نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان:
ولایت امام علی و ائمه اطهار(ع) امتداد ولایت الهی است/ اصل غدیر و اصل بیان فضیلت امام علی(ع) مورد اتفاق همه مذاهب اسلامی است/ ولایت فقیه پرتو ولایت پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) است

نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان گفت: ولایت امام علی(ع) و ائمه اطهار(ع) امتداد ولایت الهی است.

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان، آیت‌الله مصطفی محامی نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان در سخنرانی مجازی در پی تعطیلی نماز های جمعه ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر گفت: توصیه به تقوا یکی از ارکان خطبه های نماز جمعه می باشد و حقیقت تقوا حفظ خود از تیر بلا و مشکلات است تا جامعه اسلامی دچار مشکل نشود.

امام جمعه زاهدان با اشاره به حدیث "کَلِمَةُ لا إلهَ إلّا اللّهُ حِصنی فَمَن دَخَلَ حِصنی اَمِنَ مِن عَذابی" افزود: محور اصلی تقوا توحید خداوند متعال است و طبق این حدیث خداوند فرموده که کلمه توحید حصار من است و هر کس وارد این حصار شود از عذاب من در امان خواهد بود و این اصل و اساس تقوا و اعتقاد به توحید و یگانگی خداوند متعال می باشد.

آیت‌الله محامی بیان داشت: امتداد ولایت الهی در جهان هستی و نظام خلقت ولایت رسول خدا و ائمه می باشد که در راس آن ها امام علی(ع) قرار دارد و آیه ای در شأن ایشان نازل شده و فرموده «إِنَّمَا وَلِیُّکُمُ اللّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِینَ آمَنُواْ الَّذِینَ یُقِیمُونَ الصَّلاَةَ وَیُؤْتُونَ الزَّکَاةَ وَهُمْ رَاکِعُونَ» و این از آیاتی است که مصداق ولی الهی بعد از پیامبر اکرم(ص) را مشخص می کند.

وی ادامه داد: ولایت امام علی(ع) و ائمه اطهار(ع) امتداد ولایت الهی است و نقل شده که ولایت ایشان قلعه مستحکم و استواری است که هر کس وارد آن شود از عذاب الهی در امان خواهد بود و چنین چیزی نشان دهنده این است که ولایت امام علی(ع) در امتداد ولایت الهی است.

عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی تصریح کرد: در کنار توحید بر ولایت الهی نیز تاکید شده است و شعاع این ولایت پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) می باشند و از این جهت است که غدیر اهمیت ویژه پیدا می کند و غدیر از اعیاد اسلامی و عید بزرگ خداوند متعال است.

این استاد درس خارج حوزه علمیه اظهار کرد: ذکر فضائل امام علی(ع) و اهل بیت پیامبر(ص) در بیان ولایت امیرالمومنین(ع) و ائمه اطهار(ع) منحصر به غدیر نیست و واقعه غدیر آخرین مرحله ای است که پیامبر اکرم(ص)به امر خداوند و به صورت رسمی  مراسمی را بر پا کرده و امام علی(ع) را به جانشینی خود منصوب کردند.

آیت‌الله محامی ادامه داد: بیان جانشینی امام علی(ع) از همان روزهای آغاز رسالت پیامبر(ص) صورت گرفته بود و طبق حدیث یوم‌الدار، پیامبر(ص) اقوام و خویشاوندان خود را به اسلام دعوت کرده و فرمودند اولین کسی که ایمان بیاورد جانشین من خواهد بود و در آن جمع امام علی(ع) که خردسال و نوجوان بود اظهار ایمان کرد.

وی با اشاره به مقاطع مختلف دیگر از جمله روز مباهله، آیه تطهیر و سوره هَلْ أَتَیٰ گفت: روز ۲۴ ذی الحجه آیاتی نازل شد و فضیلت امام علی(ع)، حضرت فاطمه زهرا(س) و فرزندان را بیان نمود  و در آیه تطهیر خداوند خواسته تا خاندان ایشان را پاکیزه نگه دارد و نزول سوره هَلْ أَتَیٰ در ۲۵ ذی الحجه نیز در خصوص ایثار امام علی(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) و فرزندان بود که فضائل این خاندان را به خوبی ادا می کند.

وی گفت: در واقعه غدیر پیامبر در صحرا مانده و چادر زدند و از مردم و همسران خود خواستند تا با امیرالمومنین(ع) بیعت کنند و عمامه خود را بر سر امیرالمومنین(ع) گذاشتند که حکم تاج گذاری دارد.

امام جمعه زاهدان بیان کرد: در حجه الوداع رسول اکرم(ص) به دستور خداوند متعال در صحرای عرفات سخنرانی و برای ولایت امام علی(ع) زمینه سازی کردند سپس در ادامه در منا هم به سخنرانی پرداختند که در نهایت در غدیر خم جبرئیل نازل شد و گفت: «یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّکَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ» و امر فرمود آنچه را از جانب پروردگارت به تو نازل شده، ابلاغ کن؛ و اگر نکنى رسالتش را به انجام نرسانده‌اى؛ و خدا تو را از گزند مردم نگاه مى‌دارد و در نهایت این مراسم تحقق پیدا کرد.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان‌وبلوچستان افزود: در حدیث شریفی نقل شده "ثُمَّ لَتُسْئَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعیمِبدین معنا که خداوند با تاکید و قسم می فرماید که حتما از نعمت ولایت از شما سوال می شود و اینکه چگونه از این نعمت قدر شناسی کرده اید.

امام جمعه زاهدان گفت: در واقع غدیر و در فهم کلام پیامبر(ص) در بین مذاهب اسلامی اختلافاتی وجود دارد اما اصل غدیر و اصل بیان فضیلت امام علی(ع) مورد اتفاق همه مذاهب اسلامی است و می تواند محور وحدت جامعه اسلامی باشد.

وی گفت: معنا ندارد که پیامبر مردم را در هوای گرم معطل کند؛ از رفتگان بخواهد بازگردند و نرسیده ها برسند تا تنها به بیان دوستی خود با علی(ع) بپردازد آن هم به همان معنایی که همه مومنان با هم دوست هستند و انسان سلیم النفس این تفسیر را نمی پذیرد و اگر هم دوستی باشد یک ولایت و دوستی ویژه در سطح بالایی است که دیگران در آن مشارکت ندارند و این فضیلت مورد اتفاق همه مذاهب اسلامی است.

نماینده مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان‌وبلوچستان خاطر نشان کرد: باید قدر این نعمت عظیم را به درستی بدانیم زیرا قدردانی به ادعای ولایت و ولایتمداری نیست بلکه باید در مقام عمل نشان دهیم که ولایت مدار هستیم.

وی گفت: ولایت فقیه پرتو ولایت پیامبر و ائمه اطهار است که در کشور عزیزمان ایران دارای آثار و برکات آن هستیم و باید در اعتقاد و عمل به سخنان، رهنمود ها و روایات پیامبر(ص)، ائمه اطهار(ع)، آیات قرآن و رهبر معظم انقلاب توجه و آن ها را در زندگی خود پیاده کنیم.




مطالب مرتبط

نظرات کاربران