نماینده مقام معظم رهبری در سیستان‌وبلوچستان تبیین کرد
نقش انقلاب اسلامی در ارتقاء جایگاه علمای اهل سنت استان

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان‌وبلوچستان گفت: ائمه جمعه با استفاده درست از جایگاه امامت جمعه، شکر عملی را به جا بیاورند و فراموش نکنیم که قبل از انقلاب اسلامی، علمای اهل سنت از چنین جایگاهی برخوردار نبودند.

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در اموراهل سنت سیستان‌وبلوچستان، آیت‌الله مصطفی محامی نماینده مقام معظم رهبری در سیستان‌وبلوچستان در گردهمایی ائمه جمعه شهرستان‌های خاش و تفتان، ضمن اشاره به برکات ماه رجب، دو ماه رجب و شعبان را فرصتی برای خودسازی و هم‌چنین کسب آمادگی برای ورود به ماه مبارک رمضان عنوان کرد و اظهار داشت: استغفار و دعا در این ماه باعث می‌شود انسان روحش را پالایش کند و شایسته دریافت رحمت الهی گردد.
امام جمعه زاهدان با گرامی‌داشت چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب انقلاب اسلامی، با بیان این که انقلاب اسلامی با لطف الهی و حرکت مردمی و نیت اسلام‌خواهی شروع شد و به پیروزی رسید، خاطرنشان کرد: مردم در راه آرمان‌هایشان به خیابان‌ها آمده و شهید دادند و در ادامه مقاومت کردند و در شرایطی که دوست و دشمن تصور نمی‌کرد، این انقلاب پیروز شد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی سیستان‌وبلوچستان گفت: دشمنان ۴۳ سال برای از بین بردن انقلاب اسلامی از هیچ تلاشی دریغ نکردند و هر توطئه‌ای که می توانستند علیه نظام به کار بردند اما انقلاب اسلامی هم چنان با وجود همه تهدیدها و تحریم‌ها روی پای خود ایستاده است.
آیت‌الله محامی با اشاره به برخی موفقیت‌های انقلاب اسلامی از جمله در فناوری‌های نوین، صنعت، پزشکی و نظامی، مواردی را هم دچار مشکل و ضعف دانست و ادامه داد: یکی دیگر از دستاوردهای انقلاب اسلامی، حاکمیت دین الهی، رشد فضای معنوی بود و هم‌اکنون تعداد ائمه جمعه و جماعت؛ مساجد؛ مدارس علمیه؛ طلاب و اساتید؛ مکتب‌خانه‌های قرآن‌آموزی؛ شرکت کنندگان در نماز در فضای دینی، اصلاً با قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی افزود: انقلاب اسلامی باعث شد اسلام‌گرایی در سایر کشورهای اسلامی هم گسترش پیدا کند و دشمنان از همین موضوع احساس خطر می‌کنند که انقلاب ما عَلَم دین را برافراشته و دل‌های پاک را به اسلام‌خواهی فرا می‌خواند.
نماینده ولی فقیه در سیستان‌وبلوچستان با تاکید بر قدرشناسی نسبت به نعمت انقلاب اسلامی، عنوان داشت: شکرگزاری قولی همان جهاد تبیین مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی در برابر دشمنانی است که دستاوردهای ما را وارونه جلوه می‎دهد و ما باید در مقام دفاع از دستاوردهای انقلاب برآییم.
این استاد تفسیر قرآن کریم، شکر عملی را مهم‌تر از شکر قولی دانست و استفاده درست از نعمت الهی را متذکر شد و بیان داشت: ائمه جمعه با استفاده درست از جایگاه امامت جمعه، شکر عملی را به جا بیاورند و فراموش نکنیم که قبل از انقلاب اسلامی، علمای اهل سنت از چنین جایگاهی برخوردار نبودند.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستان‌وبلوچستان به بیان چند مورد از نکات مربوط به شکر عملی و استفاده صحیح از جایگاه امامت جمعه پرداخت و اولین نکته را «بیان دقیق معارف اسلامی» عنوان کرد و گفت: مردم با معارف اسلامی به خوبی آشنا نیستند و نیازمند فراگیری عقاید، کلام، اخلاق و احکام هستند.
وی با طرح این سؤال که چند درصد مردم دین و مذهب خود را با استدلال شناختند، ادامه داد: خیلی از مردم دین و مذهب خود را به صورت موروثی و شناسنامه‌ای دریافت کرده‌اند و یکی از کارکردهای نماز جمعه بیان دقیق معارف اسلامی برای جامعه است.
این استاد درس خارج حوزه علمیه نکته بعد را «بیان تاریخ اسلام» عنوان داشته و افزود: مطالعه سرگذشت پیشینیان در قرآن کریم مورد تاکید قرار گرفته و خواندن تاریخ بالاخص تاریخ اسلام و تاریخ معاصر، چراغ راهی برای آینده است. 
امام جمعه زاهدان در نکته بعدی «گسترش عقلانیت در جامعه و برحذر داشتن مردم از تعصب و جاهلانه» را مورد تاکید قرار داد و افزود: گام اول این است که خود تابع عقلانیت باشیم و سپس مردم را به آن دعوت کنیم.
آیت‌الله محامی ادامه داد: گلایه‌های مکرر خداوند در قرآن کریم نسبت به عدم تفکر و تعقل نشان دهنده اهمیت این موضوع است و باید بدانیم که احساسات برعکس عقلانیت و تفکر، ماندگار نیست و در طول تاریخ می‌بینیم که برداشت‌های متفاوت و سطحی از متون دینی باعث ایجاد فرقه‌های متفاوت شده است. 
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان «گسترش اخلاق اسلامی» را به عنوان نکته بعدی مطرح کرد و با طرح این سؤال که مردم چه اندازه با اخلاق اسلامی آشنا هستند و چه مقدار به آن عمل می‌کنند، افزود: سبک زندگی ما با آن چه از یک مسلمان در آیات و روایات آمده، خیلی متفاوت است بنابراین باید از فرصت نماز جمعه برای ترویج اخلاق اسلامی استفاده کنیم.




مطالب مرتبط

نظرات کاربران