نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان مطرح کرد
ضرورت بهرهمندی از ظرفیت گروههای جهادی در حوزه سوادآموزی
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان گفت: کاستن از آمار بیسوادی در سیستانوبلوچستان، نیازمند بهره مندی حداکثری از ظرفیت گروههای مردمی و جهادی است.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان، آیتالله مصطفی محامی نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان در دیدار حمیدرضا رخشانی مهر مدیرکل و معاونت سوادآموزی آموزشوپرورش استان که به مناسبت هفته سوادآموزی برگزار شد گفت: اکنون تعریف سواد نسبت به گذشته بسیار تغییر کرده است و فقط به توانایی خواندن و نوشتن محدود نمیشود.
امام جمعه زاهدان افزود: با این حال همچنان افراد زیادی وجود دارند که توانایی خواندن و نوشتن هم ندارند بنابراین ضروری است همچون سالهای ابتدایی تشکیل نهضت سوادآموزی از ظرفیت مردمی و جهادی موجود برای باسواد کردن افراد استفاده کرد و گروههای جهادی در حوزه آموزش راه اندازی کرد.
آیت الله محامی تصریح کرد: باید زمینه برگزاری دورههای سوادآموزی در مساجد، محلات و روستاها فراهم شود تا شرایط همکاری و مشارکت برای گروههای مردمی و جهادی مهیا گردد.
وی گام بعد را برگزاری دوره های کارآموزی و آموزشی ویژه گروه های جهادی سوادآموزی دانست و عنوان کرد: باید با برگزاری این دوره ها از ظرفیت داوطلبان تحصیل کرده برای آموزش بیسوادان استفاده و آنان را برای آموزش اصولی آماده کرد.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی تصریح کرد: طبق گزارشها اعتبارات حوزه سوادآموزی در سیستان و بلوچستان چشمگیر نیست در حالی که آمار بی سوادان در این استان زیاد است و جهش قابل توجه در زمینه اعتبارات حوزه سواد آموزی را میطلبد و باید با طرح و برنامهای خاص با پدیده بی سوادی در استان مقابله کرد.
همچنین در ابتدای این دیدار رخشانی مهر مدیرکل آموزشوپرورش استان گفت: در استان پهناور سیستان و بلوچستان با عزم و تلاش دستاندرکاران حوزه سوادآموزی هم اکنون نرخ باسوادی از ٢٩ درصد قبل از انقلاب اسلامی به ٨۴.٧۵ درصد رسیده است.
رخشانی کمبود اعتبارات را بزرگترین مشکل در حوزه سواد آموزی عنوان کرد و ادامه داد: براساس آمار سرشماری سال ۱۳۹۵، اعلام شد که 330 هزار در سیستان و بلوچستان بیسواد هستند که در طول این مدت تا کنون از این تعداد، 60 هزار نفر در دوره های سوادآموزی جذب و از جرگه بیسوادان خارج شدند.