابر خلق خدا اظهار کوچکی کرده  و همراه با مردم باشد.
آیت‌الله محامی ادامه داد: امام سجاد(ع) در جمله پایانی این فراز  می‌فرماید "وَ عَبِّدْنِی لَکَ وَ لَا تُفْسِدْ عِبَادَتِی بِالْعُجْبِ" بدین معنا که خداوندا مرا بنده خود قرار ده و توفیق عبادت عنایت کن اما عبادتم را با خودپسندی تباه مکن زیرا گاهی انسان فرد خوبی است و فرایض الهی و دینی را انجام می‌دهد اما از خود راضی و خودپسند می‌شود که در این صورت تمام عبادت خود را خراب می‌کند زیرا عبادت بندگی خداست و نقطه‌ای است که انسان خود را بنده خدا بداند نه اینکه از خود راضی شود.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان در بخش دیگری از خطبه‌های نمازجمعه این هفته زاهدان بیان کرد: یکی از راه‌های تحصیل تقوای فردی و اجتماعی کار جهادی، تلاش برای نشر فرهنگ دینی، جهادی، انقلابی، گسترش عدالت در میان مردم و تقویت نظارت‌های سازمانی و مردمی است.
امام جمعه زاهدان افزود: امروز جمعه۲۷ خردادماه سالروز تاسیس جهاد سازندگی به فرمان امام خمینی(ره) در سال۱۳۵۸ می‌باشد که بعد‌ها ادغام و تبدیل به جهاد کشاورزی شد و ما همواره نیازمند این روحیه و تلاش جهادی در عرصه های مختلف سازندگی هستیم.
آیت‌الله محامی به قدردانی از همه کسانی که در رشد و آبادانی استان در تلاش هستند پرداخت و بیان داشت: در طول انقلاب اسلامی در سطح کشور و استان تلاش‌های بسیاری صورت گرفته و طبق گزارش‌های ارائه شده از بخش‌های مختلف در سایر نقاط استان فعالیت های خوبی در حال انجام است اما آنچه مهم است توزیع عادلانه این خدمات در سطح استان جهت بهره‌مندی همه مردم از این خدمات است.
 وی برخی مسئولان استان را دارای روحیه جهادی و تلاشگر و برخی دیگر را فاقد چنین روحیاتی دانست و ادامه داد: فعالیت‌های مسئولان جهادی جای قدردانی دارد و عملکرد برخی مسئولان نیز گلایه مندی مردم را در پی دارد که باید تلاش کرد تا با همان روحیه جهادی و مدیریت قوی نظارت‌ها را دقیق تر کنند تا کارها به خوبی پیش برود.
وی با اشاره به دیدارهای صورت گرفته با مسئولان کشور و استان خاطر نشان کرد: در این دیدارها بر تقویت مدیریت‌ها، تقویت ایمان، باور، تعهد دینی و انقلابی و تقویت نظارت‌ها تاکید داشته‌ایم تا به توفیق الهی و همت و تلاش مردم و مسئولان بتوانیم شاهد وضعیت بهتری در استان باشیم.
آیت‌الله محامی تصریح کرد: در این دیدارها همواره  بر استفاده از ظرفیت‌های استان از جمله ظرفیت مرز تاکید داشتیم زیرا تاکنون به شیوه مطلوب از ظرفیت مرز در سطح استان استفاده نشده است.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان ضمن گرامیداشت ۳۱ خردادماه سالروز شهادت شهید چمران و روز بسیج اساتید عنوان داشت: همه ما باید تلاش کنیم تا فرهنگ بسیج، ایثار، جهاد، شهادت و مقاومت در میان جامعه ما همچنان پا برجا باشد.
وی با اشاره به دیدار جمعی از جانبازان قطع نخاع استان در هفته گذشته بیان کرد: اولین و مهمترین دغدغه این عزیزان تقویت و حفظ فرهنگ جهاد، ایثار و مقاومت بود و گلایه مند بودند که در برخی نقاط استان این فرهنگ کم‌رنگ شده و برخی مسئولان به این فرهنگ و نیز به خانواده شهدا و جانبازان کم توجهی می‌کنند.
آیت‌الله محامی ادامه داد: جانبازان این درد دل را داشتند که شاید مردم گمان کنند امکانات برای رسیدگی به خانواه شهدا و جانبازان سرازیر شده در صورتی که گاهی به نیاز آنها هم توجه نمی‌شود و ما نیز در پاسخ به آن‌ها این چنین بیان کردیم که ما همواره مدیون شهدا، جانبازان و ایثارگران و خانواده‌هایشان هستیم و در مقابل شرمنده‌ایم که در حد مطلوب به آنها رسیدگی نشده است.
امام جمعه موقت افزود: در ادامه این دیدار بیان کردیم که سزاوارترین مردم برای پرچمداری ادامه راه شهدا خود خانواده شهدا و جانبازان هستند و باید برای حفظ و تقویت فرهنگ ایثار، مقاومت و جهاد پیشتاز و پیش قراول باشند و همه ما نیز باید این مسیر پرافتخار  را دنبال کنیم.
وی ادامه داد: چهارشنبه اول تیرماه آغاز هفته قوه  قضائیه و هفته عدالت است که ضمن تبریک این ایام به اصحاب دستگاه قضا و تشکر از زحمات آن‌ها آرزوی توفیق داریم تا بتوانند برای گسترش عدالت در سطح جامعه بیشتر تلاش کنند زیرا طبق ییان مقام معظم رهبری در این عرصه هنوز به حد مطلوب نرسیده و دچار کاستی‌هایی هستیم که باید برای جبران این کاستی تلاش بیشتری صورت گیرد.
نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان اظهار داشت: چندی قبل در سفر رئیس قوه قضائیه به استان هم بر این موضوع تاکید کردیم و باید با تلاش مسئولان در سیستم قضایی استان در جهت اقامه قسط و عدل تلاش کرده و شرایط به گونه‌ای باشد که مردم دستگاه قضا را پناهگاه خود بدانند  آرامش خاطر داشته باشند که وقتی پرونده‌ای به دستگاه قضا راه پیدا کرد تلاش می‌شود حق به حق‌دار برسد نه اینکه از طولانی شدن پرونده و تقدم روابط بر ضوابط نگرانی داشته باشند.
آیت‌الله محامی خاطر نشان ساخت: بر حسب شناخت از مسئولان درجه یک دستگاه قضا باید گفت که نیروهایی سالم، جهادی و تلاشگر هستند اما به آنها عرض کرده‌ایم که باید نظارت کنند تا ویروس فساد وارد دستگاه نشود و با عملکرد قابل قبول احساس امنیت را در میان مردم گسترش دهند.
وی با اشاره به اول تیرماه سالروز تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی به دستور امام خمینی(ره) و بیان کرد: یکی از امتیازات استان ما این است که مردم متدین و مذهبی داشته و همچنان فضای دینی و مذهبی در استان حفظ شده است اما باید هواسمان باشد که این فضا را خراب نکرده و نقطه امتیاز را از دست ندهیم زیرا متاسفانه کشور و مردم ما از این جهت آسیب‌های متعددی را دیده‌اند.
آیت‌الله محامی گفت: باید نگاه مختصری به شرایط جامعه داشته و به بررسی شرایط کنونی با زمان انقلاب بپردزایم زیرا در بسیاری از عرصه‌های فرهنگی تفاوت‌های فاحشی پیدا و از ارزش‌های دینی و انقلابی فاصله گرفته‌ایم و باید توجه داشته باشیم که انحراف به تدریج ایجاد می‌شود.
وی ادامه داد: این آسیب‌ها به بهانه‌های مختلفی از جمله جشنواره‌های فیلم و هنر، گردشگری و جذب توریست و گاهی نیز به بهانه ورزش و جوانان ایجاد می‌شود که شایسته نیست و باید از تعهد انقلابی مردم دفاع و آن را حفظ کنیم.
نماینده ولی‌فقیه درسیستان‌وبلوچستان بیان کرد: در روزهای گذشته با فوت مسئول روزنامه اطلاعات رهبر معظم انقلاب شخص دیگری را انتخاب نمودند و آنچه برای ما قابل درس.گیری است توضیح ایشان در حکم است و تاکید بر اینکه روزنامه اطلاعات نماینده یک جریان فکری بوده که کمتر جایی برای نشر افکارشان پیدا می‌کردند و رهبر انقلاب به حضور جریان‌ها و فکرهای مختلف در جامعه آن هم در چارچوب نظام اسلامی و انقلاب صحه گذاشته و ضمن گرامیداشت نام مسئول قبلی فرد دیگری را انتخاب می‌کنند که به همان فکر نزدیک باشد و تاکید می‌کنند که چنین چیزی برای جامعه اسلامی ما لازم است و این نشان دهنده عمق نگاه واسع و جامع، پدری، حکمت و مهربانی ایشان است زیرا همه کسانی که به انقلاب وفادار باشند را در چتر انقلاب حفظ می‌کنند.
امام جمعه زاهدان عنوان داشت: باید تا جایی که می‌شود چتر انقلاب را بر سر هموطنان خود بگسترانیم و حتی اگر با آن‌ها اختلاف  نگاه داشته باشیم آن‌ها را جرگه انقلاب بیرون ندانیم بلکه باید از حرکت رهبر انقلاب درس گرفته و در تعاملات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اینگونه عمل کنیم و برای مقابله با دشمن و تقویت ارکان انقلاب همکاری داشته باشیم که نیاز این روزهای انقلاب اسلامی و مردم همین نکته است.
آیت‌الله محامی خاطر نشان کرد: نباید اجازه بدهیم کسانی با تندروی حتی با انتصاب به مقام معظم رهبری بر خلاف سیره ایشان عمل کنند که چنین چیزی عامل جذب حداقلی و دفع حداکثری خواهد بود.
وی در پایان به مناسبت‌های دیگری از جمله روز اصناف، هفته صرفه جویی در مصرف آب، و روز زیارت اختصاصی امام رضا(ع) اشاره نمود.




مطالب مرتبط

نظرات کاربران