نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان:
شیعه و اهل سنت اقدامات تفرقه برانگیز را محکوم و برخورد قانونی را مطالبه کنند
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان گفت: شیعه و اهل سنت باید به میدان آمده و این اقدامات تفرقه برانگیز را محکوم و از مسئولان نیز مطالبه برخورد قانونی داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان، آیتالله مصطفی محامی نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان در خطبههای نماز جمعه این هفته زاهدان گفت: یکی از راههای تحصیل تقوا کسب شناخت و معرفت بیشتر نسبت به پیغمبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) و نیز الگو قرار دادن ایشان و تلاش برای نشر و گسترش فرهنگ اهلبیت(ع) و به تعبیری اسلام ناب محمدی(ص) است.
امام جمعه زاهدان ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه(س) افزود: حضرتفاطمه(س) یک بانوی نمونه و برترین زنان جهان است و اگر درباره حضرت مریم(س) بیان شده که خداوند تو را پاک و برگزیده قرار داده بر زنان عالم، در خصوص حضرت فاطمه(س) بیان شده که خداوند میخواهد از خانواده شما رجس و پلیدی را دور و شما را پاک و مطهر قرار دهد و در آنجا اگر حضرت مریم(س) به تنهایی انتخاب شد اینجا حضرت فاطمه(س) و خانوادهاش مورد تطهیر خداوند متعال هستند.
آیتالله محامی بیان داشت: اگر بر حسب روایت، حضرت مریم(س) سید و سرور زنان عالم در عصر خود بود حضرت فاطمه(س) سید و سرور زنان جهان از آغاز تا به پایان عالم است و مقام حضرت زهرا(س) بسیار بالاتر از مقام حضرت مریم(س) است.
وی ادامه داد: اگر خداوند در قرآن کریم حضرت مریم(س) را به عنوان یک الگو و نمونه برای همه مومنان ذکر می کند پس به مراتب مقام حضرت فاطمه(س) بالاتر و همه مومنان عالم و مردان و زنان باید از ایشان درس بگیرند.
عضو هیئت علمی جامعهالمصطفی تصریح کرد: حضرت فاطمه(س) اولین شهید مدافع راه ولایت و امامت و شهید راه جهاد تبیین و روشنگری بود و زمانی که احساس کرد جامعه اسلامی از مسیر حق فاصله می گیرد با احساس مسئولیت با تمام توان به میدان آمد و از هر فرصتی برای بیان روشنگری، تبیین حقایق، هدایتگری و دفاع از حق استفاده کرد.
وی گفت: زمانی که حضرت علی(ع) را پس از آن فاجعه دردناک که در کنار خانه رخ داد به مسجد بردند حضرت فاطمه(س) نیز به مسجد رفته و با کسی که به عنوان خلیفه اول انتخاب شده بود مناظره کرد و حتی در دوران مریضی و عیادت زنان مدینه از ایشان باز از فرصت استفاده و روشنگری نمود و در ادامه نیز همراه امام علی(ع) شبها به خانه انصار و بزرگان رفته و حقایق را بیان و از آنها برای راه حق و حقیقت دعوت کرد اما متاسفانه جوابی نشنید.
امام جمعه زاهدان بیان داشت: دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی همواره به دنبال این بودند که حق را باطل جلوه داده و باطل را در لباس حق به مردم ارائه کنند که این تلاش مستمر دشمنان و جهان کفر همچنان ادامهدار است و لذا تاکید قرآن و ائمهاطهار(ع) بر تلاش همگانی برای مقابله با این نقشه دشمن است.
این استاد درس خارج حوزه علمیه اظهار کرد: ائمه اطهار(ع) و علمای دین در طول تاریخ همواره هر کدام در جایگاه خود در عرصه جهاد تبیین و روشنگری گام برداشته و به وظیفه خود عمل کردند و ما نیز باید درس گرفته و در طول زندگی حواسمان جمع و نقشه های دشمنان را خوب بدانیم زیرا دشمن با ابزار تبلیغاتی که در دست دارد حقیقت های درخشانی که در انقلاب اسلامی داشته ایم را باطل جلوه می دهد.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان گفت: باید همواره هوشیار بوده و در عرصه روشنگری فعالیت کنیم تا نسل جدید نیز با حقایق انقلاب آشنا و تحت تاثیر تبلیغات سوء دشمنان قرار نگیرند.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستانوبلوچستان با اشاره به وقایع رخ داده در روزهای گذشته بیان کرد: در سال های قبل و در آستانه دهه فاطمیه هشدار داده بودیم که مراقب توطئه دشمنان باشید و از افراط و تفریط و از انکار حقایق پرهیز کنید و حواستان باشد که دشمن به دنبال ایجاد تفرقه و اختلاف است و ما باید از تفرقه و اختلاف پرهیز کنیم و به هیچکس اجازه ندهیم در میان امت اسلام اختلاف ایجاد کند.
وی ادامه داد: متاسفانه باز هم در این روزها و در آستانه ایام فاطمیه کسی سخنان نسنجیدهای بیان کرده و تعریضی به عقاید شیعیان و پیروان مکتب اهل بیت(ع) داشته که البته این سخنان بازتابهایی در سطح کشور و به مراتب با عکسالعمل هایی همراه بوده است.
آیت الله محامی با بیان این که بنده با این شخص آشنایی نداشته و هدف او را نمی دانم البته که اهمیتی هم ندارد، ادامه داد: چندی قبل و در آستانه عید سعید غدیر خم همین فرد بیان کرده بود که اگر از میان اهل سنت کسی در جشن غدیر شرکت کرده و تبریک بگوید منافق است و بعید است که چنین کسی به لوازم حرف خود ملتزم باشد زیرا در اولین مراسمی که به دستور رسول خدا(ص) در همان غدیر خم برای بیعت مردم با امام علی(ع) برگزار شد همان کسانی که ایشان آن ها را به عنوان خلیفه اول و دوم می شناسد در صف مقدم جلو آمدند و با بیان «بَخٍّ بَخٍّ لَک یا عَلِی أَصْبَحْتَ مَوْلَای وَ مَوْلَی کلِّ مُؤْمِنٍ وَ مُؤْمِنَةٍ» تبریک گفتند بدین معنا که تبریک باد بر تو ای علی که مولای من و هر زن و مرد مومن شدی و اگر تبریک گفتن موجب نفاق است می توانند به لازمه حرف خود ملتزم باشند لذا ممکن است حواس ایشان چندان جمع نباشد و به لوازم حرف خود ملتزم نباشند.
عضو هیئت علمی جامعهالمصطفی تصریح کرد: اصل ماجرای نقل شده مبنی بر اینکه در زمان خلافت خلیفه دوم در حمله به ایران جمعی اسیر شدند و در میان اسرا شاهزادگان و دختر شاه ایران هم اسیر بود و سپس اینها را به مدینه برده و در آنجا خواستند اینها را به عنوان کنیز و اسیر بفروشند و سپس آنگونه که نقل کردند برخی را خلیفه به امیرالمومنین(ع) هدیه کرد و ایشان به فرزندشان امام حسین(ع) بخشید تا بعد از نتیجه این ازدواج امام زینالعابدین(ع) به دنیا آمده باشند این مطلب گرچه در برخی منابع تاریخی آمده است اما برخی دیگر از علما و مورخین تاریخ این واقعه را بدین صورت نمیدانند.
وی گفت: بر فرض که این نقلها صحیح باشد آنچه که در بعضی نقلها آمده است این است که خلیفه دوم میخواست اینها را در بازار بَرده فروشان بفروشد و امیرالمومنین(ع) مداخله کرده و فرموده اینها که بزرگ زاده هستند باید مورد احترام قرار بگیرند و رسول گرامی اسلام چنین فرموده و لذا اجازه ندادند این ها را به بازار بَرده فروشان ببرند و در معرض فروش قرار بدهند و برخی مسلمانان خواستند با اینها ازدواج کنند که باز امام علی(ع) دخالت کرده و گفتند این ها نباید برای ازدواج با کسی اجبار بشنوند و اگر میخواهند ازدواج کنند انتخاب همسر باید دست خودشان باشد و طبق نقل از آنان مبنی بر تمایل به ازدواج سوال شد که اینها سکوت کردند و حضرت علی(ع) بیان داشت که اینها میخواهند ازدواج کنند و خلیفه گفت از کجا می دانید و ایشان فرمود چنین موردی در زمان پیامبر رخ داد و سکوت آنها به معنی رضایت است و شرم می کنند که بگویند می خواهند ازدواج کنند.
وی ادامه داد: شهربانو برای ازدواج امام حسین(ع) را انتخاب کرد و امام حسین(ع) نیز با ایشان ازدواج کرد و اگر این نقل باشد ازدواج با ایشان صورت گرفته است عقدش را هر کس که خوانده باشد چه خلیفه و چه امیرالمومنین(ع) خواندن عقد نشان دهنده مشروعیت عاقد و کسی که عقد را می خواند نیست زیرا در خواندن عقد عدالت شرط نیست که بگوییم اگر فلان کس عقد را خوانده پس معلوم می شود او و جایگاهش را پذیرفته اند و به او مشروعیت داده شود.
آیتالله محامی ادامه داد: در نقلی که آمده خلیفه اینها را به امام علی(ع) بخشید و ایشان نیز به فرزندانشان اگر این نقل هم درست باشد پذیرش هدیه خلیفه دلیل بر مشروعیت بخشی به دستگاه خلافت نیست آن هم به دو دلیل نقضی و حلی و جواب نقضی این است که پادشاه مصر هم کنیزی به رسول گرامی اسلام هدیه داد و حضرت هدیه را پذیرفته و از آن کنیز دارای فرزند شدند و این بدان معنی نیست که سیستم پادشاهی مصر را پذیرفته و به پادشاهی او رسمیت بخشیده باشند و همانطور که در آنجا نبوده در این جا هم نیست.
نماینده ولی فقیه در استان بیان داشت: جواب حلی این است که اصولا پیامبر اکرم(ص)، امام علی(ع)، امام حسین(ع) و سایر ائمه اطهار(ع) ولیِّ به ذات هستند و عقیده ما این است که باید امامت ظاهری و مدیریت جامعه اسلامی هم در اختیار آن ها قرار میگرفت و اگر جامعه این انتخاب را نداشته و در برابر این حکم الهی تمکین نکرده و خود را از مدیرت امثال امام علی(ع) محروم کرد ولایت الهیه ائمه از بین نمیرود و به قوت خود باقی است.
وی ادامه داد: در صورت پذیرش یا عدم پذیرش از سوی مردم، نصب امام علی(ع) به عنوان ولی در حکم خداوند و در واقعه غدیر خم از بین نمیرود لذا امام علی(ع) ولی به ذات است و اگر در خصوص اسیر و اموال عمومی تصرف میکند تصرفش به انتصاب ولایت خودش است نه به اذن خلیفه دوم که لازمهاش مشروعیت بخشی به دستگاه خلافت باشد بنابراین هیچکدام از اینها بر فرض اینکه نقل هم درست باشد مشکل و شبهه ای ایجاد نمی کند.
وی گفت: مردم و علما باید احساسات پاک خود را کنترل و بدون توهین نسبت به مبانی حقه، خود تبیین و روشنگری داشته و از مبانی حق خود دفاع کنند.
امام جمعه زاهدان تاکید کرد : همه مردم و علمای شیعه و اهل سنت باید در جهت بیان حقیقت، واقعیت و پاسخ به این شبهه و دفاع از کرامت، طهارت و موقعیت ائمه به عنوان خاندان پیامبر(ص) که مورد اتفاق شیعه و اهل سنت است به میدان بیایند زیرا اگر در امامت محل خلاف باشد در خصوص عظمت و طهارت آنها بحثی نیست و باید از مسئولان امر بخواهند که به وظیفه قانونی خود عمل کنند.
وی گفت: اگر در گذشته و درسالهای قبل فرد شیعهای دچار افراط شدهو به اهل سنت توهین کرد همه ما اینکار را محکوم و از مسئولان خواستیم تا برخورد صورت گیرد که برخوردها صورت گرفت و در حال حاضر نیز شیعه و اهل سنت باید به میدان آمده و این اقدامات تفرقه برانگیز را محکوم و از مسئولان نیز مطالبه برخورد قانونی داشته باشند.
نماینده مقام معظم رهبری در استان افزود: خوشبختانه این اقدام تا حد زیادی صورت گرفته و جمعی از مردم و علمای اهل سنت در مناطق مختلف کشور و استان اینکار را محکوم و در بیان جایگاه ائمه سخن گفته و از مسئولان انتظار برخورد قانونی دارند که این موج ایجاد شده نشان دهنده وحدت و همکاری شیعه و اهل سنت و خاری در چشم دشمنان اسلام شده است که البته باز هم باید حواسمان به اختلاف افکنی و تحرکات رژیم صهیونیستی باشد و چنین اتفاقاتی حواس ما را از دشمن اصلی پرت نکند.
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان در بخش دیگری از خطبههای نماز جمعه این هفته زاهدان گفت: یکی از راههای تحصیل تقوا ولایتمداری، اتحاد، انسجام و همکاری علما و مسئولان و دست اندرکاران اداره جامعه آن هم در جهت مصلحت جامعه اسلامی است.
وی گفت: ۲۷ آذرماه سالروز شهادت شهید آیتالله دکتر مفتح می.باشد که به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است و این روز را به اصحاب حوزه های علمیه و دانشگاه ها تبریک و از تمام تلاش های آن ها در راستای تعلیم و تربیت فرزندان این مرز و بوم تشکر میکنیم.
این استاد درس خارج حوزه علمیه بیان کرد: زندگی، سیره، منش، رفتار و گفتار شهیدانی چون شهید مفتح، شهید مطهری، شهید بهشتی، مظهر و تجلی آشکار وحدت حوزه و دانشگاه بود و چنین شخصیتهایی باید الگوی حوزههای علمیه و دانشگاههای ما باشند تا بتوان دانشمندان مومن، متعهد، متخصص، توانمند، کارآمد و خدمتگذار برای جامعه اسلامی تربیت کنند.
وی گفت: اساتید، طلاب و دانشجویان باید تاریخ و سرگذشت بزرگان، علما و دانشمندان حوزه و دانشگاه و نیز مجاهدت و تلاشهای مخلصانه آنها را در جهت گسترش علم و در جهت تربیت دانشجویان و طلاب مطالعه و از آنها در جهت رشد علمی، عقلانی، ایمانی و اخلاقی به کار گیرند و با همت بلند سخت تلاش کنند تا شاید شخصیتهایی دانشمند، فرهیخته، با انگیزه الهی و خدمتگذار مردم به عنوان محصول حوزه و دانشگاه ببینیم.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستانوبلوچستان بیان داشت: ۲۸ آذرماه سالروز تبعید مقام معظم رهبری در سال۱۳۵۶ به شهرستان ایرانشهر میباشد که در همین راستا دیروز همایش خورشید ولایت به همت مسئولین و مردم ایرانشهر برگزار و آیتالله قمی معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری مهمان ویژه مراسم بودند و بنده عنوان داشتم که حضور مقام معظم رهبری در ایرانشهر در سالهای قبل از پیروزی انقلاب دارای آثار و برکات فراوان بوده است.
وی ضمن تقدیر از دستاندرکاران برگزاری این همایش ادامه داد: برقراری ارتباط متقابل با مردم و علمای شیعه و اهل سنت و پایهریزی عملی وحدت از جمله برکات حضور آیتالله خامنهای در استان بوده به گونهای که ایشان با عملکرد خود تجسم وحدت شیعه و سنی و همه اقوام و مذاهب بودند و این امر در تاریخ انقلاب اسلامی ادامه پیدا کرده است.
آیتالله محامی بیان داشت: برقراری پیوند عاطفی و محبت دوجانبه میان مردم و ایشان از نکات قابل توجهی است که همچنان این محبت و مودت استوار باقی مانده است.
وی ادامه داد: شناخت دقیق مقام معظم رهبری از سایر نقاط استان و ویژگیهای ممتاز مردم از جمله دینداری، ایمان، دلبستگی و عشق به وطن، حماسه سازی در دفاع از اسلام و ایران، غیرت، مهربانی، مهمان نوازی و سایر ویژگیها با حضور ایشان در استان میسر شد.
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان تصریح کرد: نتیجه این شناخت، تعمیق سیره وحدتخواه و تقریبی مقام معظم رهبری و نقشی است که این سیره در پیشرفت انقلاب اسلامی داشته آن هم از شخصیتی که در جایگاه رهبری انقلاب قرار گرفته است.
آیتالله محامی اظهار داشت: مقام معظم رهبری، سبک زندگی، مودت و محبت با پیروان اقوام و مذاهب را در اینجا تجربه و سپس در خاطر ایشان عمق پیدا کرده و در تمامی کشور و مبانی انقلابی اسلامی گسترش یافته است.
امام جمعه زاهدان گفت: اهتمام ویژه مقام معظم رهبری به استان از آثار و برکات همان حضور است به گونهای که دستورات اخیر ایشان در خصوص احیای کارخانه بافت بلوچ، طرح آبیاری دشت سیستان و تاکید بر استفاده از سواحل مکران نمونهای از اهتمام ویژه ایشان به استان است.