در مراسم بزرگداشت روز خبرنگار عنوان شد
تقدیر از تلاش مجاهدانه خبرنگاران در خدمت به مردم و نظام اسلامی
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان گفت: خبرنگاران با دقت در کار و رعایت تمامی ظرافتها تلاش مخلصانه و مجاهدانه ای برای خدمت به مردم و نظام اسلامی داشته اند که این جای تقدیر و تشکر دارد.
به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان، آیتالله مصطفی محامی نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان در سخنرانی مجازی به مناسبت روز خبرنگار ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای عرصه رسانه و روز خبرنگار گفت: خبرنگاری از جمله مشاغلی است که می توان آن را از جنبههای مختلف مورد بررسی قرار داد.
امام جمعه زاهدان افزود: مسأله نخست سختی های کار و مشکلات این قشر از جمله عدم استخدام، عدم پشتیبانی های مالی و حقوقی، برخی پاسخ گوییهای نامناسب مسئولین و گاهی برخوردهای نامناسب با قشر خبرنگار است.
امام جمعه زاهدان افزود: از منظر دیگر اهمیت و میزان تاثیر گذاری این کار است همانگونه که گاهی یک خبر می تواند مانند یک بمب صدا کرده و توجه همگان را به خود جلب کند و به اقتضای محتوای خبر گاهی این خبر جاودانه و در تاریخ ماندگار میشود و این از آثار و نتایج کار خبرنگاران است برای مثال لحظه ها و تصاویر ثبت شده توسط خبرنگاران در دوران انقلاب و ماندگاری آن ها در تاریخ نتیجه این تلاش مخلصانه می باشد.
آیتالله محامی بیان داشت: اگر وقایع نگاری، اطلاع رسانی و خبررسانی حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) از واقعه کربلا نبود، کربلا در کربلا مانده و واقعه عاشورا به فراموشی سپرده میشد.
وی ادامه داد: امام حسین(ع) بنا به تدبیر الهی در واقعه کربلا مجبور به همراه کردن خانواده خود شد که در نهایت آن ها به اسارت رفتند و ندای مظلومیت امام حسین(ع) و اخبار نهضت عاشورا و کربلا را در ممالک مختلف بیان کردند تا این واقعه در تاریخ جاودانه شود و این نمونه ای از نقش خبرنگاری و واقعه نگاری است که اهمیت و تاثیرگذاری آن بر کسی پوشیده نیست.
نماینده ولی فقیه در استان منظر سوم را حساسیت خبر عنوان کرد و گفت: گاهی یک خبر درست و به جا می تواند موجی از احساسات دینی و ملی را برانگیزد و حرکت مردمی را در راه دفاع از اسلام و انقلاب ایجاد و در مقابل گاهی نیز یک خبر نادرست و اشتباه می تواند عامل ایجاد فتنه شود.
عضو هیئت علمی جامعهالمصطفی تصریح کرد: در دوران انقلاب اسلامی خبرهای درست و نادرست زیادی را دیده و شنیده ایم که در صدر اسلام نیز همین بوده است و خداوند در سوره حجرات فرموده: "یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ جَاءَکُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَیَّنُوا أَنْ تُصِیبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَىٰ مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِینَ" به این معنا که ای کسانی که ایمان اورده ادید اگر فاسقی برای شما خبری آورد ابتدا از صحت آن مطمئن شوید زیرا در غیر اینصورت ممکن است برخوردی داشته باشید که مایه پشیمانی شما شود.
وی گفت: هر چقدر کار، مهم تر، حساس تر و سخت تر باشد به همان میزان مسئولیت داشته و نیازمند دقت است و اجر و پاداش آن نیز بیشتر خواهد بود.
آیتالله محامی تاکید کرد: خبرنگاران باید با شناخت جایگاه و اهمیت شغل خود با احساس مسئولیت و روحیه بسیجی به عنوان یک فعالیت جهادی در عرصه های مختلف برای خدمت به نظام و جامعه اسلامی تلاش کنند.
وی ادامه داد: کار ویژه مهم خبرنگاران روشن گری و مطالبه گری است، زیرا روشن گری و مطالبه گری دو جانبه میان مردم و مسئولین در عرصه های مختلف و مورد نیاز جامعه مهم است.
این استاد درس خارج حوزه علمیه اظهار کرد: کار خبرنگاران ابتدا روشن گری و اطلاع رسانی از واقعیت های موجود به مردم و مسئولان و در ادامه مطالبه گری نیاز ها و مشکلات مردم ازمسئولین و نیز بیان مطالبات نظام اسلامی برای مردم است.
وی با اشاره به اینکه عرصه سلامت یکی از عرصه های مهم و حیاتی مورد نیاز در زندگی ماست گفت: توجه به این عرصه در دوران شیوع ویروس کرونا مهمتر و حساس تر شده که خوشبختانه خبرنگاران در این عرصه به تلاش پرداخته و مسائل مختلف را روشن گری، مطالبه گری و به بیان واقعیت ها پرداختند.
امام جمعه زاهدان گفت: خبرنگاران با رعایت تمامی ظرافت ها و دقت در کار تلاش مخلصانه و مجاهدانه ای برای خدمت به مردم و نظام اسلامی داشته اند که این جای تقدیر و تشکر دارد.
نماینده مقام معظم رهبری در استان بیان داشت: سیستانوبلوچستان به علت هم مرزی با کشورهای همسایه، وجود اقوام و مذاهب مختلف و همچنین وجود ظرفیت ها و برخی محرومیت ها دارای شرایط ویژه ای است که خبرنگاران باید برای ایجاد انس و الفت، تقویت همدلی، هم فکری، همکاری، بسیج امکانات و رشد و آبادانی استان دست به دست هم داده و نهایت تلاش خود را به کار گیرند.
رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان گفت: دهه اول ماه محرم الحرام به نام دهه امر به معروف و نهی از منکر نامگذاری شده است و خبرنگاران یکی از اقشار مهم و تاثیرگذار در این عرصه هستند که میتوانند مشکلات در جامعه را آسیب شناسی و بررسی کرده و در جهت رفع آن تلاش کنند.
آیتالله محامی با اشاره به اینکه امروزه وسایل ارتباط جمعی و اطلاع رسانی بسیار گسترده شده و تنها به نشریات مکتوب اکتفا نمی شود افزود: خبرنگاران قشری تاثیر گذار و ابزاری های زیادی را در اختیار دارند که باید با رعایت ظرافت های کار و استفاده از همه ابزار ها با روحیه ای جهادی در جهت گسترش فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه تلاش کنند.