نماینده مقام معظم رهبری در سیستان‌وبلوچستان
دمیدن روح غیرت به جامعه اسلامی، یکی از برکات مکتب عاشوراست

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان‌وبلوچستان گفت: یکی از برکات مکتب عاشورا دمیدن روح غیرت به جامعه اسلامی است تا به آزادی خواهان جهان نشان دهد که با وجود کمبود نیرو و امکانات و با ایستادگی می‌توان پیروز شد.


به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در سیستان‌وبلوچستان، آیت‌الله مصطفی محامی نماینده مقام معظم رهبری در سیستان‌وبلوچستان در هشتمین همایش نهضت عاشورا از دیدگاه اهل سنت در شهرستان خاش عنوان داشت: امام حسین(ع) در دامان بانوی بزرگ اسلام حضرت فاطمه(س) پرورش یافت بانویی که نمونه بارز یک انسان کامل بود و دو امام شهید و حضرت زینب(س) و ام کلثوم(س) را تربیت کرد.
امام جمعه زاهدان افزود: حرکت امام حسین(ع) و نهضت عاشورا دارای مبانی، اهداف، عملکرد، درس‌ها و عبرت‌هایی است و هم‌چنین برخوردار از آثار و برکات فراوانی است و از این نهضت می‌توان به عنوان یک مکتب یاد کرد که باید مورد بازشناسی درست قرار بگیرد.
آیت‌الله محامی بیان داشت: حرکت امام حسین(ع) ‌دارای مبانی از جمله عبودیت خداوند متعال؛ انجام وظیفه الهی؛ آزادگی و ظلم‌ناپذیری؛ غیرت دینی و احساس مسئولیت اجتماعی است.
این استاد تفسیر قرآن کریم حرکت امام حسین(ع) را دارای اهدافی از جمله امر به معروف و نهی از منکر دانست و گفت: امام حسین(ع) بیان داشت که می‌خواهم  به سیره پیامبر اکرم(ص) و امام علی(ع) عمل کرده و هدف، اصلاح امت اسلام، مبارزه با ظلم و فساد و انحراف در جامعه است که اگر امت اسلام به چنین چیزهایی مبتلا شود مخرب خواهد بود.
رئیس شورای فرهنگ عمومی سیستان‌وبلوچستان به بیان درس‌های نهضت امام حسین(ع) پرداخت و تصریح کرد: ایمان به خدا و اعتقاد به حقانیت این مسیر، اولین درس از واقعه عاشوراست و انسان باید به آن چه که می‌گوید اعتقاد و باور قلبی داشته باشد.
وی گفت: توکل بر خدا، انجام وظیفه دینی، ایثار و مجاهدت، تسلیم در برابر خداوند و مقدرات الهی، صبر و مقاومت و تقدیم همه هستی در راه خدا نمونه‌هایی از درس‌های مهم و ارزشمند کربلاست.
این استاد درس خارج حوزه علمیه ادامه داد: امام حسین(ع) تمامی این درس‌ها را ترجمه و تببین نموده و با سخن و عمل خود صحنه ای ترسیم و تابلویی ارائه کرد که که یک طرف جبهه حق و طرف دیگر جبهه باطل هستند که این تابلو تا قیامت در برابر دیدگان همه جهانیان قرار دارد تا حق را از باطل تشخیص بدهند.
امام جمعه زاهدان با اشاره به اینکه وقایع رخ داده در عاشورا بسیار عبرت‌آموز است گفت: در حالی که طوایف عرب به رسم مهمان‌نوازی خود افتخار می‌کردند اما در واقعه عاشورا در حق مهمان خود بی وفایی نمودند و بعد از دعوت امام حسین(ع) به کوفه، لشکری را ایجاد کردند تا با ایشان مقابله کند و دلیل این کار بغض و کینه نسبت به امام علی(ع) بود و امام پس از شنیدن این صحبت لباس رزم پوشیده و بیان داشت که من نیز پسر همان پدر هستم.
آیت‌الله محامی گفت: چنین حوادثی برای ما بسیار عبرت آموز است که مبادا دنیا خواهی و دنیا طلبی کار ما را به جایی برساند که دنیای خود را بر قتل امام ترجیح دهیم.
وی ادامه داد: کار دیگری که امام حسین(ع) انجام داد و از برکات نهضت عاشوراست دمیدن روح غیرت به جامعه اسلامی است تا به آزادی خواهان جهان راه مبارزه با باطل؛ توکل بر خدا و پیروزی راه نشان دهد و این که با وجود کمبود نیرو و امکانات و با ایستادگی می‌توان پیروز شد البته نه پیروزی ظاهری در حالی که دشمن به خیال خود فکر کرد پیروز شده امت غافل از این که در نقشه خدا گیر افتاده‌ و بیشتر در باتلاق فرو رفت.
نماینده ولی فقیه در سیستان‌وبلوچستان با اشاره به این فرموده حضرت زینب(س) که «یاد ما را نمی توانید از بین ببرید و وحی ما را نمی توانید بمیرانید اما خودتان از بین خواهید رفت»، عنوان داشت: این راه را امام حسین(ع) نشان داد و جامعه اسلامی را رهبری کرد.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر سیستان‌وبلوچستان گفت: پیروان ادیان دیگر نیز مرید و دلداده امام حسین(ع) هستند و یکی از مصادیق بارز این هدایتگری امام حسین(ع) خروش مردم مسلمان ایران به رهبری امام خمینی(ره) و تحقق انقلاب اسلامی بود که در واقع خون بر شمشیر پیروز شد و مشخص شد که می توان با توکل به خداوند، یکدلی اتحاد پیروز شد.
وی گفت: از این قیام نه تنها مردم ایران بلکه مردم مسلمان دیگر کشورها نیز درس گرفته‌اند و بیداری اسلامی، هسته‌های مقاومت در کشور های مختلف و تشکیل جبهه مقاومت در کشورهای مختلف نمونه هایی از این قضیه است.
آیت‌الله محامی با تاکید بر شناخت درست مکتب امام حسین(ع) و قدرشناسی نسبت به شخصیت والای سیدالشهدا(ع)، تلاش برای گسترش فرهنگ حسینی و عاشورایی را مهم عنوان کرد و خواستار آشنا نمودن مردم و نسل جوان با فرهنگ عاشورا شد.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با بیان این که ما باید ظرفیت های عظیم مکتب حسینی را برای عظمت مسلمانان و احیای تمدن نوین اسلامی بازنشانی کرده و از آن در راستای احیاء و ایجاد تمدن اسلامی به درستی بهره بگیریم، خاطرنشان کرد: باید قدر انقلاب اسلامی را بدانیم و مبانی و اهداف و کارکرد های آن را درست بشناسیم و برای مردم تبیین کنیم و به جهاد تبیین بپردازیم آن هم در شرایطی که دشمن تلاش می‌کند مبانی فکری مردم ما را متزلزل کند و دستاوردها و موفقیت‌های انقلاب اسلامی را وارونه جلوه دهد وظیفه ما جهاد تبیین و بیان واقعیت ها و استفاده درست از ظرفیت های انقلاب اسلامی برای ترویج انقلاب اسلامی، اخلاق، عقلانیت و سبک زندگی قرآنی و اسلامی در جامعه است.
آیت‌الله محامی در پایان ضمن تشکر از برگزارکنندگان همایش که به موضوع مهم قیام امام حسین(ع)، خواستار فعالیت‌های بیشتر در راستای ارتقاء سطح معرفت نسبت به مکتب امام حسین(ع) شد.




نظرات کاربران